Scudo Sports

Trafik polisinin sağdan gittiğim için durdurup uyarması

Scudo
" Konu trafik değil, Konu para. Kişinin bakis açısı maaş , kurumun bakış açısı ise para cezası . "
Desem yanlış olur mu ? Soruyorum.

Umarım o memur arkadaş, Allah korusun, bir kazada yanlış bir karar vermez.

Kaldırımdan giden bir bisikletliye 275 TL ceza yazıldı. Ellerini bırakarak sürene de ceza yazıldı. Bu liste uzar gider. Aslında Bizim trafik polisleri yine iyiler. İsterlerse öyle şeylerden ceza yazarlar ki. Yine görmezden geliyorlar bakmayın.
Ellerini bırakarak süren kişi, bunu araçlarla yanyana giderken mi yapıyor, yoksa kimseye bir zararı olmayacağı bir mekanda mı? Birde kaldırımda giden kişinin yayalara tutumu nasıldı, sakin sakin sürüyor muydu yoksa yayalarla dolu bir kaldırımda sprinte mi kalkmıştı?

Not: Kaldırım cezası yazılan arkadaşın haberini okudumdu, adamın yanlış yaptığı bir şey yok. Burada onu özellikle belirtmemin sebebi farklı açılardan bakmayı geliştirmek.

Not2: Sizin olay memur hanım sahiden kanunu bilmiyor, göztepede böyle yapmışlar o zaman burası da böyledir deyip kestirip atmış. Ama sahilde iki tarafta da yol var, o zaman nasıl yapacağız, bisikletler şimdi karayolunun hem sağ hem sol kısmında hemde çift yönlü(araçlaral aynı yön ve araçlarla ters yön) mü gidebilecek?

Not3: Evrensel bir kural vardır, yapabiliyorsan polisle hiç karşı karşıya gelme, geldiysende tersine gitme.

Son düzenleme:
Ellerini bırakarak süren kişi, bunu araçlarla yanyana giderken mi yapıyor, yoksa kimseye bir zararı olmayacağı bir mekanda mı? Birde kaldırımda giden kişinin yayalara tutumu nasıldı, sakin sakin sürüyor muydu yoksa yayalarla dolu bir kaldırımda sprinte mi kalkmıştı?

Not: Kaldırım cezası yazılan arkadaşın haberini okudumdu, adamın yanlış yaptığı bir şey yok. Burada onu özellikle belirtmemin sebebi farklı açılardan bakmayı geliştirmek.

Not2: Sizin olay memur hanım sahiden kanunu bilmiyor, göztepede böyle yapmışlar o zaman burası da böyledir deyip kestirip atmış. Ama sahilde iki tarafta da yol var, o zaman nasıl yapacağız, bisikletler şimdi karayolunun hem sağ hem sol kısmında hemde çift yönlü(araçlaral aynı yön ve araçlarla ters yön)
mü gidebilecek.

Not3: Evrensel bir kural vardır, yapabiliyorsan polisle hiç karşı karşıya gelme, geldiysende tersine gitme.

Elleri bırakmak tehlikeli ve yanlıştır. Nerede olursa olsun. Biz kimsenin olmadığı şehir dışı yolda sürerken, arkadaşın elleri bırakması sonucu (birazda kiloluydu) ciddi bir felaket yaşamıştık çocukken. Kaldırımda bisikletle gidilmesi yanlış. Herkese gülümseyerek, çiçek dağıtarak da gitse bence yanlış ve kötü bir örnek. Bisiklet bir araç/vasıtadır. Hangi açı olursa olsun kaldırımdan gidene ceza kesmek bence doğru bir karar.

Bisiklet yolu varsa sag sol farketmez oradan gitmeniz gerekir.
yazdiklarimin imla hatalari oldugu icin duzeltildi diye bir bildirim geldi, ama benim klavyem ingilizce yapacak birsey yok.

Otorite, işinin kendisine öğretilmesinden asla hoşlanmaz. Peki diyip geçin, aaa öyle mi kusura bakmayın diyin. Emredersiniz konserim diyin ama sakin mevzuat falan karıştırmayın. Istırırm gom'tanım bile diyebilirsiniz. Ama asla iş öğretmeyin.

En azından yolun solundan demiş. İki kişi giderken, kaldırımdan sürün diyen trafik polisi işitti bu kulaklar:) Sallamadım tabii, sağdan devam:)

Merhaba, evet güncel kurallar yolun sağından gitmemizi söylüyor.
Ancak benim eski kafa bilgim de (ehliyet alırken 1994 yılında) bize öğretilen bisiklet yolun solundan gider.
Gerekçe ise karşıdan gelen araç ile görsel temas olsun diye. Sağdan giderken yanından geçen aracı biz göremiyoruz.
Soldan giderken yanımızdan geçen aracı görebiliyoruz.

Yanış ta hatırlıyor olabilirim :) ama öyle hatırlıyorum :)

Not2: Sizin olay memur hanım sahiden kanunu bilmiyor, göztepede böyle yapmışlar o zaman burası da böyledir deyip kestirip atmış. Ama sahilde iki tarafta da yol var, o zaman nasıl yapacağız, bisikletler şimdi karayolunun hem sağ hem sol kısmında hemde çift yönlü(araçlaral aynı yön ve araçlarla ters yön)
mü gidebilecek.

Bende pek inatlaşmam. Kanunları sonuçta bizden çok daha iyi biliyordur. Bundan dolayı çok şaşırdım öyle deyince. Ama nedense sanki ben ters cevaplar verecekmişim gibi benimle çok çok seviyeli konuşuyordu :) Hatta yazdım mı daha önce bilmiyorum ama tam ben "bisiklet yolunun olmadığı yerde sağdan gidilir diye biliyorum diyecekken" bisiklet yolu dediğim sırada lafımı kesip "bisiklet yolu olmadığını görüyorum" dedi. Halbuki ben onunla dalga geçmeye yada laf sokmaya çalışmıyordum. Cümlemi bitirmeden araya girdi. Neyse... Kesilen bir ceza yok sadece kafa karışıklığı oldu o an :)

Diğer bir konu elleri bırakma,kaldırımdan gitme kırmızı ışıkta durmama konusu. Daha önce de dediğim gibi kanun kanundur ve Trafik polisleri gerçekten bir çok hatamızı görmezden geliyorlar. Kaldırımda sprint atmaya gerek yok, bir anlık bir dalgınlıkla küçük bir çocuğa çarpabiliriz. Bırakın hatalı olmayı bunun vicdanı yeter zaten.

Daha dün kırmızı ışıkta duruyorum yanımdaki motorlu kurye, "Abi sana ışık yok devam edebilirsin" dedi. Bende "Senin için kurallar neyse bana da o" dedim. Yani yavaşça kırmızı da geçebiliriz belki evet ama trafik polisi gördüğünde ceza yazarsa, haklıdır.

Bunlar benim fikrim, katılırsınız yada katılmazsınız, yanlış yada doğrudur :) Ben kurallar neyse onlara uymaya çalışıyorum. 22 senedir ehliyetim var toplasanız 4 yada 5 kez ceza yedim. Şaşırtıcı gibi gelebilir ama kurallara uyunca oluyor. Kesilen cezalar; girilmez tabelası olan sokağa girmek ( hatta fahri müfettiş kesmişti cezayı :) ) ve yanlış parktan. Bir taneside 50 km hız sınırında, Ordu yolunda 56 km ile gitmek.

Kural takıntım olmasına rağmen bende bazı zamanlar kuralsız olabiliyorum :D
Merhaba, evet güncel kurallar yolun sağından gitmemizi söylüyor.
Ancak benim eski kafa bilgim de (ehliyet alırken 1994 yılında) bize öğretilen bisiklet yolun solundan gider.
Gerekçe ise karşıdan gelen araç ile görsel temas olsun diye. Sağdan giderken yanından geçen aracı biz göremiyoruz.
Soldan giderken yanımızdan geçen aracı görebiliyoruz.

Yanış ta hatırlıyor olabilirim :) ama öyle hatırlıyorum :)

Gidişli gelişli yolda belki dediğiniz olabilir ama o bile tehlikeli bence. Sizin hızınız ve karşıdan gelen aracın hızı toplamı bir çarpışma fena olabilir, bir dalgınlıkla.

Fakat, bağdat caddesinde trafiğin akış yönünde yani hepimiz aynı tarafa doğru giderken bana soldan git diyordu. Gittim mi gittim ama arkadan ne kornalar :) Dedim öleceğim ben bu gidişle sağa geçtim. O caddede sol tarafta hiç bir pay yok. İmkan yok gidemezsin. Çünkü soldaki araçlar orada daha fazla yakın gidiyor soldaki kaldırıma. Sıkıntı.

Son düzenleme:
Bana sağ şeritte giderken, solumdaki polis "kaldırıma çık kaldırıma" şeklinde anons yapmıştı...
belkide ironi yapmıştır.:D

Şaka bir yana, bisiklet yolu yoksa yolun en sağı bisikletlilere ayrılmıştır. Bir de yukarıda bir arkadaş yazmış. Kırmızıda sen ne duruyon geç demiş. Trafik kurallarına uyma diyen trafik polisi sadece türkiyede olur:D

Yol bisikleti ile Lapseki'den Çanakkale'ye dönerken, Umurbey çıkışındaki rampayı atlayınca yokuş aşağı deli gibi çevirmeye başladım, radarda bekleyen polis abimiz dışarı çıktı eliyle dur işareti yaptı. Yok artık dedim... bisikletle hızlı gidiyorum diye ceza mı yiycem ben şimdi?

Dostum baktım en son 47km civarındaydın, bisiklet için şehirler arası yolda sınır 35 km dedi. Haydaa... Memur bey abicim yol bisikletiyle antremana çıkmıştım ben şehir içinde bu kadar hızlı gitmiyorum dedim. Gülmeye başladı 🙄 Meğer o da bisikletçiymiş, canı sıkılmış muhabbete durdurmuş :koptum:

Geri