Scudo Sports

Trafikte bisiklete saygı sürüşü...

Scudo
ben kalabalık bisiklet topluluğunda bulunmak için iştirak ettim. organizasyonla ilgili herhangi birşey demek istemiyorum fakat burda olanların geri nasıl dönüceğini düşündüm organizasyon boyunca ve arkada acelesi olan onlarca insanın arabanın içinde konuşmalarını duyunca ve tuzla tarafına doğru oluşan yaklaşık 5 km lik adım adım yürüyen trafiği görünce ben artık sahil yoluna girmekden daha çok korkuyorum. bize garezi olmayan adamların artık kasten sıkıştırma ve yol vermiyeceğini düşünüyorum. en az 2 ay sahil yoluna uğramam. hiçbişey söylenen düzen ve araçlara saygı çerçevesinde gerçekleşmediğini düşünüyorum.

Arkadaşımızı sıkıştırıp canına kasteden Doblo aracın videosunu da çekmiştim onu da birazdan eklerim.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
(link)

EDREMİT KÖRFEZİNDE 25 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ TRAFİKTE BİSİKLETE SAYGI TURU DÜZENLİYORUZ HERKES DAVETLİDİR.

detay için mesaj atabilir yada üsteki linke bakabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar,

Ankara'dan kareler,fotoğraf linki aşağıdadır,

(link)

madalyanonun öteki yüzü..

DUYURU!!!!
Bu gün Bisikletli Ölümleri Dursun(Bisikletli Protesto Eylem) Turu sırasında Bostancı sahil Migros önünde talihsiz bir kaza geçiren Duyma ve Konuşma engelli Kardeşimiz Serdar PEÇEN Bisikletten düşme neticesi kaza geçirmiştir. İlk görünüşte yüzünde ve vücudunun değişik yerlerinde sıyrıklar görülmekle birlikte Ambulans çağrılarak Hastaneye sevki sağlanmıştır. Hastanede yapılan tetkikler sonucu sağ kol dirsek kemiğinde kırık olduğu ve Ameliyat olması gerektiği, operasyon gün ve saatine kadar Hastanede yatacağı belirtilmiştir. Şu an Kendisi Bostancı E5 üzeri Yeditepe Üniversite hastanesi karşısında ki FSM Hastanesinde yatmaktadır. Kardeşimize acil şifalar diliyorum. Tüm Bisiklet Dostlarına duyurulur....

ikinci haber,

EYLEMİ BALTALAYAN MAGANDALAR s,a arkadaşlar şimdi olayın basında sizler nerelerdeydiniz bilmiyorum ben hiç bir gurup lideri görmedim ki bu olay en az 15 sürdü olayı kısaca anlatayım içinde 3 kişi bulunan kırmızı doblo marka arac sol seritten el freni cekerek bisikletlilerin arasına girip cıktı defalarcada bunu tekrarladı sonra gurubun en önüne geçerek bisikletlilerin üzerine direksiyon cevirerek sıkıştırdı ve guruptan biri küfür edince 3 kişi araçtan inip onu kovaladılar bu arada onu bi kaç bisikletli takp etti 2 dk geçmeden geri döndüler ama bisikletliler sinirlenişti cünkü bilinci olarak üzerlerine araç sürülmüş sıkıştırılmışlardı içlerinden birisi arabanın yan sürgü camına yumruk attı bir diğer kişide kaskla vurdu derken sivil polisler geldi kısaca gördükleriimi onlarda paylaştım ve durumu anlattım ve bana gurubun liderini sordular ve ortada gurubun lideri filan yoktu ve sivil polis memuru yardımcı ol arkadaşları nızı devam ettirin biz gerekeni yapıcaz dediler ve maganda olan 3 kişiyi araca bindirdik guruba sivil polislerin aramızda olduğunu ve gerekli işlemi yapacaklarını söyledik ve devam ediyoruz dedik ve bunu bizden polis memuru istedi en basından beri bizi takip ettiğini ve durumu gördüğünü sadece en önde ne olduğunu bilmediğini söyledi yardımcı olmamızı gurubun tahrik olmamasını istediler hatta bana gurubun lideri senmisin diye sordular olaylar büyümemesi içinde bizde gurubu yönlendirerek eylemimize devam ettik sanırım sizler en geriden gurubu yönlendiriyordunuz ben ne gurup lideri nede polislerle giden 6 kişi gördüm görseydikki bizde gelirdik emin olun bizden polis devam etmemizi istedi bizlerde sağduyu davranarak gurubu sakinleştirerek devam ettirdik kısacası olayın özü budur emeği gecen herkeze teşekkür ediyorum..

3 üncü haber,

En içten duygularla, en kalabalık ve güçlü olduğumuz bugün, trafikte araba altında kalarak canını kaybeden arkadaşlarımızı anmak ve bu olayların tekrarına dur demek istedik. Bisikletli katili magandaların da bu eğlenceyi kaçırmamaları, defalarca arabalarıyla bisikletlilerin üzerine manevra yaparak hayat(tan keyif almaları, bisikletli gruba hakaret ve tehditlerle başarılarını taçlandırıp daha sonra arabalarından pek de inememeleri)larına kastetmeleri eylemimizi daha dokunaklı hale getirdi.
İstenmeden yaşanan bu dokunaklı olay, gün sonunda aleme ibret olsun denilecek bir fırsata dönüşemedi. Karakola giden üç beş bisikletli uzlaşma kağıtlarını imzalaması için ikna edildi. Sonra da herkes kendi yoluna... Sırtımıza fotoğraflarını astığımız arkadaşlarımıza hakaret ettiklerinin, “ben yaptım, gene yaparım” demiş olduklarının o anda farkında değillerdi, umarım. Yaklaşık 1200 kişi hep birlikteyken başarısı tartışılır olan bu Gezi'den sonra, münferit gezilerimizde başarılar dilerim... 18 Ağustos Pazar

4 üncü haber,,
Dragos'a birkaç yüz metre kala arkamdan hızla makas atarak ön tekerime dalıp beni düşüren ve -sanırım kendi de düştükten sonra toparlanıp- arkasına bakmadan yoluna devam eden bisikletli 'eylemci arkadaş': Biz herkes kurallara uysun, birbirine saygı duysun, yolunu paylaşsın demek için orada değil miydik? Şu an sol kolum alçıda, her yanım mor. Bu halimden çok, kazanın ironikliğine üzülüyorum.
Bana öyle geliyor ki, bu eylemlerimiz gerçekten bir sonuca ulaşsa ve ayrılmış harika bisiklet yollarına sahip olsak da mücadelemiz bitmeyecek; bu yollarda başkalarını umursamadan kuralsızca seyredenleri protesto etmek için toplanmaya devam etmemiz gerekecek...

grup lideri yok idi, gönüllü görevliler olacak idi benim görevim ise arkayı kollamak idi ama yeterli sayıda görevli olmaz ise olacağı budur ,,,

bilal dostum..
bu adamlar suçlu evet ama ben ta olayın başından bi şey dedim ,trafiği tehlikeye sokmadan bisiklet yolunda gidelim dedim, olsun km lerce olsun biz bisiklet yolundan gitmedik ve trafiği tehlikeye soktuk o kadar kişi ,ben yalnız bisiklet yolundan devam ettim sona doğru ....
şimdi adamlar şurada haklı bisiklet yolundan niye gitmiyorsunuz diyebilirler ,,
ölen arkadaşımız suçlu oldu bisiklet yolundan gitmediği için evet bizde suçluyuz ama bize çevre ve şehircilik bakanlığı o bisiklet yolunu reva gördüğü için o da sorumlu bu olaylardan bizim derdimiz çevre ve şehirçilik bakanlığına başvurmak derdimizi oraya anlatmak bu konuda stk mız yok kim başvuracak başkan yok geriye ne kaldı dernek ..nitekim büyük şehir belediyesi denizin doldurulduğu yere, bmx gösteri yeri yapacak ayrıca bisiklet yolları da tabi diğer taraflar ne olacak ...ona bakacağız ...bu işide dernek ayarladı ,,
bu olayda aracın yaptığı sakat hareket, cana kastediyor ama küfür edilince olay karışıyor burada görevli görevliler olması lazım derneğin köprü geçişinde en arkada aynen böyle bi olay oldu ve her iki tarafıda sakinleştirdim poliste yanımda idi ona bi şey kalmadı olayı ben çözdüm,ama bu olay benim önümde oldu olay bittiğinde ben en arkadan geldim orada defalarca bağırdım şiddet yapmayın diye ,,,ortalığı sakinleştirmeye çalıştım bi kişinin işi değil bu ,bu kadar kişiyi kontrol edecek taşkınları önleyecek görevli gönüllüler olacak ve bunlar üzerinde forma olacak aynı renk iş profesyonelce böyle yapılır derneğin turlarında böyle olaylar olmaz ,çünki dernek sürekli polis eskortu ile gider ve ayrıca herkesde kask vardır ve herkesde dernek forması giyer ve mecburidir en az dernek kadar düzenli bi durum olsa idi dünki olaylar asla olmaz idi...sorumluluğunu bilen bu işten anlayan gönüllü görevliler olacak .ayrıca ben yolun kapatılmasını sahilden istemedim ama engin dostumunda kararına saygı duydum ama olaylar bu duruma geldi tabi..baştan beri şüphelerim var idi bi şey olacak diye ve dönüşte filim koptu tabi...

