Scudo Sports

Tourney yerine deore olurmu?

Yılmaz Adıgüzel

Aktif Üye
Tepki
53
Bisiklet
Sedona
Slm arkadaşlar bende sedona 701 mtb var arka attırıcı bilirsiniz ki tourney var.elime deore aktarıcı geçti.acaba tourney aktarıcı yerine deore olur mu?uyar mı?

Scudo
Bisikletin kac vites, elindeki deore kac vites icin uyumlu ve hangi model. Hic bir bilgi vermeden su sunun yerine olurmu diye sormayin, bir sey soracaksaniz soracaginiz seylerin üzerine birazda bilgi verin.

Bisikletim 21 vites fakat gelecek olan deorenin kaç vites uyumlu olduğunu bilmiyorum.bir arkadaşım gönderiyor da

Olur tabiki 9 vites veya 10 vites uyumlu bile olsa sizin bisikletinize uygun ayar yapılarak kullanılabilir.

:) :) :) ...... 10lu vites :in:

Ruble, ön aktarıcı, zincir, aynakol, vites kollarını da değiştirirsen neden olmasın...

Arka değiştiricinin modelini yazarsan yardımcı olmaya çalışırız. 21 vites kombinasyonlu bir sistemde 9'lu (27vites) veya 10'lu(30vites) ise vites kolları ve arka değiştiricide uyum sorunları ile karşılaşacağın için olmaz.
Deore yerine sistemin için, Tourney modelinin en performanslı arka değiştiricileri : RD-TX75 - RD-TX55 - RD-TX35 modellerinden birini seçmen daha doğru olacaktır.

@Halil EROĞLU

Neden güldügümü anlamissindir.

Olur tabiki 9 vites veya 10 vites uyumlu bile olsa sizin bisikletinize uygun ayar yapılarak kullanılabilir.

Ben böyle bilgili tavsiyelere bayiliyorum ya... :)

• Beğen
Tepkiler: ismail eren
Yapacak birşey yok. 7'den 10'a ayarla kullanım oluyorsa millet boş yere donanım değiştiriyor. Bu tarz yorumlar her zaman oldu, olacak da...

Bu forumunda suyu çıkmış.Hadi ben hatalı bir yorum yaptım ki öyle düşünmüyorum sizin üslubunuz hiç doğru değil murat çömez.

• Beğen
Tepkiler: SpsFR
@Halil EROĞLU

Harbiden ya , öyle bir şey oluyor mu ??? :eek: (yazılardan bir şey anlamadım. :( ) Oluyor ise ben de gidip alayım o zaman Deore ayarını yapıp kullanalım ?

@Barkın Güngül
Forumun suyu çıkmadı, çıkmaz da. Herkes yeterince seviyeli hitap ve üslup konusunda. Yalnız çoğu üye zandan kaçınarak yorum yapıyor, emin olmadan değil. Bu arada alınacak, büyütecek bir durum yok ortada. Sizin bu tür bir yorumunuzun alıntılanıp cevaplanması bile kıymetli; çünkü o kadar yanlış bilgi veriliyor ki(kasıtlı/kasıtsız) artık o konulara/yorumlara cevap bile verilmez oldu. Forum teknik anlamda zaten dolu, arama yaparak istenen bilgiye ulaşılabilir. Bunun haricinde defalarca sorulmuş ve cevaplanmış bir konu olan vites uyumu konusunun açılmasını geçtim 7 vites uyumlu vites grubunda 10 vites bir vitesin birkaç vida ayarıyla kullanılabileceğini söyleyen size olumsuz söz söylenmemiştir. Bırakın da azıcık ironi yapabilsin insanlar. Forumsa burası, yazdığımıza çizdiğimize dikkat edeceğiz, eleştirilere açık olacağız. Suyu çıkmış gibi bir tabiri gelen bir mesaj yüzünden tüm foruma mâl etmeyeceğiz. Saygılar, sevgiler...

bildiğim kadarı ile arka aktarıcıların oranları eşit. 1 e 2 orana sahipler. 7 li de olsa aynı oran 10 lu da olsa aynı oran. olayı değiştiren vites kolunun çekme miktarı. yani 7 li kolla 10 lu deore kullanırsanız teorik olarak çalışır. çünkü telin çekilme miktarını kol belirliyor. çalışmasına tek engel deore aktarıcının çarklarının 10 lu zincire uygun olması. 10 lu zincir 7 liye göre daha dar. bir denemek gerek. 7li zincir aktarıcı içinden sıkışmadan geçerse çalışır gibime geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Hurol Yoney
@tuna karahan

10lu aktaricinin calisma sistemi baska bu 8 veya 9 lu icin gecerli olabilir ama 10lu icin olmuyor malesef.

@Barkın Güngül

Bu forumun suyu falanda cikmis degil ve ayrica ben de size kötü bir sey söylemedim.

@murat cömez

18 vites bisiklete 21 vites set taktırdım daha sonra 24 vites grup set taktırmak istedim olmaz dediler...

ama bazı kişilere göre 30 vites bile oluyormuş uygun ayar ile :confused:

@İsa İhsan Akdoğan

Benim alinti yaptigim yoruma laf dokundurarak yorum yapmissin ama yorumun su kismi bana ait degil (Olur tabiki 9 vites veya 10 vites uyumlu bile olsa sizin bisikletinize uygun ayar yapılarak kullanılabilir). Bunu bilmeni istedim sadece. :) Sonra 21 vites seti olan kadroya 24vites grupu neden olmuyormus sorun nerdeymis. Sadece arka göbek de grupla beraber degismesi gerekiyordu. ;)

@murat cömez

konuya mesajımı atmadan önce baştan sona okudum o yorumu kimin attığını da biliyorum :D
bu arada o dediğim 24 vites grup setli uymama sebebi, kadro yuzunden, maşayı bile değiştiremedim. 48 diş aynakol ve amortisörlü ön maşa istediğim modeller kadro ile uyumsuz...

@İsa İhsan Akdoğan

O zaman yorumunu ben yanlis anladim kusura bakma. Vites konusuna gelince, kadronu ne oldugunu bilmedigim icin bir sey diyemem.

Geri