Scudo Sports

Tour De France A Katilmak

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Arkadaşa neden bu şekilde alaycı bir tavır alınıyor ki ? Çok gereksiz ... Ahmet Gökdere isimli bir arkadaş imzasında yıllarca tdf'de yarışmış emekli pro bısıkletcı vs.vs. yazmıs..Arkadasta ordan gormus ve hevesle buraya konuyu acıvermiş..

Buyrun profili > https://www.bisikletforum.com/member.php?u=2992 (mesleği bile emekli pro bisikletçi + tdf yarışmışş :D )

ve ve ve tdf yarışmak için gerçekten yediğinizden içtiğinize kadar duzenlı olmanız gerekıyor .. :}

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Gökdere
Scudo
sanırım acıklık getirilmis.. ancak meragınız varsa ve yarıslarda yer almak istiyorsanız Türkiye'de de gerek federasyonca gerek özel kurumlarca yarışlar yapılıyor.. Onları takip ederseniz TdF (Tour de France) ya da ToT (Tour of Turkey) gibi olmasa da yarış tadını alabilirsiniz.. bu konuda benden daha iyi yardımlarda bulunabilecek arkadaslar vardır; benim yol'la aram pek iyi degil de..

Ama Türkiye'deki yarışları ve katılım koşullarını araştırın bence; sizde azim var tecrübe neden olmasın =)

eRay ADALI

• Beğen
Tepkiler: Kerim74
@Kerim74

Kerim ,sen önce Türkiye Bisiklet Federasyonuna ait yarışlara katıl .Onlarda Konyalıları , Brisalıları geçebilirsen (Büyük bir ihtimalle onları yalnızca start noktasında görürsün ,birde otelde görürsün) ,seni Rabobank yada RadioShack kapar ;ondan sonra ilerki yıllarda göğsümüzü kabartırsın Champs-Élysées (Şan Zelize)'de gurur duyarız senle

Sen benden daha heyecanlısın .Baksana TdF'ye falan katılmayı düşünüyorsun . Fazla heyecan iyi değil ,bu yaşta. Kalp atışların yükselir ,iyi performans veremezsin

Benim hayret ettiğim Türkiye'den TdF'ye katılan olup olmaması değil de Hollanda'da ,Almanya'da bu kadar gurbetçi var biri de bisikletçi olmaz mı? Eskrimci ,kürekçi olmaz mı?

@sonEr´´
Arkadaşla alay eden yok da .Arkadaş forumla alay ediyor. Ahmet Gökdere veya başka bir Türk'ün TdF'ye katılmadığını herkes biliyor.

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
@Mustafa Ozler

Guzelmis, bende bu tarz birseyi kastediyordum netekim varmis. Google hep birsey yazmiyor. Tesekkurler

@sonEr´´

Tesekkurler Soner. Alay eden kendiyle etmis olur bosver, bu yastan sonra bos atismalara girecek halim yok. Malesef yurdum insanı Türkiye den baska her yerde yasamak isteyince boyle oluyor. Ben farklı branşlarda yaptım sporumu, bisiklette yeniyim, malesef bu dalda bu kadar geride olmamiz cok yazik. Son yıllarda meraklısı cok artti umarim yeni nesil arayi kapar avrupayla. O zaman orada burada yasasam diye yazmaz birileri:))

• Beğen
Tepkiler: sonEr´´
:) adamların bacaklarına bak dostum cumartesi sonra bir daha düşün.
O adamların günlük beslenmesinin 200 dolar oldugunu düşünüyorum suplemantlar yemekler falan filan.Özel bisikletler tabi ayrı konu.Ama aslında sormak lazım tdf ye abi bizim sporcu lisansımız var katılabilirmiyiz gibi?Belki yönetmeliklerinde açık vardır da katılırız :)
Hoş türkiyenin en baba sporcusu bile kaç km beraber gider onlarla o ayrı konu.
Nba falan da ayrı konu.Nba de nba oldugu zaman türk oynuyormuydu?
Nba de fildişinden bile adam var eskisi gibi sporcu yetiştiremiyorlar nba için zaten maçlardan belli izliyorsanız.
Futboldada arda evinde oturuyor işte :)
Türk sporunun tdf falan seviyesine gelmesi için 6-7 yaşında çocukları alıp eğitmesi gerek adam maşallah eşek kadar olumuş anca o zaman spora yönlendiriliyor.Neyse uzun konu türkiyeden önümüzdeki 20 yıldada adam gibi sporcu çıkmaz.Tek tük öyle güreştir langırttır çıkar bu arada derya büyüköncümüdür nedir oda 80inde olimpiyatlara gene katılır.

@Kerim74Kardeşim turistik amaçlı geziler var TdF boyunca onlara katılırsın. Aramasını bilirsen google'da herşeyi bulursun. Birgün değil tur boyunca hergün ,her etapta var .

Sen turistik tur ,keyif turu dememişsin ki. Soruyu doğru sorarsan ,doğru cevap alırsın

@Kerim74
Burada yarışçı olarak katılmak istediğini söylemişsin .Ne soru sorduğunu iyi bilmende fayda var

Soruyu böyle sormalıydın :"Tour de France'a turistik gezi amaçlı katılabilir miyiz? Bu tarz organizasyonlar var mı?" yada

Y at-il des visites touristiques pour le Tour de France?