Bu ülkede sığır ve sığır ırkları asla bitmeyecek işte bu nedenledir ki ülke olarak bir arpa boyu yol alamıyoruz

(link)

evet haber bu....
yalnız eleştiriler alıyor tabi şöyleki denizin doldurulması ne kadar çevreci bir iştir evet bu da madalyonun öteki yüzü...

Bu hareketlilik,burada kapanmamalı,aşağıdaki resimlerin sticker'lerini çıkararak,mahalemiz de bulunan,tüm apartmanların kapısına yapıştırmalıyız..sticker hakkında dernek'lerde destek vermeli,insanların bilinç altına,bir şekilde yerleştirmeliyiz..

Araçları olan bisikletçi arkadaşlarımız da,kendi araçlarına yapıştırmalı..

http://n1308.hizliresim.com/1d/m/rpjc4.jpg

http://o1308.hizliresim.com/1d/m/rpjjp.jpg

Meclis açılınca,e-posta göndererek,vekilleri de rahatsız etmeliyiz..

Trafikte bizlerin de olduğunu herkes kabul etmeli..

@Kudret Kurtcebe

Kudret Bey çok çok geçmiş olsun talihsiz bir olay yaşamışsınız. Aynen olay bisiklette arabada değil, kullananın insanlığında.
Siz bu eylemde olmasaymışsınız, bu kadar etkili de bu kadar kontrollüde olmayacakmış bu besbelli.

Aramızda iyi ki varsınız ve sizin gibi kişilikler sayesinde bisiklet sever olduğumuz için gururlanıyoruz.
İnşallah en kısa zamanda tanışmak dileği ile..

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Kudret Kurtcebe

Çok geçmiş olsun Kudret abi Allah şifalar versin,çok üzüldüm, umarım en kısa zamanda kolun iyileşir ve sağlığına biran evel kavuşursun dileğimle,

Ayrıca Hastane'de yatmakta olan kardeşimize de,Allah şifalar versin,çok geçmiş olsun dileklerimle..

biz trafikteki kendini bilmez,insanlardan şikayetçiyiz ama,kendini bilmez bir kaç bisiklet sürücüleri tarafından ve yine bisiklet sürücülerine dolaylı olarak zararlı verebiliyor..

Kudret ağabey,

Kanunen her yasak olan doğru olmayacağı gibi,
Her kanuni olan da doğru değildir.
Evet kanunen yasak bir iş olmuş olabilir, ama tam hedefeydi bence.
Lidersizliğe kızdığınızı görür gibiyim;
O zaman sizin gibi tecrübeli ve saygı duyulan insanlar liderlik görevini üstlenecek,
Her türlü olumsuzluğa rağmen.

Saygılar.

@Çetin ŞAHİNÖZ

çetin bey,
yukarda en altta bir bayanın mesajı ,dernek sayfasından ,ben ise arkadan gidiyordum ve polis aracı önümde idi o da bisikletlileri kontrol ediyor idi ,araçların korteje girmemesi için anons yapıyor idi ,ben arkaya baktım kimse geride kaldımı diye o anda araca yaklaştım malesef çarpmamak için fren sıktım gidonu sağa kırınca sadece jant yamuldu, başkada bir şey olmadı..

Geri