Cem KARACA
Üye
- Tepki
- 1
Arkadaşlar; Aslında bu konu ülkemizde sadece bisikletliler için değil, tüm trafik araçları içinde geçerlidir. Doğrusu insanın insana saygısı kalmadığından, daha gerçekçi olmak gerekirse insanalrın içinde sevgi, saygı mefhumlarına yer kalmadığından, insanlar kin ve nefret içerinde dolu olmalarından kaynaklanan bir sorundur. Aslında ülkemizde belediyelerin bu konuda yapması gereken önemli şey, motorlu araç trafiğini düzenlerlerken bir taraftan da bisiklet gibi insan gücü ile giden araçlar için yolların tesis edilmesi ve bunun halka özendirilerek bugün yaşanan en önemli sorunlardan olan hava kirliliği, çevre kirliliği, gürültü kirliliği gibi sorunların çözülmesine çok büyük katkı sağlamasıdır. Aynı zamanda da akaryakıta olan bağımlılığı oldukça aza indirecektir. Ben Ankara gibi bir kentte bisiklete binmenin özlemini çekiyorum. sabah işime arabamla değilde bisikletimle gitmek istiyorum, ama maalesef. Belediyelerin bu soruna gerçekten el atmaları, hatta bence sivil toplum örgütlerinin de buna katkı sağlamalarını çok çok önemsiyorum. Bir vatandaş olarak bu konuda yapabileceğim pek fazla birşey yok ama grup olarak, bisiklet federasyonu olarak buna katkı sağlanabilirse inanıyorum ki, insanlar birbirlerine daha saygılı olacaklar. haaa belki soğuk kış günlerinde ankarada bisiklete binilerek işe gidilmez ama ankaranın yazları da çok güzeldir. en azından yaz süresince insanlara bunu özendirilebilirse hem sosyal açıdan, hem de ekonomik açıdan büyük bir katkı sağlayacaktır. Saygılarımla