Scudo Sports

Trafikte Güvenlik

Scudo
@janny

Tam aradığım sorunun cevabını vermişsiniz, teşekkür ederim.

Trafikte ilerlerken çoğu kez sağa yol ayrımları karşıma çıkıyor.Sağa girmeden doğru soldan devam etmek için mecburen şerit değiştirmem gerekiyor.Arkadan gelen araçlar tarafından çarpılmamak için başımı sola çevirerek arkamda araç olup olmadığını kontrol ediyorum ama uzaktan yaklaşanlara bir şekilde sinyal vermek istiyorum.Bu yöntem aklıma geldi ama bu işin doğrusunun ve standardının bu şekilde olup olmadığını merak ediyorum.Zaten aklıma başka bir yöntem gelmedi.

Daha önce de belirtildiği üzere mutlaka ayna kullanmak, gündüz canlı-dikkat çekici renkleri olan kıyafetler; gece ise reflektörlü kıyafetler ve ışıklandırmanın çok önemli olduğunu tekrar ben de belirtmek isterim.

sürekli yolda seyahat eden / etmek isteyen bisiklet sürücüleri için okunması gerekn bir başlık. teşekkürler...

@e-pektas
Valla süper bi paylaşım,tebrikler.e-pektas konusu üstüne bir soru sormak istiyorum.Bu tür kavşakları nasıl geçmeliyiz? (yolumuzun üstünde sağa ayrılan bir kavşak var ve biz düz gideceğiz)
a)Kavşağa belli bir mesafede elimizle işaret vererek sol şeride geçip sağa dönecek araçların sağımızdan geçmesini sağlayarak.
b)sağdan ayrımın sonuna kadar devam edip sonundan dik bir şekilde(karşıdan karşıya geçer gibi) geçip yola devam etmek.

Trafik kazası geçiren var mı diye soracağım ama öyle değil elbette çok vardır.Uğradığı veya verdiği zarar nedeniyle trafik kaza raporu tutulmuş hatta polis çağrılmış durumlardan bahsediyorum.Trafik yönetmeliğinin ve polislerin(ki eminin farklıdır) bisikletliye bakışı ne?(bi aracın girilmez yöne dönmesi sonucu takla atmış,yaralanmış ve maddi hasarım söz konusu olmuştu.sonradan da niye polis çağırmadım diye hayıflanmıştım)

@Özgür Nevres

senin ne kadar iyi bir bisiklet kullandığın önemli olmuyor ki.özellikle bayan olduğun zamnda daha da daralıyor yollar

X. tip kaza başıma gelmişti 12 yaşımda o zamandan beri tersten sürmem 2 gün sola tam basamadım yürümek bile zor geliyordu. Yararlı bilgiler çoğunun farkındaydım bilmediklerim de vardı tabi. Daha öğrenecek çok şeyim var:)

Güzel bir çalısma olmus fakat Türkiye'deki sürücüler bisikletlilere karsı pek saygılı davranmıyolar.Bizim insanımız bisikleti arac olarak görmediği için kazada kacınılmaz oluyor.

Zaman ayırıp bu bilgileri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.
Ben bisikletle sol şeritten gitmeyi daha güvenli buluyorum. Forumdaki arkadaşların bu konudaki düşünceleri nasıl acaba? Daha mı iyi, yoksa kurallara aykırılık falan var mı?

Paylaştığınız bu değerli bilgiler için sağolun. Aslında hepsi de uygulanması kolay ve gerekli şeyler ama bunun dile getirilmesi çok daha önemli olsa gerek.

Vaktinizi ayırıp bu değerli bilgileri tercüme ederek paylaştığınız için teşekkürler.

Çarpışma Tip VII - Arkadan Çarpmalar

Sağa parketmiş bir aracı geçmek için, ya da yoldaki bir engelden, bozukluktan kaçmak için masumca hafif sola kayarsınız, arkanıza bakmadan. Ve arkanızdan gelen araç size çarpar.

geçen hafta sahilde taşıt yolunda sağ tafata kaldırıma yakın yerde gidiyordum, aniden bi köpek fırladı, üzerime koşmaya başladı, bende o an hiç düşünmeden direk sol şeride geçtim, hızlandım köpek peşimi bıraktı. daha sonra aklıma geldi ya arkadan araç gelseydi? Özcan ne yapıyosun sen diye sorgulamaya başladım kendimi :D cidden sanki ara sokakta sürüyormuşum gibi sağ şeritten hiç arkaya bakmadan birden sola geçtim, arkadan hızla araç gelse alıp götürürdü beni, şansım varmış

http://www.wsdot.wa.gov/NR/rdonlyres/7E5073CE-C566-4BBA-BEB6-4D205C79092E/0/roundabout_navigating_straight_new_TEXT510px.gif

http://www.gjcity.org/citydeptwebpages/publicworksandutilities/transportationengineering/TEFilesThatLINKintoDWStoreHere/Images%20Here-Cant%20Be%20Tiff%20or%20BMP/RoundABoutPicture.jpg

Merhaba

Genelde ortadaki daire kucuk oluyor.Sari aracin yerinde bisikletli oldugunu dusunursek ve direkt karsiya degil de soldaki cikisa donecegini farz edersek bir bisikletli olarak bu kavsagi nasil donmeliyiz?

Ben genelde bu kavsaga yaklasirken sagda giderken sol seride giriyorum.sol seride yaslaniyorum.sol seritten karsiya dogru suruyorum.gobegi donerken sola dogru sag seride geciyorum.sag seride gectikten sonra karsiya yani soldaki cikisa sag seritten devam ederek geciyorum.

genelde trafik isiklari oluyor.kirmizi yanarken sorun olmuyor ama.bu kavsaga yaklasirken kirmizi yanmiyorsa sol seride gecmek ve devam etmek bayagi korkutucu oluyor.sag seritten sola gecmek bile mesele.

soyle bir flash animasyon var.ingilizce.bisiklet icin yaya ve arac seklinde diye iki secenek veriyor.arac secenegini Turkiye de uygulayabilir miyiz?
(link)

tesekkurler

Dogru bildigim bazı şeyleri yanlış yapıyormuşum çok istifade ettim bence böyle faydalı bilgileri her bisikletçinin satırı satırına okuyup ögrenmesi gerekir..Çok tşk ederim...

okuyunca, bir de türkiye'de yaşadığını düşününce, paranoyak olabiliyor insan. hele bir de ankara dikmen caddesinde sürecekseniz.

Geri