Scudo Sports

Tour de France 2024

5 gündür her etapta farklı sebeplerle heyecan ve sevinç yaşadık. Etap sonları sürprizlerle, anlamlı zaferlerle geçti. Mayolarda el değiştirme daha da devam edecek gibi. Üstelik daha 16 etap var iken kimsenin bulunduğu yer garanti değil.
Organizasyon bugüne de hızlı geçilecek rota ve finalde bir toplu sprint planlamış. Kısa ve sadece minik bir tırmanış dışında dümdüz bir rota var.
Dünkü unutulmaz final gibi olmasa da aportta bekleyen sprint takımları için kıyasıya bir etap sonu bizleri bekliyor. Rüzgâr ve yağmur olasılığı peletonun temkinli olmasını gerektirecek. Çok güçlü kaçış grubu olsa bile toplu sprint kaçınılmaz görünüyor...

profile-tourdefrance2024stage6-667557647ddc1.png

Yayın 14.15 - 19.00 arası izlenebilir.

Scudo
Yalnız koydular sarı fırtınayı bir ara, neyse ki ara çabuk kapandı

1720107635225.png

Cavendish önceki etapta amacına ulaşmanın verdiği rahatlıkla hiç kasmadan arkalarda kayboldu. Gerçi yarınki zamana karşı etabına kızının 3 tekerlekli bisikleti ile katılsa bile hakkıdır. :)

Batman maskesine benzer gözlüğüyle burundan aero Groeneweggen gücünü gösterip en dış kulvardan etaba uzandı.

Jasper'in agresifliği sadece bende mi antipati uyandırıyor bilmiyorum. Gene 2.liklerin efendisi günlerine döndü, fena da olmadı bence.

Jasper'in de eski hastalığı nüksetti sanırım şerefli 2.likler tekrar etmeye başladı,umarım uzun sürmez bu alışkanlık,zira finiş sonrası kendine küfredip duruyordu.

Jasper'in de eski hastalığı nüksetti sanırım şerefli 2.likler tekrar etmeye başladı,umarım uzun sürmez bu alışkanlık,zira finiş sonrası kendine küfredip duruyordu.
Sprint sırasında çizgisini değiştirdiği için 107 sıraya atmışlar adamı.. 2. de olamadı yani..

Türk takımları tdf ye katılamıyor mu katılmıyor mu tam anlamadım

Türk takımları tdf ye katılamıyor mu katılmıyor mu tam anlamadım
Merhaba,size çok küçük bir örnekle özetleyeyim zira uzun konu,pendiksporun şampiyonlar liginde oynaması desem kıyaslamayı sanırım anlayacaksınız,orası bu işin şampiyonlar ligi bizim takımların orada oynaması mümkün değil şimdilik,pro takımı,kıta takımı veya worldtour takımı seviyesinde bir takımımız yok,en yüksek seviye ucı continental seviyesinde,oraya katılabilmeleri için belli puantaj sistemine göre hak eden takımlar katılabiliyor hadi diyelim puanınız yok ama takımınız orada yarışacak maddi manevi güce ve sporculara sahip organizatörlerin daveti üzerine yine katılabilirsiniz,param var sporcularım var desenizde parayı basmanız lazım,aşağı linkini bıraktığım konuya göz atarsanız uzun uzadıya sohbeti geçmişti.
Fransa bisiklet turu neden dünyada en çok bilinen tur

Aktif dinlenme gibi geçilen bir etaptı.
Son k.m.ler harici bir aksiyon olmadan toplu sprinte gelindi. Philipsen, vatandaşı Van Aert finişte galip gelmesin diye bir kez daha koridoruna girdi ve cezasını kestiler.V.D.P.' de benzer şeyleri yapıyor. Bunların şampuanlarındaki kafein yan etki yapıyor anlaşılan...
Groenewegen formda olduğunu gösterdi ve sprintte ipi göğüsledi. Philipsen' in ikinciliği elinden alınınca Girmay ikinci Gaviria üçüncü ilan edildi..

Merhaba,size çok küçük bir örnekle özetleyeyim zira uzun konu,pendiksporun şampiyonlar liginde oynaması desem kıyaslamayı sanırım anlayacaksınız,orası bu işin şampiyonlar ligi bizim takımların orada oynaması mümkün değil şimdilik,pro takımı,kıta takımı veya worldtour takımı seviyesinde bir takımımız yok,en yüksek seviye ucı continental seviyesinde,oraya katılabilmeleri için belli puantaj sistemine göre hak eden takımlar katılabiliyor hadi diyelim puanınız yok ama takımınız orada yarışacak maddi manevi güce ve sporculara sahip organizatörlerin daveti üzerine yine katılabilirsiniz,param var sporcularım var desenizde parayı basmanız lazım,aşağı linkini bıraktığım konuya göz atarsanız uzun uzadıya sohbeti geçmişti.
Fransa bisiklet turu neden dünyada en çok bilinen tur
Güzel bilgilere ekleme yapayım. Katılabilmek için en az Pro takım seviyesinde olunması şart ve bu seviyeden sadece 4 takım girebiliyor. Pro takım sıralamasında en yüksek sıralamaya sahip ilk 2 takım otomatik olarak katılmaya hak kazanıyor. Son kalan 2 takım ise organizasyonun wild card vermesi ile katılım hakkı kazanıyor. Genelde bu wild cardın bir tanesi Fransız tabanlı takımlara veriliyor. Kalanı ise dikkatleri üzerine çeken, birşeyler yapmaya çalışan takıma gidiyor. Uno-X gibi. Kısacası ne kadar çok parasıda olsa seviyesi kıta takımı olan bir takım katılma hakkı elde edemez.