@derşan sezer

Cok seyrettim ama sorma amacım derece yapmak için degil. Triatlon yapiyorum, o da feredasyona bagli ve yurtdisinda prolar oldugu gibi ferdilerde yarisiyor. 15dk once prolari yolluyorlar. Istedigin triatlona katilabiliyorsun dunyada. Amac tamamlamak ve kendinle yarismak. Dunyaca ünlü böyle bir organizasyonun etinden suyundan faydalanirlar diye düşünmüştüm, ama herhalde Fransa Amerika degil...

@Ali Gelir

Usta bu kadar sıkıldıysan yatsana, ne yazıp duruyorsun boş boş sana soran yokki. Sen çok akıllı, güzel konuşan biriymişşin demek herkes senin kadar olamiyor işte naaplaım. Büyüksün.

evet avrupalı Türk lerde bisiklete binmiyor. Mesut Özil milli takımda nba de oynayan Türkler var ama bisiklet deyince tıss. bir sebebi olmalı. acaba bisikletin anavatanı italya fransa orada da Türklerin sayısımı az.

@Kerim74

Bunun cevabını biryerlede yazmıştım daha önce ama bulamadım.
Neyse;

İlk önce gidip federasyondan bir lisans çıkarıyorsun, bu kolay.
Sonra Yurtiçinde yapılan yarişlara katılıyorsun, bu biraz daha zor.
Sonra dünya şampiyonalarına giriyorsun ve kayda değer dereceler alıyorsun, mesela ilk 50 ye girmek gibi , bak bu cidden zor.

Tabii buralara gelinceye kadar yaklaşik 7-8 yıl gibi ve senede avaraj 20-30.000km. antremandan sonra hafiften pişiyorsun.

Çook sonra topladığın dereceler eğer dikkati çekerse bir takım spor ajansları tarafından belki pro takımların yedeklerine alınıyorsun. Sonra haftada 5 -6 gün toplamda 600-700 km. antremanlar yapıyorsun, eh iyiysen seni TDF ye gönderirler.

Ama bununda kısa bir yolu var; katıl Olimpiyatlara veya Dünya şampiyonalarına
gir ilk üç dereceye, bak seni hemen TDF ye gönderirler, hemde üstüne para verirler.:D

@Kerim74

Sağol iltifatların için . Ona buna sormuyorsan foruma yazma .Boş boş cevaplar istemiyorsan ,boş sorular sorma. Arkadaşlarınla yada aile arası tartış bazı şeyleri. Araştırmayı öğren .Birçok kaynak var.Bulamıyorsan hala ne diyeyim ben sana

Birde arkadaş 30-40 yaş masterlar demiş. TdF master falan yok .Katılanların yarısı 30 yaşın üstünde zaten. İyi tur bisikletçisi olmak için otuzlu yaşları zorlamak gerekiyor.23U'ya ödül veriyorlar ama tur içinde teşvik gibi birşey

Bisiklet sporu dünyanın en zor sporudur. Şakaya gelmez. Ölenler ,sakat kalanlar ,yaralananların sayısı diğer sporlardan hayli fazladır.

Pedro Horrillo ,Giro 2009'da 60 metre uçurumdan düştü. Ciğerleri patladı . Komaya girdi .Kemikleri kırıldı. Geçen Ocak ayında antremanlara başladı ama artık bu sporu vücudu kaldıramadı.Sporu bıraktı
http://i48.tinypic.com/1g59u8.jpg

@Kerim74

Eğer çok iyi çalışırsanız başka spor branşlarında çok iyi yerlere gelebilirsiniz, ama çok çok iyi çalışsanız bile bu tura katılmanız imkansız gibi bir şey.
Eğri oturup doğru konuşmak lazım, bu yarışlara katılan sporcuların hepsi bu işe çocuk yaşta başlayan insanlar. 7 gün 24 saat beyinlerini bisiklet sporu üzerine yoran ve bilimin sınırlarını zorlayarak antremanlar yapan kişiler. Kalpleri bizim kafamız kadar olmuş sporcular bunlar ! Nabızları, VOmax ları normal sporcularla karşılaştırılmayacak kadar üst düzeyde sporcular.

Eğer yaşınız 14-15 civarlarında ise geç kalmış sayılmazsınız, fakat 20 li yaşları geçtiyseniz bence hedefi küçültün.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Dostum az biraz 90 dakka koşucak nefesin varsa,ve birazda topu sürmeyi biliyorsan iyi bir menejer seni fenere bile kakalar :) ama asla tdfe katılamazsın.İKi disiplin arasında fark o denli büyükki.Genetik üstünlük gerekiyor birincisi çalışarak dahi sahip olamıyacgın birşey bu.Adamların günlük harcamaları bile inanılmaz.Sen öylesine sordun biliyorum ama bu sitede tdfe katıldım diyen varsa biraz sallamış :) türkiyede o güçde bir sporcu yok iddia ediyorum hatta kupon hazırlarım önümüzdeki 20 yıldada çıkmaz.

@derşan sezer

Galatasaray'ın parasının yetmediği,keşfettiği fakat alamadığı,
Beşiktaşın futbolcu transfer edebilmek için sponsor aradağı bir ligde Fenerbahçenin böyle akla gelmesi ilginç.Paramız varsa gözümüz kapalımı transfer yapıyoruz?

Geçmişte yapıyordunuz :) hoş şimdi bizim takımdan 10 fersah ilerdesiniz sözümü geri alıyorum :) galatasaraya kakalarız hehe hava topun nasıl?servet hazır gidicekmiş.Hoş servet bile bu ülkede top oynadıkdan sonra...

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri