Scudo Sports

Trafikte Ölümcül Kavga...

@Engin ATAL Adam silahla inerse ne yapıcaksın. Beni sollayamazsın diye ondeki aracı 2 km takip edip ışıklarda duran arabadan inip ondeki soforu oldurenler var ülkemizde. Hic birsey yaşamınızı bu derece tehlikeye atmaya değmez. Siz zincirle adama zarar verirseniz durum kotu. Yaralamanin cezası hapis. Görmezden gelip sitede paylaşmak bence daha etkili olur. Sırf bunun için kamera almayı düşünüyorum. Youtuve da yurdum magandaları diye yayınlarım diyorum. Kimde kamera varsa boyle birsey yapsa ve cok sayida video yayinlansa belki bu tur olaylar azalir. Milli bisikletcimize bile emniyet seridinde carpıp bu dünyadan alıp gidiyolar... Yukarıdaki haberde cok acidir. Adam dunya kadar ulke geziyor ve ulkemizde can veriyor...Bunlarla boyle zincirle kavgayla mucadele olmaz. Bi dolu abicim. Emniyet seridini araclarin kullanmasi yasak. Video cekip polise verirseniz cok guzel ceza keserler. Bari emniyet seridini rahatlatalım. Bu is anladiklari dilden olur. Kamera ve ceza...

• Beğen
Tepkiler: Mesut DOĞRU
Scudo
bu ülkede kanun kural adam gibi işlemiyor çünkü kamu dairelerinde çalışan memurlar da o tofaşlara biniyor, yanınızdan son hız geçiyor.. kimi kime şikayet edeceksin ki???

Savunma icin kullanilmadikca siddete karsiyim. Efendilik, buyukluk en oncelikli tercih olmali. Sinir, asabiyet tansiyon ve seker yapabilir. Hayat cahillere ayrilacak zamandan daha kisa.

@Engin ATAL hocam geçmiş olsun . Valla bu ülkede insanların egolari tavan yapmış durumda. Ne yazık ki bunun pek bir çaresi yok artık . Tek care gormemezlikten gelmek . Yoksa sonuçları iki taraf içinde kötü seviyelere ulaşabilir . Sabır etmenizi öneriyorum . Bol pedallar. .

• Beğen
Tepkiler: şamilkafkas
Bu yazıları okudumda sinirim geçti valla. Az önce bir keko hem sıkıştırdı hem önüne bak dedi babama. Bana dese döverdim ama babama söyledi kendimi tuttum biraz. Ülkede saygı , özür dilemek diye bir şey yok bu günden sonra karar verdim çantama sopamı koyacağım. Durmadan görmezden geliyorum ama bir gün patlamaktansa içimi rahatlatırım daha iyi. Saygılı kültürlü olmak gerçekten çok önemli bir şey. Yolda lastiğimiz patladı sağolsun bisikletçi bir arkadaş yardımcı oldu. Bu kişiye saygı gösterilmezmi ? Sadece bisikletliye değil bir çocuğa bile saygı gösterilmeyen bir ülkedeyiz. Ne tipler var memlekette. Beyin desen var ama sorsan varlığından haberi yoktur. Alıcan dövcen hemen kendine gelir.

Geçmiş olsun böyle sorunlar yaşayanlara

Bizler bisikletciler olarak bariscil ve genelde kendi halinde insanlariz.
Bu naifligi goren fosil yakitci zihniyet asagilama, firca atma, bagirma cagirma hatta vurma ustunlugunu kendisinde goruyor olabilir.
Koltuga oturdugunda aslan kesilen bu canli formlarinin gozunde bizler, fakiriz, garibaniz, coluk cocuguz, kimine gore de heyecan arayan zengin p.cleriyiz.
Bu cografyanin insanini kendinden uzak tutmanin yegane yontemi, ona guclu oldugunu hissettirmektir. Cunku hukukun olmadigi bu topraklarda "güçlü" olan daima korkulandir, sevilendir, sayilandir.
Hep diyorum, trafikte "pek de bariscil olmayan", "bunlara bulasmamali" izlenimi verecek cok agressif omayan ama pek de bariscil gorunmeyen eylemler planlamaliyiz. Birlik olarak...
Ama bu birlige de kimsenin yanasacagini pek sanmiyorum. Zira bizim insanimiz ne protesto etmek, ne de hakkini aramak konusunda pek basarili degildir. Boyle gelmis boyle gider modundadir.
Yakinda yukarida bahsettigim eylem plani konusunda bir başlik acacagim.

