Scudo Sports

Trainer çalışması sonrası beslenme

Emrah Özşahin

Forum Bağımlısı
Tepki
1.645
Başlangıç
1992—93
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Cyclocross
Youtube'da spor sonrası için çikolatalı sütün faydalı olduğuna dair videolar izledim.
Benim amacım kilo vermek. Ama kilo verirken de kas kaybı olmasın istiyorum.
Vücut geliştirmeciler için belki bu çikolatalatalı sütü tavsiye ediyorlardır diye düşündüm. Genelde kas çalışması yapanlara yönelik beslenme videoları bunlar.
Yağ yakımını etkiler mi bu karışım.
Günlük 30 dakika evde trainer (bisiklet) eşliğinde HIIT şeklinde cardio yapıyorum. 500 kalori yakıyorum ortalama.

Bu şekilde kendim evde yapıyorum. Marketten alırsam da Torku'nun banada isimli çikolatalı süt ürünü var. Tadı güzel.

Sütlü Çikolatalı Muz Tarifi
25 gram Nestle Kakao tozu (95,5 kcal, 7,25 g protein, 2,5 g yağ, 11g karb)
200ml yağsız süt
yarım muz

• Beğen
Tepkiler: Bisiklet Muptelasi
Scudo
Kapalı alanda dehidrasyon yüksek olacağı için doğacak mineral kaybının giderilmesi gerekiyor. Bilhassa magnezyum takviyesi almak gerekiyor.

30 dk da 500 kalori verdirecek antrenmanı öğrenmek isterim önce. Sonrasında kas kaybı olmasın diye protein tozu almanız yeterli. Ben yemek de yiyorum yarım saat sonra.

• Beğen
Tepkiler: Saikou
Protein tozlarına pek sıcak bakmıyorum.

Nabız saati var göğüs bandı bağlayarak ölçüyorum.
5 dk ısınma 5 dk soğuma arada kalan 20 dakikada nabız 165 e indiğinde depara kalkıyorum 180 e çıkınca nabız tekrar rölanti çeviriyorum. Ortalama kadans dinlenme sürecinde 70-90 arası. Depara kalktığımda 140-150 arası oluyor.
Genelde yatmadan önce yapıyorum yemek olayı o saatten sonra biraz sıkıntı olabilir de daha önce spor sonrası kepekli tost ya da soda içiyordum pek yemek yemiyordum o şekilde bı 20 kg vermiştim. Bu şekilde muzlu çikolatalı süt şeklinde deneyeyim 1 ay kadar . Bakalım kilo vermeme engel bir durum olacakmı.
Günlük 2000 kalorilik diyet yapıyorum genelde. Normal beslenmemi yapıyorum. Vereceksem o şekilde vereyim. İlla protein de alıyorum ama karbonhidratı kismadim tamamen. O şekilde kilo verince eski beslenme düzenine gelince tekrar kilo alıyorum. Onun için normal hayatta yediğim gibi yiyorum vereceksem böyle vereyim. Sporu bırakınca o beslenme düzeni devam eder ve kilomi korurum diye düşünüyorum. Şeker tatlı hamur işi hazır gıdaları falan kestim.

Valla tebrikler 150 kadans çevirebiliyosanız zaten bi "koç" a sahip olsanız iyi olur. :harika:

@sargonnas1x4 vites
Trainer zorluğu da 2 veya 3 te kullanıyorum. Dizleri çok zorlamamak icin. Ama baldirlarimin fena şekilde yanıyor

...
dd17eba2ab492c825d4b0bbe1c9caebf.jpg
a480ce9328260ce8b7c59acd690adb8a.jpg
0baa61d37027f67a25b9d5852b7c0fe2.jpg
6e1784b07791c77c4431509a79d5d207.jpg

• Beğen
Tepkiler: K-Pax
Yavas tempo cevirin. Fazla kalori yakmaniz yag yaktiginizi garantilemez. Belki o kalorilerin cok ciddi bir kismi karbonhidrattan geliyor?
Bir film acin, kulakligi da takin. 2 saat boyunca sakin sakin cevirin. Hatta bunu yaparken bir yandan da rahat rahat sakiz cigneyin. Yaktiginiz kalorinin %80den fazlasi yaglardan geliyor olacak.
Pedala abanip da 30 dk.da yaktiginiz o kalorilerin enerjisi vucudunuzda depolu olan karbonhidrattan geliyor :snzdglsn:

Baska bir konu, markasi onemli degil, Torku da dahil, meyveli veya cikolatali sut icmeyin. Fasafiso. Yarardan cok zarari var. Saglikli beslenmede cigir acmakta kararliysaniz kefir+bal+ceviz(yada badem) shake yapip nirvanaya ulasabilirsiniz o_O

Valla evde 2 saat trainer kullanan varsa helal olsun :) ben 30 dakika zor yapıyorum. Sıkılıyorum. Daha önce de tartışılmıştı burada. Yağ takımının en çok HIIT şeklinde çalışma yöntemi ile yapıldığını söylenmişti. Daha önce diyetisyene gitmiştim ve bu yöntemle 1 ayda 5 kg vermiş 4.5 kg sini yağdan vermiştim. Doktor bunu nasıl başardın diye sormuştu. Eksik karbonhidrat alımı olmaması, o konu da zayıflık yaşamamak için de karbonhidratı kesmiyorum tamamen. Normal beslenme düzenini bazı şeyleri kısarak uyguluyorum.

• Beğen
Tepkiler: yusufgs36
@Bisiklet MuptelasiÇalıştığım için öğle yemeğinde mecburen iş yerinde ne çıkarsa onu yemeye çalışıyorum. Tatlı çıkarsa almıyorum. Yemeğin yağsız ve susuz tarafından almaya çalışıyorum. 1-2 günlük örnek bir menü vereyim. Myfitnesspal programına kaydediyorum kaç kalori almışım. O şekilde 2000 ni geçmemeye çalışıyorum.

Sabah
1 haşlanmış yumurta
50-60 Gr light peynir
Salatalik-domates
3-4 adet siyah Zeytin
40-50 gr esmer undan evde yapılmış ekmek tam buğday ekmeği
Bazen yağsız sütle kellogs tahil gevregi

Öğle
Bulgur pilavı
Mercimek çorba
Etli patlıcan guvec

Akşam
100 Gr haşlanmış tavuk göğsü
Yumurtalı ıspanak
Mercimek çorba
20-30 Gr tam buğday esmer ekmek

Ara öğün
Muz

-------------------------------

Sabah
1 haşlanmış yumurta
50-60 Gr light peynir
Salatalik-domates
3-4 adet siyah Zeytin
40-50 gr esmer undan evde yapılmış ekmek tam buğday ekmeği
Bazen yağsız sütle kellogs tahil gevregi

Öğle
Dana rosto + patates püresi
Ezo gelin çorba
Portakal

Akşam
Mercimek çorba
Ton Balıklı salata
Az yağlı makarna

Ara öğün
Muz + elma

@Emrah Özşahin
160 ve 180 nabız aralığında yakacağınız tek şey kaslarınız olur.
iyi bir yağ yakımı için minimum 90-100 kadansta maksimum 130-140 nabız aralığını hedefleyin.
Ayrıca antrenman sonrası protein ve sentezi hızlandırmak için azbir miktar basit şeker tüketmelisiniz.
Eğer protein tozuna sıcak bakmıyor iseniz lor peyniri tüketin.

Herkese merhaba,

Ben de bildiklerimi anlatmak isterim..

Öncelikle hiç kimseye bu şekilde tavsiye vermenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü, bazılarımız interval tipi kardiyovasküler antrenmana cevap verirken, bazılarımız normal kardiyovasküler antrenmana cevap verir. Kas yapımında da yapılan aynı hareketler kişiye göre farklı geri dönüş yapar. Bu sebeple, her kişinin kendi vücudunu tanıması oldukça önemlidir. @Emrah Özşahin 'in yapmış olduğu antrenmandan fayda sağlamış olması en önemli etkendir. Zaten karmaşık olan bu konuyu daha da bulandırmayalım...

