Scudo Sports

Trafik canavarları

Yahu ne ilginç milletiz, yolda yürürken başına birşey gelse koşar herkes. Ama konu trafik olunca gözümüz dönüyor, tahammülsüzleşiyoruz... Geçen yokuş çıkıyoruz 10 bisiklet vardık heralde, yanımıza kırmızı kırmızı modifiye (!) honda çıvık yanaştı camdan biri yarı beline kadar çıktı, böğüre böğüre "abi ateş var mı ateş" dedi. Bunu bir insan neden yapar :) hey Allahım ya...

• Beğen
Tepkiler: Muhammed-Arslan
Scudo
Kanunların işlemediği, eğitimsiz, görgüsüz insanların bol olduğu bir memleketde yaşıyoruz. Siz ne kadar haklı olursanız olun bunu karşınızdakine anlatmanız oldukça güç. En tehlikeli insanlar bu cahil, görgüsüz, bencil, eğitimsiz insanlardır. Sokakda bir kişiyle tartışdığınızda onun ne olduğunu, nasıl bir ruh halinde olduğunu bilemezsiniz ve bu size çok pahalıya mal olur. Sadece ters baktı diye, ters bir laf söyledi diye insanları öldüren insanlar var. Çoğu insan silahlı geziyor. Olmadık sebeplerden birbirlerini öldürüyorlar. Öyle insanlar varki suluk attın diyerek dahi sizi öldürebilirler. Şuursuz şekilde belinde silahla gezen o kadar çok insan varki. Hiçbir zaman, hiçbir kimseyle tartışmaya, kavgaya girmeyin. O yaşına kadar adam olamamış o insana beş on dakikada insanlığı öğretmenizin imkanı yokdur. Bu memleketde yaşamak için önce öğrenmeniz gereken otokontroldür.
Kendi kendinizi kontrol etmeyi, sinirlerinize hakim olmayı öğrenmeden bu ülkede rahat yaşayamazsınız. İnsan hayatı pamuk ipliğine bağlıdır. Tartıştığınız kişiyle eğer kavga etmek zorunda kalırsanız ve ona zarar verirseniz haklıyken haksız duruma düşersiniz. Cesaret ile aptallık kardeşdir. Sizi kötü durumlara sokacak, kavgaya dövüşe karışmanızı sağlayacak ortamlardan kaçmak korkaklık değil akıllılıkdır. En iyi self defans stratejisi olacakları önceden görüp hiç olayların için girmemek ve oradan sağ salim uzaklaşmakdır.

Bisiklet, motorsiklet trafikde en zor görülen araçlardır. Senelerce motorculuk yaptım yurtdışında dahi sesli egzosla gezmek yasak iken oralarda dahi sesli egzosa fazla müdahale etmezler çünkü sesli egzos motorun farkedilmesine sebep olur. Bisikletde durum daha da vahim. Hem daha küçük hem de sessiz. Arkanızdan gelen arabanın uyarı için kornaya bir iki dıt demesine de kızmayın bisikletlinin arkayı kontrol edip etmediğini nereden bilecek. Abuk subuk bisiklet kullanan bir sürü insanla karşılaşabiliyorsunuz. Benim arabam çok sessiz yayanın kıçına kadar gitsem dahi arabanın geldiğini duymuyorlar ki bisiklet üzerindeki nasıl duyacak.

Başımdan en son '' Beyaz Şahinci'' vakası geçti. Bom boş yolda yanımdan silme geçip gaza yüklendi bana küfür etti sanki o derece sinirlendim. Camlarının açık olduğunu bildiğim halde ağız dolusu küfrettim az ileride yavaşladı durdu. Yanına gittim ama ne sinirlenmişim elim ayağım titriyor camdan içeri dalıcam o derece.. Yanına gidene kadar işte onlar uzayıp gitmişti. Çok sessiz kalmakta bi yerden sonra sıkar insanı. Hoş ben genelde çevremde sakin dışarıda başkalarına karşı atarlıyımdır da bakalım ne zaman kavga ediciiz :)

• Beğen
Tepkiler: soner canlı
@Arda Bozlak o yaşta zor olur ama yinede helal olsun senin iki katın yaşta adamlar bisikletle Trafiğe çıkmaktan korkuyor. Biraz sporcu giyinmeye dikkat et. Yolda taviz vermeden git sağa kaçma Sağdaki park halindeki Araçların arasına girip girip Çıkma dümdüz git. Yol müsait olduğunda yol ver. Kavga etmeye odaklanma yola odaklan.
Kaskın ve aynan mutlaka olsun. Ya kameran olsun yada kamera taklidi yapacak bir pir parçan olsun. Kameram var giderim polise şikayetçi olurum senden Dediğin an adam hemen geri vites yapıyor tecrübeyle sabit. Kolay gelsin.

