Scudo Sports

Trafikte bisikletliye saygı!

Arkadaşlar; Aslında bu konu ülkemizde sadece bisikletliler için değil, tüm trafik araçları içinde geçerlidir. Doğrusu insanın insana saygısı kalmadığından, daha gerçekçi olmak gerekirse insanalrın içinde sevgi, saygı mefhumlarına yer kalmadığından, insanlar kin ve nefret içerinde dolu olmalarından kaynaklanan bir sorundur. Aslında ülkemizde belediyelerin bu konuda yapması gereken önemli şey, motorlu araç trafiğini düzenlerlerken bir taraftan da bisiklet gibi insan gücü ile giden araçlar için yolların tesis edilmesi ve bunun halka özendirilerek bugün yaşanan en önemli sorunlardan olan hava kirliliği, çevre kirliliği, gürültü kirliliği gibi sorunların çözülmesine çok büyük katkı sağlamasıdır. Aynı zamanda da akaryakıta olan bağımlılığı oldukça aza indirecektir. Ben Ankara gibi bir kentte bisiklete binmenin özlemini çekiyorum. sabah işime arabamla değilde bisikletimle gitmek istiyorum, ama maalesef. Belediyelerin bu soruna gerçekten el atmaları, hatta bence sivil toplum örgütlerinin de buna katkı sağlamalarını çok çok önemsiyorum. Bir vatandaş olarak bu konuda yapabileceğim pek fazla birşey yok ama grup olarak, bisiklet federasyonu olarak buna katkı sağlanabilirse inanıyorum ki, insanlar birbirlerine daha saygılı olacaklar. haaa belki soğuk kış günlerinde ankarada bisiklete binilerek işe gidilmez ama ankaranın yazları da çok güzeldir. en azından yaz süresince insanlara bunu özendirilebilirse hem sosyal açıdan, hem de ekonomik açıdan büyük bir katkı sağlayacaktır. Saygılarımla

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Gürkan
Scudo
konuyu hortlatıyorum. bugün bisikletimi bakıma götürürken anayolda giderken en sağ şeritte gidiyorum neredeyse kaldırıma çıkıcam adam koskoca yolda girdi dibime. ben yoluma devam ettim kavşaklarda yol vernler oldu saolsunlar ama bazıları korna çala çala bi hal oldular .sağdan gidiyorum o kadar yer var korna çalıp duruyorrlar. allahtan önümdeki araba bozulduda hemen onun önünden bastım gittim. bisiklet yolunu yapmanızı istemiyorum (zaten yapmıyorsunuzda)bisiklete saygı gösterin önümde araba var dibine girmişim arabanın arkadan kornaya basıyor. nolmuş yani benide araba genişliğinde görüver.nasıl olsa öndekinin dibine kadar girmişim .hızlıda gidiyorum daha ne yapayım. ey siz araba kullanan magandalar araba kullanmak yolda gitmekle olmuyor. insana saygı bisikletliye saygı motora saygı ile oluyor. fakat magandalar ne yapıyor insanı sıkıştırmaktan yol vermemekten haz duyuyorlar. tamam bazı motorlular kötü olabilir. arabalara çarpa çarpa gidebilir. ama bizden ne istiyorsunuz. bizimde başımıza gelmişti arabayla giderken motorlu aynalara çarpa çarpa gidiyordu . o tamam ama biz 2 teker olarak sizin 3 te 1 iniz kadar yer kaplamıyoruz.

Bunların üstünde insan olduğunu hala anlayamadılar.
Motosikletleri bile adamdan saymıyorlarken bisiklet için çok zor daha 60 sene falan var önümüzde istediğimiz düzenin tam olarak otura bilmesi için. :(

@enes dökmen maalesef saygı çok az. Hele hele büyük şehirler de ben çoğunu takmıyorum bir kaç kez kavga ettiğim bile oldu.
Uzun yolda da bisikletli görürsem mutlaka durur ona yanımızda ne varsa ikram ederiz :)
Bütün araçlar asla maganda değildir !
Bazıları çok iyi hoşgörü ile karşılıyor.

bende onu demek istiyorum bazı araçlar saolsunlar yol veriyorlar bazıları sıkıştırıyorlar

Ben de Ankara da Bisiklet sürüyorum ve 6 aydır çoğunlukla Bisiklet ile işe gidip geliyorum kullandığım istikamet besevler siteler kavşağı arası 9 km lik bir yol anda burada bile insanı rahat bırakmayan köşeye sıkıştıran çarpıp kaçan arkadan korna çalan çevrende ki insanların sana fakir bedevaci çocuk veya beyinsiz gözüyle bankasından o kadar sıkıldım ki inanın bazen yola çıkasim gelmiyor:(

yazıların hiçbirini okumadım yukarıda, ama tahmin edebiliyorum içeriğini. haklı olduğunuzdan da şüphem yok.

bu ülkede araçlarla aynı yolda sürmek

her ne kadar hakkımız olsa da ;

her ne zevki olursa olsun

riskleri göz önüne alınca

sağlığınızdan daha mı önemli!

yolda sürmek bu ülkede
muhtemel bir kaza durumunda sakatlanmaktan daha mı önemli?

yola çıkmayın.

ne huzurunuzu ne de sağlığınızı bozmayın.

daha fazla yola çıkarak bu ülkede sadece bisiklet kazalarının sayısını arttırsınız, olan size olur.

• Beğen
Tepkiler: Max Torque
hocam bölgese lfark varmı bilmiyorum ama bursa da bilinçlenme var gibime geliyor artık yada kıçımıza tayt geçirdik ondanmı acaba :)

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Denizli'de üniversitede okuyorum her gün okula bisikletimle gidip geliyorum tek şerit caddelerde emniyet şeridi yokken şeridi tam kapatıyorum ama arkamdan gelen sürücüler nerdeyse hiç korna çalmıyo geçeceği zaman da baya bi açıktan geçiyo o anlamda Denizli'nin şoförlerine teşekkür ederim.

@Baris Celik

Kim ne derse desin ben yollardayım, ben bu yolları arabalara yar etmem, gözlerine soka soka varlığımızı kabullenecekler. Kısa bir zaman önce evimin dibinde belediye otobüsü durağa daldı kaldırımdaki insanları sürükledi kaç kişi öldü orada ne bir bisikletli nede başka bir araç vardı, memlekette insana değer verilmiyor ki... Artık saygı beklemiyorum kimseden ben yoluma bakıyorum. Ben elimden geldiğince saygımı sunarım o ayrı...

trafiği hafifletiyoruz onların yapamadığını yapıyoruz insan bi saygı gösterir

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Baris Celik
Yola çıkmayalım da yol bisikleti aldık ne yapacağız biz şimdi elimizde mi gezdirelim arabalar var diye dışarıya çıkmayalım evde oturalım en iyisi sağlığımız bozulabilir.

@Baris Celik
biz yola çıkmazsak nerede süreceğiz evdemi süreceğiz.?
size katılmıyorum. o kadar parayı sokaklarda sürmeyemi verdik

Birde sol şerit müsaitken ısrarla sağ şeritten bisikletliyi neredeyse yalayarak geçen araç sürücüleri var. Adamların yollarını işgal ediyormuşuz gibi. Oysa o yol aynı zamanda bizim de.

insanın insana, araçların yayalara ve diğer araçlara saygıları yokki, bisikletlilere veya motrlulara olsun,araçların karıştığı motorsiklet veya bisiklet kazalarına bakın sırf araçların saygısızlığı bilinçsizliği cahilliği yüzünden gerçekleşmiştir. işimiz zor ama bu milleti bilinçlendireceğiz başka yolu yok bunun içinde önce biz bisikletliler saygılı olacağız ve inşallahta devamı gelecektir.

Geri