Scudo Sports

Tour De France(Fransa Bisiklet Turu)

Affına sığınıyorum. Yanlışlık oldu isim ile ilgili.

Scudo
konuyu yeni gördüm. yorumlarımı yazmak istedim.

konuya başka bir taraftan bakmak istiyorum.

öss sınavına hangi yaş aralığında girildiğine bakarsanız cevap otomatikman ortaya çıkacaktır. sınav her gencin ( özellikle spor için ) en verimli olduğu dönemlere denk gelir. 16 -17 ve 18li yaşlar. bütün gençler bu sınava hazırlanır. başka yol yokmuş gibi gösterilir gençlere. Üniversitede ise bisiklet kulüpleri ve organizasyonlar profesyonel spor için geçtir artık. Genelde hafta sonu gezileri yapılır. Böylelikle profesyonel sporcu yetiştirme konusunda gayet verimsiz bir ülke olunur.

sınava giren kişi yıllar sonra işe güce başlar. gerçek anlaşılır. sonra böyle yorumlar yapılır :)

Zor değil aslında. Yıllık 10 milyon dolar bütçeli bir sponsorluk sağlanırsa yapılabilir.

Kurarsın bir pro takım, verirsin parayı geçen sene fransa turu koşmuş 8 kişiyi transfer edersin. Buna bir de türk eklersin. Sezon başından itibaren dünyanın heryerinde yarış koşup, biraz da kulis yaptınmı... işte Fransa turundaki ilk türk.

Bırakın Pro takımı yada Continental Pro takımı henüz Continental takımımız bile yokki.

@gurol

Gürol abi,
Yayın sırasında yorumcular Brisa'nın bu sezon Continental takım statüsüne geçtiğini söylediler, sizin bir bilginiz var mı?
Turda dağıtılan 160.000 Avro emsal turlar içinde iyi bir paramıdır?

@cansınBrisa ile direk görüşmedim dolayısı ile bilemiyorum. Turun class değiştirmesi sonucu bir anda Brisa tur dışında kalmıştı. Sonra bir formül üretilmiş olmalı. İki tahminim var gelecek sene Continental olacak sözü ile UCI katılıma izin vermiş olabilir. Yada wildcard olayı için UCI ikna edilmiş ve Brisa katılmıştır.

160bin Avro büyük bir ödül gibi görünüyor. Aynı sınıftaki yarışlarla ilgili bir bilgim yok ama şuna bakınca (Fransa turu);

In 2006, a total of over €3,000,000 ($4,100,000) was awarded, the winner of the individual general classification receiving €450,000 ($600,000).

Normalmiş gibi göründü gözüme.

slm
ya konuya bakılırsa bizim yol bisikletcileri icin cok ama cok zor
örnek cumhurbaşkanlıgı turu!!

@gurol

Anca böyle:D
Milyoner (ytl için;)) olayım söz :D:D

bu arada 2008 turuna geri sayım başladı...
eurosport sitesinden haberler-olaylar takımlar vs ulaşılabilir..
aynı zamanda Fantasy Tour de France, olayı var..
kendi takımını kurarak,dünya yada arkadaşların arasında yarışabileceğin ufak bir oyun..Fantazi Futbol gibi, ilgilenenler için link aşağıda.

http://img167.imageshack.us/img167/815/fantasytdfdo8.jpg

(link)

Bugün İlk Turun Atılmış Olması LAzım Sonuçtan Bilgisi Olan Var Mı?

Son zamanların en iyi atağını yaparak bu seneki turun da favorisi olan VALVERDE bugünkü etabın 1. oldu...

Kendimi her zaman kaçan bisikletçileri desteklerken buluyorum. Ah ne olur bu etap yakalanmasalar, efsanevi bir etap olsa, 2 dakika farkla bitirseler yeter gibi. Hemen hiçbir zaman olmuyor tabii.

Bugünkü kazalar da fena değildi, bu tur epey kan göreceğiz galiba :D

Kazalar üzücüydü, hele kazalardan birinin sakatlıkla sonuçlanması çok kötü. Başlangıcın normal bir etap ile başlaması bisikletçiler üzerinde bir baskı yaratmış gibi gerçekten.

Birde arkadaşlar Vladimir Karpets ve Danniele Bennati ye ne oldu? Bildiğim kadarı ile ikiside Fransa turunda yarışacaktı. Bugün etap içindede hiç görmedim onları...Resmi bitiş listesinde de göremedim isimlerini..!!!

Fransa Turu'nda bugün 2. etap koşuldu.Bir sprint finish izledik.Favori sprinterlerden Thor Hushovd etabı kazanan isim oldu..Yine ufak bir kaza söz konusuydu finish öncesi..

Voeckler epey uzun süre dağların kralı mayosunu taşıyacak.

Sanırım Kim Kirchen yeşil mayoyu devraldı bu etapta elde ettiği puanlarla...

Etapların ne zaman yayınlandığını bilen arkadaşlar bizimle paylaşırlarsa sevinirim . 2 hetabıda izleyemedim:(

Neden aynı mevzuda iki ayrı konu var? Konular birleştirilirse iyi olacak.

Etaplar Eurosport kanalından 13.30 - 18.00 (yanlış hatırlamıyorsam) arasında yayınlanıyor.Yani tüm turu veriyor Eurosport 2 gündür.Bu da yaklaşık 4.5 - 5 saat canlı yayına denk geliyor.

• Beğen
Tepkiler: nasuh
Geri