Ya yanında silah taşıyacaksın, yada hiçbir şey yapmayacaksın. Bence ikincisi en makul olanı. Kavga etmeye değmiyor tecrübeyle sabit. Kavga edince karşınızdaki insan düzelmiyor ki, hayvansa yine hayvan. Jilet gider ustura gelir. Delikanlı ya bunların hepsi. O yüzden kavga edeceksen herşeyi göze alacaksın, çünkü bu ülkede herkes itidalini kaybetmiş. Aklı selim düşünen bir kişi bile yok. O yüzden en iyisi hiç bulaşmamak gülüp geçmek. Baktın yanına mı geliyor ara o anda 155 al plakasını her taraf kamera dolu zaten göreyim bakayım ne yapıyor.

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
istanbulda nufüs artıkça dahada yaşanmaz hale gelecek birazda insanın kendiyle alakalı bazı şeyler duyarlı bir toplum değiliz dün çırpıcı şehir parkından bisiklet yoluna bağlandım bakırköye gidicem tam veliefendinin orda çekmiş bir şahin ohh allah yakmış içerdede çigarayı beni tehlikeye soktu trafikte işliyor muhattab olmadım kendimi niye sinir edicem sonra biraz daha ilerde ışıklarda trafik polisi gördüm gittim memur bey bisiklet yoluna araba park etmiş bisikletliler için tehlike saçıyor orada durmak yasak değilmi dedim sonra ayaktaki memur arabada oturan trafik polisi arkadaşına git bir bak bakalım dedi bende ufaktan geri geri geldim merak ettim ne olup bittiğini direk çekti şahinin önüne evrak falan sordu uzaktan izliyorum gerisini bilmiyorum bastım gittim yani arkadaşlar birazda bizlerin elinde bazı şeyler karışmayın biz çevre koşullarına uygun davranalım

Ben genelde orta parmak gösteriyordum, aynadan görebileceği şekilde. Arkasından da ağzıma gelen en ağır küfürleri sallıyordum.

• Beğen
Tepkiler: kasimpasabisiklet
yayalar araçlardan daha bi canavar oldu artık.
yola bir anda atlıyorlar ve ne yapacakları da önceden kestirilemiyor.

bizim memleketimizde de maalesef yolda yürümesini bilmeyen adamlara sürücü ehliyeti veriyorlar.

• Beğen
Zilyon kere işlenmiş bir konu forumda.

Trafik magandası olmak sadece motorlu taşıt sürücülerine has bir durum değil

Bütün gurupların içerisinde var benzer kural tanımaz insanlar.

Bisikleti elinde karşıdan karşıya geçmek için bekleyen bisikletli vatandaşa durup yol verdiğimde, yolun ortasına kadar bisikleti elinde getiren, sonra birden gelen ilham ile aslında bisiklete binmek istediğine karar veren, ilk pedala düzgün basamayıp düşen, yardım etmek için yanına gittiğimde "senin yüzünden düştüm, yol vermeseydin düşmeyecektim" diyen insanla da karşılaştım çok şükür...

Hoşgörü bütün sıkıntılarımızı çözecek inşallah.

