Scudo Sports

Tour de France 2020

Arkadaşlar merak ettiğim bir şey var. Yokuşlarda domestikler takım liderine su ve jel vermek dışında ne gibi destekleri var ? Yarışi izlerken bazen yorumcular domestik takım liderini çekiyor gibi bir şey diyor ne demek oluyor bu 😀😀

Scudo
Arkadaşlar merak ettiğim bir şey var. Yokuşlarda domestikler takım liderine su ve jel vermek dışında ne gibi destekleri var ? Yarışi izlerken bazen yorumcular domestik takım liderini çekiyor gibi bir şey diyor ne demek oluyor bu 😀😀
Takım liderinin önünde/yanında sürerek onun rüzgar almasını engelliyor. Şayet bir takım lideri bir yardımcı tarafından çekilirse %30 enerji tasarrufu sağlıyor. Bu nedenle liderin çevresinde/önünde domestikler bulunmaktadır. Amaçları liderlerini etap süresince mümkün olduğunca her türlü olumsuzluktan korumak.

@ophellia

-Domestiklerin temel görevlerinden birisi değerli forumdaşımız @Bigpatron 'un dediği gibi liderinin önünde veya yanında sürerek tempo vermek liderini hava koridoruna alarak aero kuvvetlere karşı koruyup liderinin taze kalmasını sağlamak
-Bir diğeri yine @Bigpatron un dediği gibi liderlerini her türlü beladan korumak
-Bir diğeri kaçan grubu takip ederken kontrol altında tutmak.Mesela kaçanlar arasında etap için veya genel klasman için tehditkar birileri varsa öne gelerek tempo yapıp kaçanları yakalamak.Bunu düzlüklerde uzun yol rouleurleri yokuşta tırmanış domestikleri yapar.
-Bir diğeri kaçan grubun içine girerek kaçanlara ''bekçilik'' ederek onları yavaşlatmak.
-Bir diğeri önceden kaçarak -özellikle dağlık etaplarda daha çok olur- liderine köprü olmak
-Lideri geri düştüğünde liderini gruba yetiştirmek için çekmek(tempo verip rüzgardan koruma)
-Eğer domestik liderinden çok iyi bir inişçi ise inişte liderine klavuzluk etmek.Efsanevi Spartacus, lideri Andy Schleck önüne geçip Schlecki virajlarda klavuzluk ederek çok indirdiği omuştu.
-Liderine su, yiyecek, giyecek taşımak.Gerektiğinde bisikletini veya jantını vermek.
-Sprint domestikleri özellikle de pahoson pilot olanlar; sprintte sprinter liderine yol açar, konumlanmasını sağlar,tempo tutturur, hava koridorundan faydalandırır.
diye diye gider.

@ophellia

-Domestiklerin temel görevlerinden birisi değerli forumdaşımız @Bigpatron 'un dediği gibi liderinin önünde veya yanında sürerek tempo vermek liderini hava koridoruna alarak aero kuvvetlere karşı koruyup liderinin taze kalmasını sağlamak
-Bir diğeri yine @Bigpatron un dediği gibi liderlerini her türlü beladan korumak
-Bir diğeri kaçan grubu takip ederken kontrol altında tutmak.Mesela kaçanlar arasında etap için veya genel klasman için tehditkar birileri varsa öne gelerek tempo yapıp kaçanları yakalamak.Bunu düzlüklerde uzun yol rouleurleri yokuşta tırmanış domestikleri yapar.
-Bir diğeri kaçan grubun içine girerek kaçanlara ''bekçilik'' ederek onları yavaşlatmak.
-Bir diğeri önceden kaçarak -özellikle dağlık etaplarda daha çok olur- liderine köprü olmak
-Lideri geri düştüğünde liderini gruba yetiştirmek için çekmek(tempo verip rüzgardan koruma)
-Eğer domestik liderinden çok iyi bir inişçi ise inişte liderine klavuzluk etmek.Efsanevi Spartacus, lideri Andy Schleck önüne geçip Schlecki virajlarda klavuzluk ederek çok indirdiği omuştu.
-Liderine su, yiyecek, giyecek taşımak.Gerektiğinde bisikletini veya jantını vermek.
-Sprint domestikleri özellikle de pahoson pilot olanlar; sprintte sprinter liderine yol açar, konumlanmasını sağlar,tempo tutturur, hava koridorundan faydalandırır.
diye diye gider.
Bu kadar iş becerebiliyorsa kendileri neden lider olmuyor bu arkadaşlar:krktm:

Bir genel klasman lideri ve onun yokuş domestiğini düşünelim.
Bir tur kazanmak istiyorsanız yani genel klasmancı olmak istiyorsanız şu beş kombinasyondan birine ihtiyacınız olacaktır
1.Alternatif Çok iyi yokuşçu olmak, zamana karşınızın fena olmaması Alberto Contador
2.Alternatif Çok iyi zamana karşıcı olup yokuşunuzun fena olmaması Tom Dumoulin
3.Alternatif Çok iyi yokuşçu ve çok iyi zamana karşıcı olmak Chris Froome
4.Alternatif Eğer kötü bir zamana karşınız varsa çok çok iyi yokuşunuz olmalı Quintana
5.Alternatif Eğer iyi yokuşçu değilseniz çok çok iyi zamana karşınız olmalı Bradley Wiggins

bunlara iyi inişçilik, iyi yokuş sprinti, dayanıklılık, tecrübe vb ekleyebilirsiniz.

