Scudo Sports

Tour de France 2024

Toz, toprak,çakıl, tozu dumana katan bir gündü.
Neyse ki peletonda önemli bir kaza ve sakatlık olmadı. Ara ara yüksek tempoyu yeterli görmeyenler kısa ataklar yapsa da öndeki 10 kişi arayı açtı. Sektör girişlerinde ve devamında lastik patlatanlar geriye düştü ama ana grubu tekrar yakaladı .Etabı kaçışa bırakan genel klasmancılar peletonun önünde güvenli bölgede birbirlerinin ensesinde boza pişirdi.
Finişe 5.k. kala Stuyven turboları açıp fırladı, takipçiler bir süre kararsızlık yaşasa da iz peşindeki takipçiler Lutsenko, Gee, Pidcock, Healy, Aranburu ve Turgis gücü tükenen Stuyven'i yakaladı. Aralarındaki sprint finişini kendi kariyerinde ilk, takımının dört yıl sonra etap zaferine uzanan Turgis önde bitirdi.
İlk hafta tüm gözler genel klasmanda iken her etap güzel hikayeler ile sonlandı....

Scudo
Remco, Jonas’ın Tadej’in de katıldığı atakta çalışmamasından ve fazla defansif sürüşünden rahatsız olmuş, bazen demiş toplara ihtiyacınız olur ama Jonas’ta bugün demiş o toplar yoktu demiş. Ama demiş yine de anlıyorum neden böyle yaptıklarını demiş.

Biraz fazla konuşuyo Remco genelde ama ben de onu anlıyorum tabi. Tırmanışta akmayan ter; düzde, inişte, toprakta böyle göz yaşına dönüyo işte böyle..

• İnanılmaz
Tepkiler: sccetin
Remco, Jonas’ın Tadej’in de katıldığı atakta çalışmamasından ve fazla defansif sürüşünden rahatsız olmuş, bazen demiş toplara ihtiyacınız olur ama Jonas’ta bugün demiş o toplar yoktu demiş. Ama demiş yine de anlıyorum neden böyle yaptıklarını demiş.

Biraz fazla konuşuyo Remco genelde ama ben de onu anlıyorum tabi. Tırmanışta akmayan ter; düzde, inişte, toprakta böyle göz yaşına dönüyo işte böyle..

Remco düşüncesiz laf sokuyor. Hiç gerek yokken...

Dünkü etap parkuru 58 kg tırmanışçı olan Jonas'a uygun değil, bütün bahar klasikleri ustaları oradayken mutlak gücü yüksek olanlar favoriydi, Jonas'ın 2 kez lastiği patlamış, son 100 km Tratnik'in bisikleti ile yarışı tamamlamış (kadro boyu aynı olsa da bike fiti epey farklı), akıllı yarış koştu, son hafta dağları bekliyor, zira tek yolu orası, o da olursa...

Dünkü etapta hedefi Pogi veya Remco'yu geçmek değildi. Hedefini tutturdu

Alexandr Vlasov 9. etapta geçirdiği kazadan sonra bileğinde oluşan kırık nedeniyle turu bırakmak durumunda kalmış. Çok acaip bi kazaydı ve sağlam kalkıp devam etmesi epey bi mucizeviydi zaten ama görünüşe bakılırsa sağlam değilmiş. Geçmiş olsun, ne diyelim..

• İnanılmaz
Tepkiler: seko35.50
10. etapla yarışın ikinci haftasına başlıyoruz.
Dünü dinlenerek geçiren sporcular bugün düz ve hızlı bir gün geçirip sprinter bolluğunda kimin zafer kazanacağına bakacaklar.
Genel klasman ve mayoları etkileyecek bir gün değil. Ancak son kilometrede 3 viraj sonrası toplu sprint olacak, trenlerin yer kapma mücadelesi riskler içeriyor.Umarız bir aksilik yaşanmaz..

profile-tourdefrance2024stage10-667557a39f677.png

13.45-19.00 arası canlı ...

Yarış sırasında bisiklet değişimi olabiliyor mu ? Vingegaard'ın takım arkadaşının bisikletini alması gibi ?

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Yarış sırasında bisiklet değişimi olabiliyor mu ? Vingegaard'ın takım arkadaşının bisikletini alması gibi ?

Evet, serbest. Başka takımdan alması yasak ama.

Komisere durumu ayrıca telsizden bildiriyorlar, zira bisiklet üstündeki çipler karışıyor. Yedek bisiklet bile alsa haber veriyorlar.

Evet, serbest. Başka takımdan alması yasak ama.

Komisere durumu ayrıca telsizden bildiriyorlar, zira bisiklet üstündeki çipler karışıyor. Yedek bisiklet bile alsa haber veriyorlar.

Peki, 2002'de Michael Rogers'ın seyirciden bisiklet alıp yarışa devam etmesi gibi bir olay şu an mümkün mü?

Merak edenler için, 7:39'da başlıyor, olay 8:00'de:

Peki, 2002'de Michael Rogers'ın seyirciden bisiklet alıp yarışa devam etmesi gibi bir olay şu an mümkün mü?

