Scudo Sports

Trafikte bisiklet kullanmanın güvenli yolları, tavsiye ve tecrübeler.

@Migel sele konusunu anlayamadım açıklayabilir misiniz?

Scudo
@Snorlax
Benim anlaigim kadari ile herhangi bir tehtit,tehlike,saldiri aninda seleyi cikart ve kendini onunla savun ama benim anladigim belkide daha bariscil bir amacla soylenmis olabilir ben yanlis anlamista olabilirim.
Acikcasi ben aniden kabaran bir insanimda.

@chnkrmz
kesinlikle doğru bulduğum ve sergilemekte olduğum yaklaşım budur. hatta akan trafiğin hızına ayak uydurabilirseniz tadından yenmez. bunu yapabilecek kapasiteye ulaştığınızda bisiklet yoluna da ihtiyaç kalmıyor zaten. siz doğru kullanın yeter.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Ferhat HSTRK Tabii senden dostum, 2 satırdan fazla ve tutarlı katkı yapan çok kişi yok başlıkta.
Başlığı açarken ki amacım senin gibi arkadaşların yazıları ile zenginleşmesiydi zaten :)

3yıldır sürekli olarak trafikte daha doğrusu her yerde bisiklet kullanıyorum.Bence trafikte en önemli kural kendinizi onlara önemsittirmek;Ek olaraktan bir diğer kural bence sürücüyle göz teması kurmak önünden geçene kadar.Böyle kullandığım süre boyunca çok şükür hiç bir arabayla kaza yapmadım ama bayabir kaza atlattım birisi müzik dinlerken olmuştu o günden beri bisiklette müzik dinlemiyorum.Birde geçen seneydi heralde kaldırımdan gidiyordum yola düştüm o gündür zorda kalmadıkça kaldırımdanda gitmiyorum bu konuylanda baya bir akıllandım.
Son olaraktan da okula bisikletle gidenler için bir iki şey söylim çantanızı,okula götürdüğün topun poşeti sakın ama sakın gidona asmayın sonra ayağınız takılıp çok kötü bir şekilde düşebilirsiniz test edilip onaylanmıştır.Birde kızları çok kesmeyin benim gibi düşer rezil olursunuz Allah korusun.

• Beğen
Tepkiler: furkanbr
Bugün sırf deneyim olsun diye akşam iş çıkışı vakti bağdat caddesinden süreyim dedim. Yolda bi bisikletli abi ile karşılaştım, selamlaştık, bir süre sohbet ede ede yola beraber devam ettik. Düdük kullanıyordu. Ne zaman biri yolumuzu kesicek gibi olsa basıyordu düdüğü. Herkes bi anda duruyordu, artık polis filan sanıyorlar herhalde. müthiş çözüm. yarın ilk işim bi düdük almak olucak. kornadan,zilden kesinlikle daha etkili.

motosiklet ileri sürüş akademilerinde eğitim alırsanız trafikte daha iyi sürersiniz

Rotaniz yollarını iyi taniyin. Ozellikle anayol mazgallari çok sıkıntı yaratabiliyor. Ankara Eskisehir yolu sehir ici kisimlarinda sag taraf mazgallarin bir cogu gidis yonune paralel konulmus ve ortalama 40-50 km hızla giden ve yolu pek tanimayan bir bisikletli için ölümcül risk arz ediyor.

Gece sürüşleri için :

*Jantlarda Reflektör bulundurun kask ve bisiklet üzerinde de ve üzerinizde parlayan yeleklerden olsun
*Ön kısıma aydınlatma için ışıldak takın / arka içinde geçerli :).
*Hiç bir zaman gidonu bırakmayın ve frenlere müdahale edecek kadar dengesiz tutuşlar yapmayın.
*Yola çıkmadan önce lastik basınçlarını kontrol edin, frenleri kontrol edin... nasıl olsa sağlam diyip yola çıkmayın belki farkına varmadığınız bir durum olmuş olabilir.
*Grup halinde sürüş yapıyorsanız arkanızdaki ve önünüzdeki arkadaşınız ile uygun frenleme mesafesini koruyun, özellikle akşam karanlık vakitlerde kullanıyorsanız çok daha dikkatli olmakta fayda var.
*Araçların arkasına takılmayın, Araçlardan tutunarak gitmeye çalışmayın...

Bunlar da benden, Kısa bir süre de olsa yol bisikleti kullandım :) felaket eğlenceli ama bizim ülkemizde insanlar ciddi sıkıntı, Kendinizi garantiye alın sonrası Allah Korusun :).

En önemli hususlardan bir tanesi GECE GÖRÜNÜR OLMAK.

30-40 KM/H da bir kapı açılma korkusu ve önüne sinyalsiz ve aldırmadan dalanlar

Bir arkadaşım kadroya bağlı halde sopa taşıyordu (Yaşadığı şehir bunda büyük etken) şiddet değil amaç, ama tedbir amaçlı herkesin bir B planı olması lazım zira benimde var bir tane:D

paylaşımlarınız çok yararlı teşekkür ediyorum ve bu konuları hemen hemen her gün yaşıyoruz

Geri