Scudo Sports

Tour De France A Katilmak

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Mustafa İçdağ

Mustafa Abi, size milyon tane teşekkür yollamak isterdim ama forumda böyle bir seçenek yok .

Saygılarım en başta size

Bu soru herşeyden önce Rıfat Çalışkan ,Erol Küçükbakırcı ,adını sayamadığım yüzlerce emektar bisikletçi ve sizler gibi eski bisikletçilere saygısızlıktır. Türkiye'den katılan yok mu?,birkaç senelik antremanla bu işler olur demek hem bu insanlara saygısızlık ,hem de hakarettir.

Ben bu forumu kalbime sindirmiş birisi olarak ,böyle sorulara gerçekten tahammül edemiyorum .Bu uğurda insanlar yarışlarda ,yollarda öldü; gün geldi çoluğuna çocuğuna yemek götüremedi ama her zaman bisiklet sporunu ön planda tuttu.

Rıfat Çalışkan'ın eşinin dediği gibi "Rıfat'ın ilk aşkı bisiklet ,ikincisi bendim" .Evet gerçekten de böyle idi.

Bu insanlar ,olimpiyatlarda emanet bisikletlerle ülkemizi temsil etti . Diğer takımlardan memleketi için yedek lastik dilendi . Bisikletini kaynak yaptı . Herşeyi ülkesi için yaptı ama belli bir seviyenin üzerine çıkamadı . Ne pro takımda yarışabildi , ne de TdF'de ve onlar gerçekten iyi bisikletçilerdi.

Bu abilerimiz ,babalarımız EDDY MERCKX ile aynı yarışta yarıştılar

Bu insanları alaya alır gibi bu işi basit görmek gerçekten saygısızlıktan öte birşeydir. Hala ülkemizde canını dişine takan Konyalı , Kocaelili , İstanbullu , Sivaslı , Antalyalı vs bisikletçilere hakarettir.

Kimse bu insanlara hakaret edemez ;karşısında beni bulur.

Scudo
@Mustafa İçdağ

Tüm yazılanları oku lutfen.
ne var soru şeklinde? Bilmiyorum ve öğrenmek amaçlı soruyorum.
Derece için olmadığını yazdım, triatlonlarda bunun mumkun oldugunuda yazdım, nedir anlaşılmayan 'Aklını kontrol et' ler mi normal? Amacın modaratorluk ise, adabıyla yazmayanı uyaracağına soranı mı uyarıyorsun?
Böyle midir bu forum?

@Ali Gelir

HAkkaten yazık. Bisikleti de futbola çevirmişşiniz. Ne saygısızlığı kardeşim, yüz buldun diye döküldün iyice. Bisiklete binenin bilmesi mi gerekiyormuş bunları, hangi akılla bu kadar köpürüyorsun kendi kendine. Karşısında seni bulurmuş:) Ne için buluyor üstat hayırdır?:) kimsenin alay ettiği yokta, bu kadar söylenmesine rağmen hala anlamak istemiyişinin altında ne yatıyor da ona buna çatıyosun... bende oturmuş cevap yazıyorum sana hala.. sana hayatta başarılar dostum

@gurol

Gürol teşekkür ederim, polemik yaratmaktan uzak, seviyeli bilgi paylaşımı yaptığın için :in:

Biz türkler ne kadar kabiliyetsiz, ne kadar güçsüz, ne kadar disiplinsiz hatta dünya dışından gelmiş varlıklarız ki, fransa bisiklet turunda derece yapmayı bir kenara bırakın etabı bile bitiremiyor(uz)muşuz.
Bir yaşıma daha girdim :rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Kerim74
bu konuda sonuna kadar kerim kardeşimin düşüncelerini paylaşıyorum, bu nasıl bir tahammülsüzlüktür anlamak mümkün değil, bir soru sorulmuş, millet üşüşmüş vay nasıl böyle birşey sorarsın diye, herşeye cevap vermek zorunda hissedenler var, kraldan çok kralcı olanlar var, lance okusaydı bu soruyu eminim ki çok daha efendice cevaplardı, kerim kardeşim biz soru sormaya devam edelim, tebrik ediyorum seni, imzamı takip et kardeşim

@Ali Gelir

Saçma sapan konuşmuşsun.

Bisiklet sporu ile ister amatör ister profesyonel olarak ilgilenmek isteyen birisi, bu işi inanılmaz ciddi olarak da görür, ciddiyetsiz olarak da.
Ha ciddiye alırsa daha başarılı olur, ciddiye almazsa yerinde sayar.Orası ayrı konu.

Ama yok efendim bu işi basit görmek saygısızlıktır, gören karşısında beni bulur gibi ahkam kesmeler saçmalıktan öte değil.

Kimse kimseye karışamaz fikirlerini açıklaması konusunda.
Katılmıyorsan katılmıyorum dersin ama üslubun saygısızlığında ötesinde.
Senin kafa yapına sahip şahsiyetler bisiklet sporunu kalbine gömüyorsa ben kalbimden çıkartıyorum:mad:

@Kıvanç Pürtelaş

@Kerim74

Siz benim ne demek istediğimi çok iyi anladınız .Artık sözün bittiği yerdeyiz...

Utanmadan itiraf ediyorum, bu başlık beni çok eğlendirdi. Birileri arkadaşı
gerçekten anlamış, anladıklarını sananlarsa diğer tarafa 'sataşma dalga geçme'
suçlaması atmış. Bu TDF'ye nasıl katılırım sorusu daha daha öncede soruldu,
başka forumlarda da gördüm. Arkdaşım art niyetlisin, bu sorular gerçekten ciddi
diyin bende biraz daha eğleniyim.

Gerekli tavsiyeler zaten verilmiş; yapılması gereken TDF izlemek, bisiklete
binip sonra biraz düşünmek, mantıklı konuşmak.

En küçük nüktenin çok büyük suç sayıldığı bu güzide forum ortamında
mutlak birileri çıkıp kınıyacaklar, kınacılara tek bir lafım var:

''O zaman nasılsın!!!''

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri