Scudo Sports

Tour of turkey 2013 - 49. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu

M.Kaba

Forum Bağımlısı
Tepki
677
21 - 28 Nisan tarihlerinde 49. su gerçekleştirilecek olan tour of turkey de yarışacak takımlar açıklanmaya başladı

8 Profesyonel Takım, 14 ProContinental(Kıtalar Arası) ve 1 tane de Continental Takımı
Toplam 25 takım yarışacak 23 takım katılımı kesinleşti İşte o takımlar

Torku Seker Spor
Astana Pro Team
AccentJobs - Wanty
Blanco Pro Cycling(eski rabobank takımı)
Bardiani Valvole - CSF Inox
Bretagne - Séché Environnement
Caja Rural
CCC Polsat - Polkowice
Cofidis Solutions Crédits
Colombia
Crelan - Euphony
Lampre - Merida
Lotto - Belisol
Orica - GreenEDGE
Omega Pharma-Quick Step Cycling Team
Team Argos - Shimano
Team Saxo - Tinkoff
Team Europcar
Team Novo Nordisk
Katusha Team
MTN - Qhubeka
UnitedHealthcare Pro Cycling Team
Vini Fantini - Selle Italia

Scudo
Dilerim Brisaspor'Da En Yakın Zamanda Cumhurbaşkanlığı Turunda Yerini Alır

@fatihaydın

görmemişim.

yanlış anlaşılmasın ukalalık yapıp boş konuşmak istemem.

saygılar :)

bu tür yarışlarda her takım en az kaç kişiden oluşmak zorunda? bunun alt ve üst limiti nedir?

ve bu yarışlara yurtdışından gelen takımlara T.C ne gibi kolaylıklar sağlıyor? yol, konaklama... gibi harcamalarda devletimizin takımlara ne gibi/ne ölçüde katkısı oluyor?

bir de son olarak, bu tür yarışlarda, sporcular için en alt yaş sınırı nedir?

aklıma gelmişken soracağım, eminim bu bilgiler bir çok kişinin de yanıt aradığı sorulardır?

peki birinci gelen takıma kaç para veriliyor?
bu verilen para, birinci gelen(turkuaz mayoyu kazanan) sporcuya ve takımına ayrı ayrı mı veriliyor. yoksa takıma genel bir ödül veriliyor, ardından takım bu parayı sporcularına kendi mi dağıtıyor?

burada asıl merak ettiğim turkuaz mayoyu kazanan sprorcuyu, birinci olması için yarış boyunca çeken, kendini feda eden domestikler ne kadar para alıyor?

@SametAksuoğlu

:) Takımlar En Lüks Otellerde ağırlanıyor.Toplam 300 bin tl gibi bir rakam olması lazım dağıtılıyor.1.'ye 20 bin tl'nin üstü para almasını biliyorum.
Yarışlar tersten,yani Alanya'dan başlayıp İstanbul'da bitecek.geniş bilgi.(link)
Tabiki Sponsorlar var.Takımlar İzmir'e geldiklerinde İstanbul'a Uçakla Transfer olup,ayrıca bildiğim kadarıyla 3 VIP,toplam 25 Tır,800 araç,2000 personel,1000 gönüllü,2 Helikopter 1 Uçak canlı yayın için,5'ten fazla Motosiklet'li Kameramanlar (Bunlar dışardan geliyor) Tırlar bariyer vs.araç gereçleri bir ilden bir ile taşıyıp sabahın erken saatlerinden itibaren işe koyuluyorlar.

Eurosport dahil 125 ülke genelinde canlı yayın.Türkiye'de TRT HD,trt 3, trt spor canlı yayın yapıyor.Yayına (son 80,70 km.gibi kala) geçiliyor.Temennimiz yayını,yarışın başından verilmesi.
Her takımın ekipman araçları (40-50'ye yakın) var,üzerinde yedek Bisikletler bulunan.Bilginize,bilgilerinize.

Yarışı 4-5 senedir izliyorum.İple çekiyorum.:)

Hoşça Kalın...

Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun hazırlıkları sürerken, geçtiğimiz yılki yarışa dair flaş bir karar çıktı. Uluslararası Bisiklet Birliği, 2012 şampiyonu Ivailo Gabrovski'nin madalyasını doping yaptığı gerekçesiyle geri aldı.

Kaynak : Ntvspor

Dopingi bol olan kazansın diyeceğiz artık yarışlardan önce heralde.

@Mümin Yavaş

:) 1 Nisan şakası değil herhalde!.:( Eğer böyleyse üzücü,Türkiye adına yazık!.Doping'le Spor olmaz!..

Daha önce hiç yerinde izleme imkanım olmadı acaba tour de france deki gibi forma, t shirt, şapka, anahtarlık satışı falanda oluyor mu ?

@Kadir Altuntaş

bişe olmaz abi merak etme tüm dünya yapıyor hatta tanıdığım bile var benim performans arttırıcılar yüzünden yarışlardan men edilen artık bisikletin parçası olmuş doping...dopingle yokuş çıkacağıma dopingsiz paşa paşa tıkanırım elimde sürerim daha iyi

yazıklar olsun diyorum...

• Beğen
Tepkiler: Kadir Altuntaş
@Eray Geçay

Ben matara ve forma satıldığını görmüştüm İzmir'deki finishte

• Beğen
Tepkiler: egecay
sadece forma satılıyor eldiven satılıyor... matara alışveirş yapanlara hediye ediliyor

@Serkan.ÇABAŞ süper istanbul daki finish ten alırım birşeyler ozaman boluya en yakın rota istanbul malum :)

Artık TUR umuz geleneksel profesyonel bir hal aldı, bu organizasyon, bildiğim kadarıyla dünyanın en büyük 17.bisiklet yarışı olarak geçiyor.Gözlemlediğim kadarıyla da geçtiğimiz yıllara göre turumuz artık sistematik bir şekilde yapılıyor aksaklıklar minumuma inmiş bulunuyor.

Geri