Scudo Sports

Trainer ile kilo verme sürecim

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Kendimi disipline etme adına ve trainer ile nasıl kilo verdiğimi buradan izninizle paylaşmak istiyorum. Hangi tarzda sürüş yaptım, ne kadar yaptım ve ne kadar etkisi oldu bunları da belki program uygulamak isteyenlere fikir verebilir.

108.5 Kg ile 6 Aralık'ta başladığım yeni diyet sürecimde ilk ayın sonunda 5kg verdim ve 103.5 Kg'ye düştüm. Hedefim 74 kg bandına düşmek. Yaklaşık 30 kilo daha vermem gerekiyor.

Sürüşlerimi genel olarak Zone 3 alanında 40-45 dakika Prison Break izleyerek yapıyorum. Süre yeterli geliyor, ne fazla ne eksik, sıkmıyorda.. Bir sürüşte 1 saat 20 dk yaptım ama bitmek bilmedi. 2-3 günde bir HIIT yapıyorum. Yürüyüşü de işin içine katıp hafta içi 2 sefer çıkmayı planladım ama bir kez yapabildim bunu. Genel olarak evde trainer eşliğinde egzersizleri gerçekleştiriyorum.

Ekte paylaştığım grafikte Polar Vantage M saatime girdiğim etkinlik seviyeme göre günlük yapmam gereken egzersiz miktarının yüzdeleri görünüyor. Evde kaldığım süreçlerde hiç hareket yapamayıp günde bazen 2 idmanla hedefi tutturmaya çalıştım. Bazı günler tamamlayamadım.

Tabi beslenme süreci de önemli. Eskisi kadar hamur işi yemiyorum ama tamamen de kesmiş değilim. Çok katı diyet yapınca tekrar salıyorum. Onun için çok sıkmamaya çalışıyorum kendimi. Bu şekilde günlük 40-45 dakikalık çalışmalarla bile kilo verilebiliyor.
EkranAlintisi_ 2020-12-31 19.06.jpg

Scudo
@Emrah Özşahin hocam 5 kilo çok iyi vermişsiniz. Planlı yapılan işler başarıyla sonuçlanır. Havanın güzel olduğu günlerde buna ek sürüşler de yapabilirsiniz. Her ay 3 kilo silkeleseniz 2021 Ekim ayı gibi hedeflediğiniz kiloya ulaşırsınız.
Bende 10 yıldır 70 kilo hedefini tutturamadım gitti. 77 ve 82 arası gelip gidiyorum. Kışın kaymaklı fırında ayva tatlısı ve cevizli kabak tatlısı olmasa yaza fidan gibi çıkacağım. Kıymalı mantı alışkanlığıma bir şey demiyorum artık. :)

Mart ayından ekime kadar 103den 76ya düştüm. Mart ayından yaklaşıK Haziran’a kadar trainer ile antrenman yaptım. Onun dışında neredeyse boş gün geçirmeden dışarıda sürdüm.

Acizane birkaç tavsiyede bulunmam gerekirse,

eslenme düzeninizi ve yaşam tarzınızı mutlaka düzene sokmanız gerekiyor.

Ekmek dahil unlu mamül ve şekeri bir çırpıda hayatımdan çıkarttım. Diyet yapmaktan ziyade bilinçli beslenmeye çalışıyorum artık. Paketli neredeyse hiçbir şey yemiyorum.

Önceden Sabah 10da yataktan sürenerek çıkardım, artık ne kadar erken kalkarsam o kadar mutlu oluyorum. Bu süreçte şunu gördüm sağlıklı vücuda sahip insanların büyük kısmı sabah mesaiden önce kalkıp sporunu yapıp duşunu alıp mesaisine o şekilde başlıyor.

İşin özü şu bence sağlıklı yaşamı hayat tarzı haline getirmezseniz verdiğiniz/vereceğiniz kiloları almak kaçınılmaz son.

4 günlük yasak spor yapmadan nasıl geçecek diye düşünürken yazıyorum bu mesajı 🙈.

Mart ayından ekime kadar 103den 76ya düştüm. Mart ayından yaklaşıK Haziran’a kadar trainer ile antrenman yaptım. Onun dışında neredeyse boş gün geçirmeden dışarıda sürdüm.

Acizane birkaç tavsiyede bulunmam gerekirse,

eslenme düzeninizi ve yaşam tarzınızı mutlaka düzene sokmanız gerekiyor.

Ekmek dahil unlu mamül ve şekeri bir çırpıda hayatımdan çıkarttım. Diyet yapmaktan ziyade bilinçli beslenmeye çalışıyorum artık. Paketli neredeyse hiçbir şey yemiyorum.

Önceden Sabah 10da yataktan sürenerek çıkardım, artık ne kadar erken kalkarsam o kadar mutlu oluyorum. Bu süreçte şunu gördüm sağlıklı vücuda sahip insanların büyük kısmı sabah mesaiden önce kalkıp sporunu yapıp duşunu alıp mesaisine o şekilde başlıyor.

İşin özü şu bence sağlıklı yaşamı hayat tarzı haline getirmezseniz verdiğiniz/vereceğiniz kiloları almak kaçınılmaz son.