Bildiğim kadarıyla şuan için başka takımdan ve seyirciden bisiklet alıp yarışa devan etmek yasak. Sadece takım arkadaşından yada noytral servis aracından bisiklet alınmasına izin var

• Beğen
Tepkiler: lrfan

Michael Rogers örneği epey eskide kaldı. Jens Voigt de benzer bir iş yapmıştı, günümüz mevcut kurallarında yasak

• Beğen
Tepkiler: Semih Cavdar
Remco’nun Jonas’ı eleştirdiği röportajını izledim de, hiç bi yerde özellikle belirtildiğini göremediğim bence çok önemli bi eleştiri daha yapıyor; Tadej’in tek başına atak yaptığı sırada motosikletlerden birinin Tadej’in önünde biraz yakın gittiğini, kuvvetli bi kafa rüzgarı olduğu sırada onu ‘çektiğini’ söyledi.

Jonas’a da genel olarak neden geçen yıllara göre daha rahat göründüğünü, yüzünün daha çok güldüğünü soruyorlar, kazadan sonra bazı şeylerin kendisi için anlamının değiştiğini; herşeyin bisiklet olmadığını he hayatı yaşamanın, ailenin daha önemli olduğunu anldım minvalinde bi cevap veriyor. Bu da önemli bi cevaptı bence. Belki de Tadej’e milletin sevgilisiyle neden hala evlenmediğine dair eleştirilerine karşılık psikolojik bi gol de atmak istemiş olabilir bilemiyorum.

Tadej turu kazanırsa son etabın sonunda Urska’ya evlenme teklif eder diyenler ☝

Remco’nun Jonas’ı eleştirdiği röportajını izledim de, hiç bi yerde özellikle belirtildiğini göremediğim bence çok önemli bi eleştiri daha yapıyor; Tadej’in tek başına atak yaptığı sırada motosikletlerden birinin Tadej’in önünde biraz yakın gittiğini, kuvvetli bi kafa rüzgarı olduğu sırada onu ‘çektiğini’ söyledi.

Jonas’a da genel olarak neden geçen yıllara göre daha rahat göründüğünü, yüzünün daha çok güldüğünü soruyorlar, kazadan sonra bazı şeylerin kendisi için anlamının değiştiğini; herşeyin bisiklet olmadığını he hayatı yaşamanın, ailenin daha önemli olduğunu anldım minvalinde bi cevap veriyor. Bu da önemli bi cevaptı bence. Belki de Tadej’e milletin sevgilisiyle neden hala evlenmediğine dair eleştirilerine karşılık psikolojik bi gol de atmak istemiş olabilir bilemiyorum.

Tadej turu kazanırsa son etabın sonunda Urska’ya evlenme teklif eder diyenler ☝
Evlilik konusunda iskandinav ülkelerinde çokta önemli değil. Jonas evli olabilir ama benim birçok arkadaşım var 20 senedir beraber yaşıyor, çocukları var ama evli değiller. Samboer diye tanımlanıyor. Genelde evliliği belli bir yaşı geçince yapıyorlar birinden birine birşey olursa sahip oldukları mal, banka hesabı vb konularda sorun olmasın diye.

Bu arada Vlasov'un bisikleti kazadan sonra

e0cac32e-5dc9-4d78-b7dc-c67482ed4c2e.png

Philipsen iyi ve çok çalışan bi sprinter olabilir ama ne saf güç anlamında ne de yetenek anlamında öyle abartıldığı kadar büyük bi sprinter değil bence. Dua etsin ki bu bi takım sporu ve bir sprint takımında yarışıyor, daha da önemlisi van der Poel gibi bi adam onu çekiyor. Nitekim o desteği bulamadığında Girmay’a ve Cavendish’e kendisi adına çok acı şekilde kaybetti..

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Dünkü etap Almanca kursuma denk geldiği için canlı izleyemedim, ancak son 5km hariç izlemesem de olurmuş sanki.

Pazar gününün yorgunluğunu üzerinden atamayan pelotonun yarışmak yerine recovery sürüşü yaptığı, kimsenin kaçmak için uğraşmadığı tatsız tuzsuz bir etap olmuş.

Philipsen'in gazının alınması pelotonun geri kalanının sağlığı açısından faydalı olabilir. Yeşil mayoda da Pedersen'in yokluğunda Girmay ile çekişmesini izlemek enteresan.

Bugünkü etabın profiline başınızı yana çevirip bakınca kaçış kelimesi görünüyor. Dünkü etabın üzerine iyi gider gibi.

Jonathan Milan, niye yok bu TDF'de?

Jonathan Milan, niye yok bu TDF'de?

Henüz (benim gördüğüm) bir startlist'te ismi geçmese de Paris'te yaklaşık 2 hafta sonra başlayacak olan olimpiyatlarda yarışacağı söyleniyor.

Sadece o da değil, yazılanlara göre Remco'nun ITT etaplarındaki en büyük belalısı Filipo Ganna da aynı sebepten burada yok.

Bununla birlikte halihazırda pelotonda pedal çeviren, aralarında Pogacar'ın da olduğu birçok isim de olimpiyat kadrosunda görünüyor. Nasıl olacak bekleyip göreceğiz.

(link)

Henüz (benim gördüğüm) bir startlist'te ismi geçmese de Paris'te yaklaşık 2 hafta sonra başlayacak olan olimpiyatlarda yarışacağı söyleniyor.

Sadece o da değil, yazılanlara göre Remco'nun ITT etaplarındaki en büyük belalısı Filipo Ganna da aynı sebepten burada yok.

Bununla birlikte halihazırda pelotonda pedal çeviren, aralarında Pogacar'ın da olduğu birçok isim de olimpiyat kadrosunda görünüyor. Nasıl olacak bekleyip göreceğiz.

(link)

Pogacar her parkurda koşarken, Milan ve Ganna neye hazırlanıyor?

Geri