Bir yokuş domestiği bu özellikleri totalde lideri kadar onun ölçüsünde bünyesinde bulunduramaz.Birkaç özelliği mutlaka eksik kalacaktır.

Örneğin Jumbo Visma takımındaki lider Primoz Roglic ve hazır yukarıdaki mesajda ismi geçen aşık George Bennett:D
Bennett da Roglic de ikisi de iyi yokuş çıkar ama Roglicin zamana karşısı çok iyi , inişçiliği de mükemmel.Bennet yokuşta geçebilse bile ki geçemez Roglic zamana karşıda veya inişte farkı açar.

Örnekler artırılabilinir.Bir sprinter lider ve sprint domestiği gibi.....

Bir de belirtmem gerkir ki orada sadece tek bir domestiğin görevinden değil birkaç farklı domestiğin(Yokuş,sprint, uzun yol vb) yardımlarından bahsettim.

Bir genel klasman lideri ve onun yokuş domestiğini düşünelim.
Bir tur kazanmak istiyorsanız yani genel klasmancı olmak istiyorsanız şu beş kombinasyondan birine ihtiyacınız olacaktır
1.Alternatif Çok iyi yokuşçu olmak, zamana karşınızın fena olmaması Alberto Contador
2.Alternatif Çok iyi zamana karşıcı olup yokuşunuzun fena olmaması Tom Dumoulin
3.Alternatif Çok iyi yokuşçu ve çok iyi zamana karşıcı olmak Chris Froome
4.Alternatif Eğer kötü bir zamana karşınız varsa çok çok iyi yokuşunuz olmalı Quintana
5.Alternatif Eğer iyi yokuşçu değilseniz çok çok iyi zamana karşınız olmalı Bradley Wiggins

bunlara iyi inişçilik, iyi yokuş sprinti, dayanıklılık, tecrübe vb ekleyebilirsiniz.

Bir yokuş domestiği bu özellikleri totalde lideri kadar onun ölçüsünde bünyesinde bulunduramaz.Birkaç özelliği mutlaka eksik kalacaktır.

Örneğin Jumbo Visma takımındaki lider Primoz Roglic ve hazır yukarıdaki mesajda ismi geçen aşık George Bennett:D
Bennett da Roglic de ikisi de iyi yokuş çıkar ama Roglicin zamana karşısı çok iyi , inişçiliği de mükemmel.Bennet yokuşta geçebilse bile ki geçemez Roglic zamana karşıda veya inişte farkı açar.

Örnekler artırılabilinir.Bir sprinter lider ve sprint domestiği gibi.....

Bir de belirtmem gerkir ki orada sadece tek bir domestiğin görevinden değil birkaç farklı domestiğin(Yokuş,sprint, uzun yol vb) yardımlarından bahsettim.
Süper açıkladın hocam. Teşekkürler.

Bugünkü etap sonu çok hoş görüntülere sahne oldu,ineos bu senenin acısını double yaparak çıkardı,seyretmeyenler sonunu mutlaka izlesin,Carapaz ile (link) beraber bitirdiler,son kmleri baya sohbet ederek geçirdiler,Carapaz yapması gerekeni yaptı,yıllardır takımın yükünü çeken Kwiatkowski nin önde geçmesine izin verdi :harika: 240993 dosyayı görüntüle

Bu etabı ben de izledim.Tam bir win-win oldu. Kwiatkowski hem İneos'a ilk etap galibiyetini getirdi, hem de ilk kez Tour de France'da etap kazandı. Kwiatkowski, 2017'deki Tour de France'ın, Marsilya'da düzenlenen ve zamana karşı yapılan sondan bir önceki etabı kazanan Maciej Bodnar'dan sonra bu turda etap kazanan ilk Polonyalı oldu. Carapaz da benekli mayoyu Pogacar'dan devraldı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: seko35.50
Benim bundan sonra takımım SUNWEB. Tour'u müthiş geçirdiler ne olursa olsun. Strateji müthiş, uygulama müthiş.

Geçtiğimiz günlerde bir arkadaş burada bu etap için Roglic'in ezeceğini yazmıştı, ben ise etabı alabilir ama etmesinin imkansız olduğunu yazmıştım. Tam tersi oldu Roglic fena şekilde ezildi 😂😂 valla diyecek laf yok, Roglic gibi domestikleri olmamasına rağmen Pogacar çok iyi iş çıkarttı. 😊

Son düzenleme:
"Genel klasman yarışında bu sene keyif yok açıkçası. " demişti bir arkadaş...

Sanırım bundan daha fazla bir heyecan olmaz...

Tebrikler Pogi, Tebrikler Roglic...

"Genel klasman yarışında bu sene keyif yok açıkçası. " demişti bir arkadaş...

Sanırım bundan daha fazla bir heyecan olmaz...

Tebrikler Pogi, Tebrikler Roglic...
Katılıyorum, benim için bu etap geçtiğimiz bütün etaplara bedeldi heyacan açısından.

Ben artık Sagan'ı bıraktım Tour de France Şampiyonu Pogaçarsporluyum :komik: sarı beyaz benekli ne varsa toparladı çocuk helal olsun:harika: Bu arada 37 yıldır çaylak bir sürücü ilk kez kazanıyormuş turu

Geri