Sn @Engin ATAL sizi çok iyi anlıyor, ancak sabır ve itidali elden bırakmamanızı istirham ediyorum.

Biliyorum; İstanbul gibi her türlü insanın yaşadığı bir metropol'de bırakın bisiklet kullanmayı, nefes almak dahi çok zor.
Ancak bu şehirde doğduk bu şehirde büyüdük, bu şehirde çalışıyor çocuk büyütüyoruz.
Şu an için İstanbul'un yarattığı bu tahammül edilemez keşmekeşe karşı yapabileceğimiz pek bir şey yok.
Emekliliğime 4 yıl kaldı.
Emekli olduğum zaman İstanbul'daki evimi satıp Marmara'nın batısına (Çanakkale'nin yahut Keşan'ın köyleri) yahut Akdeniz'in Ege sınırındaki köylerine yerleşmeyi düşünüyoruz.

Bu konuda yaşanmış bir anımı paylaşmak istiyorum.
Henüz 20'li yaşlarımda (1996) Ralf isimli Alman dostumuzla İstanbul içinde iş için seyahat ederken trafikte yaşadığım stres ve tartışma üzerine Ralf'in bana yaptığı şu öğüdü hiç unutmadım.

"Mesut trafikte bu ve benzeri insanlar hep olacak. Sen, trafikte kavga etmek için bulunmuyorsun. İşine odaklan ve hayatın boyunca bir daha hiç görmeyeceğin insanlar için huzurunu asla bozma"

Ralf'in bu öğüdü o kadar hoş ve anlamlı idi ki, hayatıma mihenk taşı oldu.

Bir büyüğünüz olarak size tavsiyem büyük şehrin insan psikolojisinde yarattığı tahribata mağlup olup huzurunuzu bir daha hiç görmeyeceğiniz insanlar için bozmamanız olacaktır.

Esen kalın.

Bu tipler heryerde ve insanın tahammülünü zorluyorlar.
Adalet birazda halka verilirse bu tipleri sindirmek daha kolay olur ama halkta ayrı bir alem..
Adamlar maça giderken metronun içinde davul çalıyorlar kimse gıkını çıkartmıyor en son dayanamadım susun lan dedim 3-5 üzerime yürüdüler.
Bu evrileşememişlere sakın ola insanca davranmayın bunlar ancak mazoşimden hoşlanır ve yüksek doz uygularsanız ancak o zaman akıllanırlar.

