Scudo Sports

Trafik kazası hakkında

ModernOblomov

Daimi Üye
Tepki
2.423
İsim
Oblomov
Başlangıç
2019—20
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Arkadaşlar merhaba. Başlıkta görüldüğü üzere bugün trafik kazası yaptım. (İki otomobil çarpışması) Çok şükür kimsede yaralanma yok. İlk kez başıma geldiği için nasıl hareket edeceğimi bilmediğimden danışmak istedim size.

Kaza sonrası fotoğrafları çektim. Karşı tarafa tutanak tutmamız gerektiğini söyledim ama (genç ve tecrübesiz bir arkadaş olduğu için sanırım) tutanak tutmayı kabul etmeyip önce babasını, sonra trafik polisini aradı. Maddi hasarlı kazalara gelmezler desem de 10 dakika içinde geldiler. (Sonradan sorduğumda normalde gelmiyoruz ama küçük bir şehir olduğundan insanlara yardımcı oluyoruz dedi polis.) Tutanağı polis tuttu görüşlerimizi alarak. Neyse en son imzaladık, kopyasını aldık, bitti.

Eve gelince karşı tarafın sigortasını arayıp hasar ihbarında bulundum, onlar da servise/sanayiye gidip dosya açtırmanız yeterli, bizlik bir durum şu an yok dedi. Aracımın kaskosu da var, kaskoyu da aradım. Onlar da istediğiniz yere götürüp yaptırabilirsiniz kaskodan dedi ama hasarsızlık indiriminiz bozulur dedi. (Kusur büyük ihtimalle karşı tarafa verilecek, benim hasarsızlığım neden bozuluyor, onu anlamış değilim.) Ben kaskodan halletmek istiyorum aslında, hem tamir süresince ikame araca da ihtiyacım olacak.

Şu durumda nasıl hareket etmeliyim, fikirlerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Scudo
Öncelikle geçmiş olsun dileği ile...

Kusur karşı tarafın ise, karşı tarafın trafik sigortası ile hasarınızı yaptırabilirsiniz. Kasko kullanmanıza gerek olmaz.

Kusur 8 de 8 karşı tarafın ise , kasko kullanmanız halinde, hasarsızlık indiriminiz bozulmaz.

Yinede mevzuata bakmanızda fayda var.

Hemen her gün bir şeyler değişebiliyor.

Karşı tarafın Trafik Sigorta poliçesini biliyorsunuzdur. Gerekli belgeler ile ( Ruhsat fotokopileri her iki tarafın, kaza tespit tutanağı, kimlik fotokopileri ) aracınızı yaptıracağınız yere başvurduğunuzda onlar süreci işletiyorlar.

Veya siz aracınızı yaptırıyorsunuz. Sonrasında karşı tarafın sigortasından , harcadığınız mebla kadarını geri alıyorsunuz.

Her ikisinde de eksper gelip aracınızdaki hasarı kontrol ediyor.

Son düzenleme:
Siz kaskonuzdan yaptırsanız da tutanağa göre karşı taraf kusurlu ise masraf sizin kaskonuz tarafından karşı tarafın trafik sigortasına rücu ettiriliyor. Sizin kaskonuz da bozulmamış oluyor diye biliyorum. Emin değilim yine de bir bilene teyit ettirin, geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Kaskonuzu yaptırdığınız acentenizi arayıp yönlendireceği servise gidin.
Kazanın sorumlusu sekizde sekiz karşı taraf ise hasarsızlığınız bozulmaz. Kaskonuz firmanız masrafı karşı tarafın trafik sigortası ve gerekirse kaskosundan tahsil eder.

Geçmiş olsun,gereken cevaplar yukarıda verilmiş,kaza raporu sizi haklı bulursa karşı tarafın trafik sigortası ile hasarınız karşılanacaktır,bu durumda kendi kaskonuzu devreye sokmanıza dolayısıylada hasarsızlığınızı bozmanıza gerek kalmaz,sigortacınız sizi zaten gerektiği şekilde yönlendirir.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Anlaşmalı tutanak tutuldu ise tramer sonucuna göre kusur karşıda çıkarsa gönül rahatlığıyla kasko poliçenizden dosya açtırıp aracınızı yaptırabilirsiniz. Anlaşmalı tutanaklarda kusur dağılımı ya %100 ya da %50-50 şeklinde dağıtılır. Kasko şirketi, karşı tarafın sigorta şirketine hasar miktarını rücu edecektir ve sizin kasko indiriminiz etkilenmeyecektir. Hem yedek araç alırsınız hem de orjinal parçalar ile aracınızı ister yetkili, ister özel servislerde yaptırabilirsiniz.

Kaza iki araba arasında mı olmuş? Ben onu anlamadım. Eğer bisikletse karşı tarafın trafik sigortası haklı olmanız halinde ödüyor.

Kaza iki araba arasında mı olmuş? Ben onu anlamadım. Eğer bisikletse karşı tarafın trafik sigortası haklı olmanız halinde ödüyor.
Aynen iki araç çarpışmış.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri