Scudo Sports

Tour of Turkey 2014 Hakkında

@Hüseyin Gündoğdu

içlerinde prof.dr gördüm ya, daha da bir şey demiyorum artık. milletimizin spora bakış açısı çok güzel, maşallah.

Scudo
Fransa bisiklet turu veya diğer turlar için de yollar kapatılıyor.Orada insanlar çoğunlukla böyle düşünmüyorlar.Bizde de çoğunluk böyle düşünmüyor belki ama bizim insanımız bu turun bizim ülkemize artı değer getireceğine inanmıyor ,fransadaki veya başka bir ülkedeki ise tamamen inanıyor.İnsanımızı buna inandırmamız lazım yoksa senelerce küfür dinlemeye devam ederiz.

@Serkan.ÇABAŞ

Ben sanırım anlatmak istediğimi yeterince iyi ifade edemedim. Hükümet dediklerimi hiçbir şekilde yapmıyor. Bahsettiğim bireysel teşvik değil. Bahsettiğim destek ülke çapınca bir spor politikası yürüterek olmalı. Hiçbir alanda bir politikamız yok ki sporda olsun. Göz boyamalık bir kaç tesis değil bahsettiğim, tesisi yapacaksın ve bunu yaşatacaksın. Yapıp çürümeye bırakmayacaksın. İnsan gücü olarak desteklemek derken de bahsettiğim, antrenörler yetiştireceksin, bunları eğiteceksin, bunlara olanaklar sağlayacaksın ki bunlar da doğru düzgün sporcular yetiştirecek. Yoksa biri çıktı bir başarı elde etti " Ooo aferin sana al bakalım bu anahtar bu da altın" demekle hiçbir spor gelişmez, gelişmedi de zaten. Bu bahsettiğiniz bireysel destekler senelerdir var ve bu destekleri 10larca sene önce almış sporcular da var ancak bunların Türk sporuna büyük çapta bir faydası olduğunu kimse iddia edemez.

Giant - Shimano yok...
Bir de "Tabi ki, milli gururumuz Konya Torku Şeker Spor" denince bana ilginç bir utanç duygusu geldi izlerken. Bu sene de bir doping faciası gelmese bari.

• Beğen
Tepkiler: yucel gulesenoglu
bana takımlar yeterli geldi en azından benim için katushada var lotto belisolda 2 sininde matarası çantası herşeyi toplayacam bu sene özellikle Katusha :D
Andrei Greipelde gelir inşallah Gıant-Shımano yok üzülmedim pek ama kittele uzuldum yahu o olaydı

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
çok komik ya, tanıtım toplantısında sahneye koydukları bisiklet bir mtb!!
birde bu seneki tanıtım videosu geçen seneninkine göre çok çirkin olmuş, bari bu sene torkulular dopingli çıkmasa...
ama en iyisi, İzmir finişi yaşadığım yer Karşıayaka'da olacak :)

@Onur Gunes

Giant-Shimano'nun gelmemesiyle, Giant kullanan ekip olmayacak. Tam da Giant'in TR'ye kendi markasiyla girdigi bir senede kacirilmis bir firsat bence.

Bu arada Kittle'a cok uzulmeyin, Giant-Shimano gelseydi de, muhtemelen Kittle gibi top class yariscilar zaten Turkiye'ye gelmeyeceklerdi, cunku Turkiye Turu'nun hemen ardindan Giro D'Italia var, buyuk yariscilar muhtelemen o yarisa saklayacaklardir kendilerini. Diger buyuk takimlarda da (OmegaPharma, Astana, Belkin vs) top class yariscilar gelmeyecektir diye tahmin ediyorum.

Soz gecmisken, Turkiye Turuna katilan takimlarin kullanacaklari bisikletleri sizlerle paylasayim da, forumdaki ele gelir 3-5 basliktan biri olan bu konuya bir katkimiz olsun.