Arkadaşlar hiç düşündünüz mü.
Her aracın kullananı kendi karakterini yansıtıyor. Şahsen ben bisiklete binmeyi pervaneli uçak kullanmaya benzetiyorum. Huzur buluyorum açıkcası. Ama gel görki biri tahrik edince içimdeki canvarımsı kedi kükremek istiyor. Geri dönüp diyorum ki bak sen bisikletlisin. Sen onlar gibi değilsin. Onlar gibi olma.
Allah aşkına söyleyin bana bir bisikletli kime çarpmış da karşıdakine ölümcül zarar vermiş. Aksine böyle bir ihtimal olsa kendini yere atar ama yinede o durumdan kaçınır.
Bilmem anlatabildim mi.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Çok haklısınız biz bisikletçilerin can güvenliği sıfır.Hepimiz kelle koltukta bisiklet sürüyoruz,şahsen ben tur bittikten sonra eve döndüğümde Allah'a şükrediyorum bugün de kazasız belasız eve geldim diye.Bisikletçi olmak zor böyle bir ülkede daha da zor,maalesef ülke bu tür insanlarla dolu günlük yaşantımızda olsun trafikte olsun kimsenin birbirine saygısı yok.2 tekere garezleri var sanki,çok mu zor kocaman yolu paylaşmak çok mu zor biraz saygı göstermek ? Kültürsüz,eğitimsiz,cahil insanlarla dolu bir ülkede çok zor malesef.Siz,Engin Bey ve diğer tüm bisikletçi dostlarımdan bir ricam var lütfen trafikte ne olursa olsun kimseyle kavga etmeyin.Biliyorum duyurmak istiyoruz haklı olduğumuzu,trafikte bizim de olduğumuzu,saygı duymalarını istiyoruz ama karşındaki insan olmadıktan sonra laf anlatmaya çalışsan ne fayda...
Lütfen trafikte münakaşaya girmeyin karşınızdaki kişinin ne yapacağını kestiremezsiniz.Çekip vuranı da çıkar,sopayla dövmeye çalışanı da,bıçak çekeni de...

Hocam genel olarak bi CİNNET durumu var ülkede. %90 filan sinirli gergin. Nedeni az çok ortada. Genelde haksız olan taraf çok cıngar çıkarıyor. Bugün yine vardı haberlerde. Markette sırada bekliyorsun arkadaki gözucuyla bakıyor napsamda öne geçsem diye :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Öncelikle herkese önerileri ve düşünceleri için teşekkür ediyorum. Bir tek benim böyle düşünmediğimi biliyordum. Ama ben sizler kadar umutlu olamıyorum gerçekten. Bizim insanımızın değişmesi için yeni gelecek olan nesilin çok özverili yetiştirilip , eğitilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Malum şuan trafikte bahsettiğim insanların hemen hemen hepsi sağlam dövülmesi gereken insanlar. Hayır yani bütün bisikletliler bir şekilde kendini koruyabilecek alet edevat ile gezip , trafikte dokunulmaması gereken kişiler olarak mı yoluna devam etsin ? Eğer öyle olması gerekiyorsa gerçekten olsun. Bizleri sıkıştırmadan önce adam bin kere düşünsün , korksun ya. Yoksa başka türlü biz bunun hakkından gelebileceğimizi düşünmüyorum. İlla bireysel silahlanmaya mı gidelim trafikte diğer magandalar gibi ? Ülkem adına güzel düşünmek istiyorum ama trafiğe çıktığım zaman bu çok uzun sürmüyor. İlla ki bilinçsiz sürücü dünyanın her yerinde vardır ama bizim trafik akışının 10/9 böyle.

Yolda ortalama 20-25 KM hız ile ilerliyorum arkamdaki araç birden hızlanıyor beni solluyor ve 10 metre sonra sinyal vermeden sola yada sağa dönüş yapıyor. Ne olacak benim geçmemi bekleyip dönsen? Ölecek misin ? Ben fren sıkmasam arkadan geçiricem bir tane. Zaten artık bu tür durumlarda fren sıkmayı asla düşünmüyorum. Bisikletime zarar gelmeyecek şekilde arkasından patlatıcam bir tane.

Yine düz ilerliyoruz , sağ tarafta her zaman ki gibi araçlar park yapmış , 50 metre ilerisi ışıklar. Kırmızı yanmasına rağmen arkamdaki adam birden gazı köklüyor ve sıfıra sıfır yanımdan geçiyor. Oldu ki dengemi kaybettim ve düştüm. Sonuç ? Arkamdaki hayvan üstümden geçecek.

Gayet sakin bir şekilde ilerliyorum , adam dibime giriyor başlıyor kornaya basmaya , önümüz komple araba ve trafik kilit olmuş durumda. Be insan artığı ben sana yol versem nereye gideceksin ? Elimle trafiği gösterip '' Görmüyormusun nereye gideceksin ? Geçebilceksen al geç '' diyorum. Dik dik bakışmalar başlıyor ve sıfıra sıfır son hız geçip gidiyor.

Araç park halinde ve trafiğe çıkış yapacak. Adam sadece ve sadece yan camdan gelen araçlara bakıyor , dikiz aynasını asla kullanmıyor. 1 bakıyor , 2 bakıyor aaaa araba yok hadi hareket edelim.. Ben frene basmasam kapısına vurucam adamın. Hiç oralı bile değil. Çarpsam beni suçlu kılacak.

Bunun gibi örnekleri çoğaltırsam destan yazılır buraya. Bizim insanlarımız bilinçsiz ve hepsi Polat Alemdar kesiliyor. Beyin yerine et yığını taşıdıklarını düşünüyorum. Benim öncelikli olduğum yolda bana yol veren araçları görünce mutlu oluyorum. Bu hiç normal bir şey değil. Geçiş hakkı bana ait ama , yol verildiği zaman mutlu olacak kadar acınacak durumdayız.

Sonuç olarak yazmak istediğim , benim bu ülkenin insanlığı adına gram umudum yok. Eğer paran var ise , siyasi gücün var ise , prestij sahibi oluyorsunuz. Eğer benim gibi sıradan bir vatandaş iseniz , sağ salim yaşadığınıza şükür edin.

Bazen düşünüyorum öyle insanlar nr zaman ülkemizde biticek ne zaman serserilerden kurtulucaz bıktım yani böyle kekolardan

@Guney1907

Bunlar çok zor biter hocam. Arada ciddi ciddi bunlar nasıl türedi diye düşünüyorum. Ülkede eğitim sistemi kötü. Millete saygı,teşekkür,özür dilemek öğretilmiyor. Bizde ders matematik,fen,türkçeden ibaret bir şey. Bunlar öğretilmeyince ister istemez sağındaki solundaki insanlardan kişilik özelliği kazanıyor. Zaten bir çoğu kavgada falan ölüyor. Yavaş yavaş biterler bunlar.

şiddetle bir şey öğretemezsiniz. farklı yollar deneyin. buraya yazmanız iyi olmuş. baya bi sinirlenmiş içinizi dökmüşsünüz :)

• Beğen
@Asusmune
Hocam o 155 arka çakar ışıkların kullanımı yasak diye biliyorum ben Doğru mudur?

@Auron Sanchez
Yasaksa plakaya ceza kessinler☺trafiğe mail atıp soracağım.

Bencede cezalar hafif. Agir yaptirimlar uygulansa trafik kurallarini ihlal azalir.
Hani bir laf varya argoda
Ya sese ya sisi
Bazilarina bu kural uygulanmali.

@Kuzey Ege
Bu yaptığınız yorum beni çok kırdı bunu belirtmem gerekir. Eğer her sürücünün öyle olduğunu yada çoğunluğunun öyle olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Eğer sizin mantığınızı kullanacaksak ülkede bisikletlere el konulmalıdır. Çünkü bu forumda ne kadar bilinçli insanlar ağırlıkta olsa da sokakta öyle değil. Garip garip bisikletlerle trafiğin ortasında ön kaldırıp gezen insanları çok fazla görüyoruz yada bunu kaldırımda yapanı. Sadece bu da değil izlediği filmlerden, okuduğu çizgi romanlardan etkilenip bisikletiyle 'drift' yapmaya çalışanları da görüyoruz ve ne yazık ki böyle insanlar bilinçli bisikletçilerden daha fazla.

• Beğen
Böyle kekolar serseriler sadece trafikde değil heryerdeler hastene önlerdindeki belediyenin yolunda park yaptığında para isteyip çakallık yapanlarıda var ülke çok kötü durumda

Geri