Sizlerin de belirttiği gibi bazı değişmez etkenler var elbette. Kas yapımı ve kas kaybedilmemesi için protein alınması gibi. Girmek istediğim konular bunlar değil...

Şu basit hesabı unutmayalım; yaktığımız kaloriden fazlasını alırsak kilo alırız, daha azını alırsak kilo veririz. Fakat, iş burada dallanıp budaklanıyor. Kaloriyi nasıl almalıyız? Hedefleri farklı olan insanlar aynı besinleri mi tüketmeli?

Onu yiyelim, bunu yemeyelim diye anlatmak istemiyorum, hepimiz üç aşağı beş yukarı biliyoruz. Ben kendi yaptığımı aktarmak istiyorum;

Eğer kilo vermek istiyorsam, spor sonrası protein alıyorum. Gün içerisinde de karbonhidrat miktarını azaltıyorum.

Eğer kilo almak istiyorsam, spor sonrası ve günün içinde daha çok karbonhidrat alıyorum.

Belirtmek istediğim son bir husus var o da şu; karbonhidrat vücudun benzini gibidir. Hiç almamak insanı güçsüz bırakıyor. Ben bunu yaşayarak tecrübe ettim. Güzel bir his değil, siz denemeyin :)

Sağlıcakla kalın,

Trainerdan nasıl antrenman yaptığınıza göre beslenmenizde değişir. Genel geçer şeyler söylenemez.

1 aydır trainerde antrenman yapıyorum. Haftada 3 gün spor salonuna gidiyorum. salona gitmediğim günler de evde trainderde çalışıyorum.
Salonda antrenman şeklim son 3 aydır şöyle
1. gün bacak+ göğüs+ön kol,
2. gün bacak+omuz+ arka kol,
3. gün bacak + sırt+ karın

Evde trainer ile max 45 dakika sürebiliyorum. Sürüşlerim 80 kadans ve yokuş çıkma şeklinde zor olacak biçimde ayarlamaya çalışıyorum.

Kilom 92 den 98 e çıktı. Bu kiloda bisiklet ile istediğim hedefi tutturamayacağım gibi geliyor. (Hedefim yokuşlarda daha iyi olmak)

Protein ağırlıklı besleniyorum. Hazır kek bisküvi çikolata vs hiç bir şekerli ürünü yemiyorum. 5 yıldan fazladır kola gazoz şekerli meyve suyu vs de içmedim. Tam buğday ekmeği alıyorum. 3 Ayda bacaklarımdaki kas miktarı biraz arttı. Sizlere sormak istediğim trainer için verimli bir antrenman programınız var mı? Saygılar.

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Tacx 'in sitesinde çeşitli programlar var. Ayrıca GNC yotubue sayfasında da videolar var ama trainer ağırlığı falan sürekli değiştirildiği için ben kendime göre ayarlıyorum. Maksat kalori yakmak. Ama performans için daha tacx sitesinde ki programları inceleyebilirsiniz. Açıkçası bu konuda kaynak eksikliği var. Ben de uyguladığım programın sonuçlarını en sonunda yayınlarım. Daha önce uyguladığım antrenman tarzı da hemen hemen aynıydı gerçi. Akşam eski yağ ve kilo ölçüm sonuç fotoğraflarını koyarım. Daha önce tamamen trainer ile 20 kg vermiştim. Ama 1-2 yıldır bıraktım spor nerdeyse 0. Beslenme şeklini de tamamen değiştirince masabasi işte çalışınca kilo aldık ister istemez.

@Emrah ÖzşahinTacx dan nasıl bakacağız link var mı arkadaştan emaneten aldım trainer da bir program uygulayamadım
Gnc videoları varda trainer hangi seviyede olacak vites kaçta olacak hiç bilgi yok
Sadece 3 dk level 7 eforda pedal bas diyor level 7 nedir hiç çözemedim

@mertgulkokan
Sizin kondisyonunuza göre level 7. Kendi hislerinize göre yapacaksınız kesin bir değeri yok.

Geri