Van Aert’ın yolunu kapadı çok barizdi bence de.
jasper i bu yüzden sevmiyorum. resmen başkalarını biçmek için sprint yapıyor. geçen sene fabio bunun yüzünden düşmüştü diye hatırlıyorum. van aert da "benim yeni çocuğum olacak" diyip sprinti bırakmıştı. jasper incelemeye çağrılmıştı ama ceza almadı sanırım. sonra da "eğer kazanırsanız haklı siz olursunuz" gibi saçma sapan bir şey söylemişti

jasper i bu yüzden sevmiyorum. resmen başkalarını biçmek için sprint yapıyor. geçen sene fabio bunun yüzünden düşmüştü diye hatırlıyorum. van aert da "benim yeni çocuğum olacak" diyip sprinti bırakmıştı. jasper incelemeye çağrılmıştı ama ceza almadı sanırım. sonra da "eğer kazanırsanız haklı siz olursunuz" gibi saçma sapan bir şey söylemişti
Zafere giden her yol mübahtır anlayışı benim de hoşuma gitmiyor. Ama ne yazık ki spor dünyasında da böyle genel bi ahlaksızlık durumu var, ne demek yani her yol mübahtır, ne münasebet? Bana ters. Formula 1’de de Vettel böyle takılırdı, şimdi Max böyle takılıyo ama “efendim o savaşçı ruhtan, kaybetmeye tahammülü olmamasından kaynaklanıyor, bunlar hep çok büyük şampiyonlar” lakırdısını yapıyor bunların fanları. Bilemiyorum, bana ters, zira bize sporcunun zeki, çevik ve ahlaklı olanının makbul olduğu ve hatta savaşın milletin hayatı tehlikede olmadığı müddetçe cinayet olduğu öğretildi.

Bir önceki mesajımdan Philipsen özelinde konuştuğum gibi bi düşünce oluşmasını istemem zira onlar Alpecin olarak TdF gibi yarışlarda sprintler için var olan bi takım ve her sprinte girmeye kalktığınızda bazen hatalar yapmanız da mümkün. Önemli olan bu hataların farkında olmak ve sorumluluğunu üstlenmektir elbette, tekrar etmemek de en güzeli olur.

93092536-A458-42E8-9CFA-9AD5C794E87B.jpeg

7. etap 21.etap ile birlikte iki "Bireysel zamana karşı" etabından biri.
Alıştığımız üzere kısa bir rota (25k.) 1.ve 2. zaman ölçümü noktaları arasında 1.6 k. %6.5 eğimli bir tepe var.Güzel bir iniş sonrası dümdüz gidilecek.
Genel klasmancılar Ganna'nın yokluğunda birbirlerinin zamanlarına odaklı fark yaratmaya çalışacak.Remco iddialı demeçler verdi. Pogi formunun zirvesinde, Jonas kaza dönüşü ne yapar bilmiyoruz. Roglic ise kayıplarını gidermek için çok çaba sarf edecektir.

profile-tourdefrance2024stage7-667557751e147.png

Yayın 13.30' da başlayacak, gelenek olduğu gibi genel sıralamada sonuncudan itibaren ilk start verilecek.18.00 civarı iddialılar parkura inecek...

Neyse kendini affettirdi,sosyal medya hesabı üzerinden beyanat vermiş,özellikle Van aertı sıkıştırma konusunda özür dileyip kasten yapmadığını belirtmiş.
IMG_3036.png

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
14:05'te Cavendish'le başlıyor etap, Rodriguez 17:50, Roglic 17:52, Vingegaard 17:56, Remco 17:58 ve Pogacar 18:00.

Bol virajlı, bol sapaklı bi etap, hiç istemesem de kaza bekliyorum..

• Beğen
Tepkiler: profmillerson
Bir kere olsa dersin ki olur böyle şeyler ama geçen sene de aynısı oldu. sprinte kalktıktan kim atağa geçmeye çalışıyorsa aynı f1 de verstappen gibi önüne kırıyor. Bir sağa bir sola atak yapanları bu şekilde egale etmeye çalışıyor. böyle durumlarda kaza yaşanabilir ki bu yüzden fabio jacobsen düştü. Yarın bir gün yine yapacağını düşünüyorum..

Bu tekli aynakol ve göbek ilşkisini bilen veya anlayan var mı? Mantığını bir türlü anlamadım. Söylenene göre tekli aynakolu çiftli gibi kullanabiliyormuş!??

Geri