4 günlük yasak spor yapmadan nasıl geçecek diye düşünürken yazıyorum bu mesajı 🙈.
Nerdeyse 7-8 Kez diyet yaptım. Çoğunda 10-15 kg verdim rehavet çöktü ya da Ramazan ayı girdi düzen bozuldu ondan sonra tekrar kiloları geri aldım. Normalde spor yapmıyorsan yediklerine daha fazla dikkat etmen gerekir ama ben spor yaparken sanki zararlı şeyler yediğimde kendime ihanet etmiş gibi oluyorum daha çok dikkat ediyorum. Sporu bırakınca ise pek dikkat etmiyorum haliyle kilo alıyorum. Çok çabuk alıp çabuk veren bir yapım var ama 15 senedir 74 kg'yi göremedim. Kilolar yüzünden hayatım berbat geçti. Bari bundan sonra ideal kilolaya ulaşıp bunu koruyayım. 88 kg kritik eşik. 3-4 kez o seviyeye gelip tekrar 104 kg'lere çıktım. Korona döneminde ilk kez 108'leri gördüm ve diyete başlayıp 74 hedefine kadar bırakmamaya çalışacağım.
Ekmek olayını bir türlü kesemiyorum doymuyorum. Tam tahıllı ekmek yapıyoruz evde. Onu yiyorum genelde. Toplam aldığım kalori 1800 civarı falan oluyor.

Nerdeyse 7-8 Kez diyet yaptım. Çoğunda 10-15 kg verdim rehavet çöktü ya da Ramazan ayı girdi düzen bozuldu ondan sonra tekrar kiloları geri aldım. Normalde spor yapmıyorsan yediklerine daha fazla dikkat etmen gerekir ama ben spor yaparken sanki zararlı şeyler yediğimde kendime ihanet etmiş gibi oluyorum daha çok dikkat ediyorum. Sporu bırakınca ise pek dikkat etmiyorum haliyle kilo alıyorum. Çok çabuk alıp çabuk veren bir yapım var ama 15 senedir 74 kg'yi göremedim. Kilolar yüzünden hayatım berbat geçti. Bari bundan sonra ideal kilolaya ulaşıp bunu koruyayım. 88 kg kritik eşik. 3-4 kez o seviyeye gelip tekrar 104 kg'lere çıktım. Korona döneminde ilk kez 108'leri gördüm ve diyete başlayıp 74 hedefine kadar bırakmamaya çalışacağım.
Ekmek olayını bir türlü kesemiyorum doymuyorum. Tam tahıllı ekmek yapıyoruz evde. Onu yiyorum genelde. Toplam aldığım kalori 1800 civarı falan oluyor.

Hocam önemli olan diyet vs değil benim gördüğüm. Yaşam tarzımızda tüm sorun. Glisemik indeks ve leptin hormonu konularını da bir araştırın.

Son düzenleme:
öncelikle, trainer denen aletin canını yiyeyim. benim de şu an kilo sorunum var. trainer almadan önce dışarıya çıkıp da, yol bisikleti sürmeye UTANDIĞIM oluyordu. çevredekilerin "göbekli bir adam napıyo, giydiği şeye bak göbeği de hep ortaya çıkmış." şeklinde düşüneceğini kafamda canlandırıp da sürüşe çıkmaktan vazgeçtiğim çok olmuştur. trainer öyle mi? geçir altına taytı, üstüne bir şey giymeye bile gerek yok. çevir babam çevir. aşırı pratik.

kilo verme konusuna gelirsek; 3 kere 25-30 kilo civarı verip geri almış bir insanım. hayatımın ilk 20 yılını çok fit geçirdim, sonradan spor aktivitem tamamıyla yok olunca aşırı kilo aldım. kilo verme noktasında internet zaten bilgi dolu. mesela, ben hep intermittent fasting ve ketojenik diyet yaparak kilo veririm. 5 saat bir yeme aralığı olur, 19 saat yemem. ketojenik diyette de günlük maksimum 12-13 gram karbonhidrat alırım. dediğim gibi bu tarz bilgiler zaten internette dolu. ama internette pek sık rastlayamayacağınız bir bilgiyi paylaşayım sizinle; kilo vermek işin yarısı aslında. kiloyu verdikten sonra takip eden 1 yıl boyunca da o kiloda kalmanız lazım. vücudunuzdaki yağ hücrelerinin yıllardır alışageldiği bir hacim var ve bu hacme dönmeye aşırı yatkınlar. kilo verdikten sonra çok kolay geri kilo alınmasının sebebi bu aslında. hedef kiloya ulaştıktan sonra o dikkatli yeme düzenini 1 yıl daha devam ettirip, sonradan vücudunuz artık zayıf halinize adapte olunca biraz daha özgür davranmaya başlayabiliyorsunuz. baya absürd bir deneyimden konuşuyorum, çok kilit bir bilgi.

iyi şanslar şimdiden. nasılından daha çok niye kilo vermek istediğinize odaklanın. nasılı için onlarca yol mevcut, iradeyi devam ettirmek için niyeyi akılda tutmak önemli.

Son düzenleme:
Geri