Astana - Specialized
Belkin - Bianchi (bizdeki degil, oz Italyan Bianchi)
Cannondale - Cannondale
Katusha - Canyon
Lampre Merida - Merida
Lotto Belisol - Riddley
Orica GreenEdge - Scott
Omega PQS - Specialized

Bardiani - Cipollini
CCC Polsat - Guerciotti
Caja Rucal - Vivelo
Cofidis - Look
Colombia - Wilier
Drapac - SwiftCarbon
MTN Qhubeka - Trek
Novo Nordisk - Orbea
Topsport Vlaanderen - Eddy Merckx
United HealthCare - Wilier
Wanty - Kuota
YellowFluo NS - Cipollini

Torku Sekerspor - Bilinmiyor. Web sitesinde bir aciklama yok. Muhtemelen forma sponsorlari Salcano'yu kullaniyorlardir ama aralarinda Vivelo kullanan fotograflar da var.

Yol yarışları hakkında pek bilgim yok ama ilgilenenler değerlendirme yaparsa güzel olur. Bu yarış için öne çıkan isimler , takımlar hangileridir ?

@Mert E.

Giant'ın büyük bir fırsat kaçırdığına kesinlikle katılıyorum.

Önemli yarışçıların gelmeyeceği konusunda da o kadar umutsuz olmamak gerek bence... Büyük turların genel klasman iddialıları gelmeyecek; çünkü Giro'ya çok yakın, Giro'ya katılmayıp Tour'u hedefleyenler içinse Romandie Turu daha cazip. Fakat sprinterler için aynı şey söz konusu değil; hiç biri Romandie'ye gidip kendine eziyet edecek değil, Giro'ya katılmayı planlamayanlar için Türkiye Turu'na katılmak mantıklı olacaktır. Geçen sene olduğu gibi Greipel'in geleceğini düşünüyorum, (tam olarak sprinter sayılmasa da) Sagan gelebilir, çok düşük ihtimal ama Cavendish bile gelebilir.

@Emre GÜLEN

Henüz kimlerin geleceği belli olmadığı için birşey konuşmak için çok erken.

Yarışçılar büyük ihtimal klasiklerden sonra kesinleşir,Giro ekipleri de kesinleşir şu an sadece takım liderleri kesin gibi.

@hsnsylk

Bahar klasiklerinin sonuncusu olan Liege-Bastogne-Liege ile TUR arasında sadece bir gün var zaten :)

Genelde son hafta içinde kesinleşiyor takımlar, çünkü takımlar stratejilerini ve hangi yarışçıları getireceklerini diğer takımların tercihlerine göre belirliyorlar.

Greipel nasil sprinter degil anlamadim orayi

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Onur Gunes
Murat Bey Sagan için söylemiş tam olarak sprinter değil diye...

@hsnsylk

Ben yanlis anladim kusura bakmayin greipel cunku dunyanin en iyi sprinteri biri
:)

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu arada Milano San Remo da ekipler %90 belli olmuş gibi
(link)

Tom boonen yok iyi olmadı.Cannondale sagan için bütün domestikleri toplamış tam kadro.Nibali son tımanış poggio dan sonra şehrin dar sokaklarındaki inişte asılacak fırsat bulabilirse.

Arkadaşlar, 19 Mart'taki tanıtım toplantısına katılmıştım. Sonrasında o gün yaşananları ve yorumlarımı 3 yazılık bir yazı serisiyle anlatmaya çalıştım. Merak edenler için:

Türkiye Turu 2014 Tanıtım/Basın Toplantısı

Kod:
http://www.bisikletsporu.com/2014/03/23/turkiye-turu-2014-tanitim-basin-toplantisi-bolum-1/
http://www.bisikletsporu.com/2014/03/25/turkiye-turu-2014-tanitim-basin-toplantisi-bolum-2/
http://www.bisikletsporu.com/2014/03/29/turkiye-turu-2014-tanitim-basin-toplantisi-bolum-3/

Geçtiğimiz yıllarda ki gibi bu yılda bisikletçilerin ardından köprü geçişi olacak mı? Bilgisi olan var mı?

Geri