İzmir de de bisikletlilerin maruz kaldığı bir kaç şey var özellikle geç saatlerde; sessiz bir yerden usulca bisikletinizle giderken ya da yoğun bir antrenman sonrası damarlarınızda gezen mutluluğa kendinizi bırakıp yol alırken, arkadan kornasız gelip penceresinden size için dolu pet şişe atan veya hayvan gibi çığlık atıp sizi korkutmak isteyen ergenlerle karşılaşmanız hiç de azımsanmayacak bir oranda. Bu durumlara alışığım alışığım dedikçe yeni bir tanesi geliyor adeta sabrınızı sinirlerinizi sınıyor.
Dün saat 22:30 civarında, bahçeler arası yolunda üçkuyular iskeleye doğru istikametinde ilerlerken (burası trafikten bir nebze olsun daha sakin bir yer en azından mesai saatleri dışında ve huzur veren bir sessizliğe sahip) arkadan 35 AY 625 (yada 165) plakalı Ford Transit veya türevi bir araçtan ön koltukta oturan ergen veledi öğle bir bağırdı ki oldukça korkmadım desem yalandır. Normal koşullarda güler geçerdim, fakat dün yoğun bir günün ardından, yoğun bir antrenmanım vardı. Yollar tenhaydı ve adamı bir kaç kez varyanta doğru ilerlerken yakaladım, ve direkt olarak göz tacizinde bulundum. Sürücüsü 50-60 yaşlarında klasik göbekli ergenin bu durumda olmasından sorumlu grzğn tekiydi.. Ergen de ben görmeyim onu diye yüzüne paltosunu çekti her gelişimde babası olduğunu düşündüğüm kişide ergenin bu halinden eğleniyor gibi gülüyordu, okulda hep ezilen arkadaşları tarafından hor görülen biri havası verdi bana çocuk. Benim onları yakalayacağımı bilmiyorlardı tabi bunu tahmin etmediler, insanlar böyledir eğer sizden kaçabileceklerine eminseler gerçek kimliklerini göstermekten hiç çekinmezler.
İzmir de ikamet eden bisikletli arkadaşların bilgisi olsun, rengi gri-granit arası bir renkti, model Ford un fiat doblo gibi olan modeli sanırım ufak transit, yanılıyor olabilirim
Kara Liste
1) Ford TRANSİT minivan (fiat doblo gibi)
2) 35 AY 625 (165) - GRİ, GRANİT RENK
3) Camlar içerisi bir gıdım görünmeyecek kadar filmle kaplı, ön cam şeffaf

@Arda Bozlak Memlekette malesefki bahsettigin insanlardan bir dolu var. En kötü tarafı sürekli trafikteler ve karşılaşıyoruz. Sana önerim haklıda olsan özür dileyip uzaklaşmaya çalış. Şunu hiç unutma! Izmir alsancagin göbeğinde beni bu arac nasil sollar diye pesinden gidip yakalayip kursunlayip katil olan aramlar var trafikte. Aman diyim. Haklisin hataliyim ozur dilerim deyip kac. Anlatsan anlamazm hangi birine anlatican insan olmayi...yasi geçmiş bunların.

• Beğen
Tepkiler: Bahri Kaplan
Ben de kırmızı ışıkta bekliyordum, bi motorbisikletli geldi "kapışalım mı?" dedi. :hihi:

• Beğen
Meraba Arkadaşlar.

Aslında bu konuyu açmam ne kadar doğru bilmiyorum zira trafik ile alakalı forumda güzel konular mevcut. Fakat benim amacım belki biraz değişiklik olur diye kullanıcılar tarafından trafik'te kazandıkları deneyimlerin verdiği tecrübe ile mutlaka bu öneri işinize yarayıcaktır diyebileceği bir mesajı vardır diye düşünüyorum.

Mesela benim trafikte dikkat ettiğim en önemli şey yolun sağ şeritinden geçmek varsa sağda arabalar kapıların açılma ihtimalini düşünerek araya mesafe bırakmak ve en önemlisi devamlı yolu kontrol etmek ne olursa olsun dalmamak. En ufak bir dalgınlık yolun sağ şeritlerinde bulunan mazgal ve çukurlar beraberinde çok ciddi kazalara sebebiyet verebilir.

Sizlerinde buna benzer trafikte önerebileceğiniz bir mesajınız varsa yazabilirsiniz. Eminim ki sizin başınıza gelipte bizim düşünmediğimiz çok şeyler var. Bu konunun amacı trafikteki en ince ayrıntıları bilmek ve kullanıcılar tarafından tecrübelerinden faydalanmak. Önereceğiniz durumların ne gibi kötü sonuçlar çıkaracağınıda yazmanızda fayda var arkadaşlar.

Tekrar'dan başlıyalım.

Trafik'te en dikkat ettiğiniz durum nedir ve niçin?

Geri