Scudo Sports

Trafik magandalarındaki bu cesareti neye borçluyuz?

Geçmiş olsun dostum . Dün de başka arkadaşımız başından gecen olayı anlatdı . O olay da bu olay da son derece sıkıcı bir durum . Şikayet etsen akıllanırlar mı akıllanmazlar mıydı bılmıyorum ama en azından polis şubesınde o havayı solumak bir ders olabılırdı onlara . Bugun gazetede okudum sanal alemdeki tartışmalar bile ciddi davalara cezalara gidebiliyormuş . Sizin yaşadıgınız sanal alemde de değil .

• Beğen
Tepkiler: Anıl Öztürk
Scudo
aynı insanlar yurtdışına çıkınca kuzu gibi kurallara uyuyorsa, burada sorun sistemin kendisidir..
bir ülkede kamu daireleri ve adalet mekanizması ne kadar kusurlu ise o ülkenin vatandaşları da o kadar gelişigüzel davranır, aklına eseni yapar, trafikte kurallara uymaz, zayıfı ezmeye kalkar vs vs

1-) Bisiklet sürücüleri genelde belli bir kültür seviyesinin üstünde ve barışçıl insanlar olduğu için kavgadan uzak duruyorlar
2-) Kullandığımız ekipman (Kask, Gözlük, vb.) ve Kıyafelerimizin çok dikkat çekici olması sebebi ile "bulaşma" ihtiyacı.
3-) Altlarındaki aracın bizim tarafımızdan, bisiklet ile yakalanamayacak kadar hızlı olması.

Ya bu konuda yazılacak çok şey var. Asıl sebep ise "Doğur, at sokağa büyüsün" kültürü.

yemin ederim bisikletle her dışarı çıkışımda bir taksiciyle kavga ediyorum eskişehirde artık bıktım bilerek ezmeye çalışıyorlar

@Anıl Öztürk

Geçmiş olsun, olsun da bisikletinizde ki hasarı karşılatsaydınız :(

@mehmet ertuğrul duyan

Apaçi tarzları :) kendimizi bu gibi durumlarda korumak için elektro şok cihazı şart. Malum biber gazı yasak artık. Ben kullanıyorum şok cihazını çokta işime yarıyor.

@türkay yılmaz

Kesinlikle size katılıyorum Türkay bey.

@Tuğrul T.

Ağzımdan aldın lafı. Aile, kendi sorumluluğundaki eğitimi vermiyor ki en başta.

Merhaba,

Arkadaşlar, haklıyken haksız duruma düşmemek için bu tür insanlarla hukuki yollardan mücadele edin. Ülkemizde hukuki süreç biraz uzun olsa da, sonuçta bu insanların ceza almasını sağlayabiliyorsunuz. Örneğin ben, bana bir mesaj panosunda internet üzerinden hakaret eden ve beni tehdit eden bir kişiyi mahkemeye verdim ve 2 sene süren yargılama sonucunda söz konusu kişi 6 ay hapis ve 1500 TL para cezası aldı. Ayrıca bu kişinin artık bir sabıka kaydı var ve hiç istemediği anlarda bu sabıka kaydı karşısına engel olarak çıkacak.

Hukuki mücadeleden korkmayın. Bu süreç masrafsızdır; avukat tutmak zorunda değilsiniz. Polisteki şikayetinizle veya savcılığa vereceğiniz bir şikayet dilekçesiyle hukuki süreci başlatırsınız. Bir defa savcıya, duruma bağlı olarak da bir-iki defa mahkemeye ifade için çağrılırsınız; gündelik hayatınızı ve işinizi aksatmaz. Davanın seyrini kendiniz takip edebilirsiniz.

Yineliyorum, lütfen bu insanlarla mücadele ederken onların seviyesine inmeyin. Meşhur sözdür; bilirsiniz: "Asla bir domuzla dövüşmeye kalkma. Çünkü ikinizin de üzeri çamura bulanır ama o bundan zevk alır."

Saygılar

@Najaz

Çooook güzel açıklamışsınız. Teşekkürler.

Arkadaşlar bu sorun kullandığınız araçla ilgili değil bu sebeple bu tip kötü olaylar için hayatınızı hiç bir şekilde değiştirmeyiniz.
özellikle son zamanlarda,şehrin en nezih mahallelerinde şahit olduğum, yükses sesle küfürlü kabadayı konuşmalar, grup halinde dolaşan,
görüntüsünden bile korkacağınız tipler.... son dönemde bunların arttığı bir gerçek.
dahada kötüsü gerek diziler, gerek kötü örnekler bu furyayı dahada arttırıyor.
saatlerce trafikte araba kullanıyorum. bilin ki aynı tipler ordada var. düzinelerce yol vermeyen, kırmızıda geçen, arkadan gelip yolu kapmaya çalışan, hatta kırmızıda durup birbiriyle yumruklaşan tipler bile gördüm.
benim tavsiyem zarar gördüyseniz hukuki olarak mücadele ediniz. başka hiçbir şekilde muhatap olmayınız.
duygusal davranmayınız. affetmeyiniz.cezayı kendiniz kesmeye çalışmayınız.
artık adım başı güvenlik kamerası var. size zarar verenleri mutlaka bulabileceğinizi unutmayınız....
sevgi ve saygılarımla....

• Beğen
Hocam çok geçmiş olsun. Bir sürüşümde bisikletli, büyük bir grup vardı ve bir şoför bisikletçilerden birine küfür ediyordu. Muhtemelen bir şerit tamamen bisikletler tarafından kapandığı için. Bisikletli hiç keyfini bozmamış gibi dinliyor ve birşeyler diyordu. Ben olsam, o arabanın plakasını ilk gördüğüm polise şikayet ederdim. Muhtemelen küfür, trafikte diğer araçları taciz etmek, hakaret gibi, belki çok ağır olan suçlar kapsamında incelenebilir, ve hapse varan cezalara ulaşabilir. Siz orada o adamları salmayaydınız, o adamlar bir daha bisiklete belki korna bile çalmaya korkardı. Bugün sürerken bir kuş arkamda 50 metreden korna çaldı. Ben bir şeridi kapatmışım, solum boş. Elimle sol şeridi işaret ettim, gıkını çıkaramadı(açıkçası kuş olunca da ister istemez biraz sağa çektim :) )
Bir de bizim kültürümüz böyle değildi. Bir zamanlar tam tersi idi. Biz düzgündük, yabancılar bozuktu, ne ara rolleri değiştik anlamadım. Olacak. O da olacak. Umudu kesmeyin. Bir gün magandaların neredeyse hepsi yok olacak. Tamamını yok edecek adam yok zaten.

• Beğen
@Anıl Öztürk

biber gazı taşımak ve kullanmak yasak olabilir. hukukçulara sormak lazım.
sonra haklıyken suçlu duruma düşebilirsiniz.

• Beğen
Geri