Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
Scudo
Tour de France 11.Etap
Alplerin 2.günü ve Ortalık karışmalı!
Tour-18-11.jpg

Etap, sadece 108 km ve ikisi hors kategori olmak üzere 4 tırmanıştan oluşuyor ve Tour de France'ın bu seneki ilk zirve finişi.Zirve finişi olması nedeniyle bahanelere yer yok.Sarı mayonun 4000 küsur metre irtifa kazanımına ve bu power etaba dayanabilmesi imkansız olduğundan sarı mayo değişimi bekleyebiliriz.
Öncelikle etap için bacak ısıtma trainerlar üzerinde başlayacak.Daha yarış direktörü depart reelde bayrağı indirir indirmez içinde Peter Sagan'ın da bulunduğu kaçış grubu ilk sahneyi alacak.Saganın derdi tasası 11,5. kmdeki ara sprint kapısı olduğundan sonrasında peletona dönecektir.
Bundan sonrası ise tırmanış.Etap zaten hızlı başlayacak bir de 12,4 kmlik %7,9 eğimli Montee de Bisanne tırmanışı ile yüksek tempo verilerek joursan yaşaması be klenen sporcular yoklanacaktır.Eğer kötü durumda bir genel klasmancı bulunursa vay haline.Baştan verilen yüksek tempo kaçış grubunun oluşmasını oldukça zorlaştıracaktır.
tdf-18-11-b.jpg

Kombine Col du Pre ve Cormet du Roseland tırmanışları ile kaçış grubu içinden kaçışlar başlayacaktır.Yalnız en büyük sorun insafsız genel klasman iddialı takımların temposu ve finişten uzak olması.Bu yokuşta Movistar idareyi ve sorumluluğu eline almaya çalışmalı ve Team Sky'ın domestiklerini yıpratmayı denemeli.Eğer yine denemezlerse son yokuşta Team Sky istediğini yine alacaktır.Amaç Froome'u son yokuşta mümkün olduğunca izole etmek olmalı.
tdf-18-11-d.jpg

Roseland inişi ile Nibali ve Bardet gibi sağ gösterip sol vurmayı sevenlerin bir şeyler denemesi beklenebilir mi?Bence çok zor.Asıl savaşın Tour'un ilk gerçek zirve finişi olan La Rosiere 'de olması bekleniyor.20-25 kişilik genel klasman iddialısı bir grup La Rosiere'de tüm kozlarını paylaşacak.La Rosiere eğimin nispeten düşük ,istikrarlı ve uzun olduğu bir tırmanış.Bu özellikler bize Tom Dumoulin ve Primoz Roglic gibi kendi temposu ile çıkmayı sevenleri hatırlatıyor.
Bu etap Dauphine'de geçildiğinde Geraint Thomas,Bardet,Dan Martin ve Adam Yates iyi işler çıkarmıştı.Özellikle son yokuşun eğiminin biraz arttığı yerde Alejandro Valverde ve Dan Martin Tarzı adamların atak yapmasını bekleyebiliriz.
tdf-18-11-c.jpg

Eğer bu etabı kaçıştan biri alacak ise dünkü etapta kaçış için 10 dakika fark yiyen Warren Bargili ilk sıraya yazıyorum.
Alaphilippe,Serge Pauwels,Rudy Molard,David Gaudu ve Taaramae gibi isimler ise polca dot mayo için savaşacaktır.Gün sonunda ise sarı mayonun Geraint'e geçmesi muhtemel görünüyor.

@a.valverde Teşekkür ederim elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
@a.valverde
Eğer Team Sky harici genel klasaman iddialısı takımlar farklı birşeyler denemeyip Alp d'Huez etabını beklerler ise hata yaparlar.Ellerinden geldiğince Froome ve domestiklerini yıpratmaya çalışmalılar yoksa bireysel zamana karşıyı da düşününce Froome çok güçlü gözüküyor.

Çok yıpratıcı ve sert bir etap olması beklenebilir.

@hamlet2006

Froome iki defa düştü ama zaman kaybetmeden devam ediyor. Takımı olduğu gibi duruyor ve çok güçlüler. Sagan'ın iki gün önce kaçanları bıraktığı gibi peloton da sky ı sona bırakırsa hata eder.
Bugün fişekler ateşlemeli.

Bu arada 3 haftanın ardından dün menisküs ameliyatım oldu. Maalesef menisküsün %80'ni ni aldılar. 2-3 haftaya kadar bisiklete dönebilirim inşallah...

@mimiksiki
Geçmiş olsun. Bende 2 kere aynı dizden menisküs ameliyatı geçirdim. İlk ameliyatta yarısını almışlardı ama sadece 1 sene iyi gitti sonra ağrılar gene başlamıştı. Tekrar kontrole gittiğimde tek çarenin protez diz olduğunu söylemişlerdi ve bende istemedim daha yaşımın genç olmasından dolayı. Yaklaşık 5 sene hergün ağrı ile yaşadım ve sonunda isveçli bir ortepedi uzmanı buldum ve onun tarafından ameliyat edildim. 4 sene oldu ve Allaha şükür ağrılardan eser kalmadı. O doktorun tavsiyesi ile bisiklet sürmeye başlamıştım ve şuan o kadar alıştım ki vazgeçemiyorum :) Sana tavsiyem fizik tedavilerini aksatma ve 3 haftayı beklemeden hemen bir fizik tedavi uzmanı ile çalışmalarına başla. Bisiklet kullanmak çok iyi derecede fayda ediyor.

@mimiksiki Geçmiş olsun.İnşallah en kısa sürede iyileşir ve bisikletine kavuşursun.

Yarış çok güzel gidiyor sizin de yorumlarınız ve anlatılarıniz çok güzel ama bişey soracam Astana birşey yapmıyor mu sadece yarışı tamamlamak için mi gelmişler buraya dün kacista da kimse yoktu galiba...sadece Fulgsang ilk 10da GKde ama kimse bir şey yapmıyor Leon sanchez gidince takım saldı mi

@Bigpatron

Teşekkür hocam,
İkinci ameliyatta ne yapıldı peki? Bana da 3 ay sonraya kontrol verdi. Duruma göre protez menisküs yapabiliriz gerekirse dedi. Ama dizini kuvvetlendirir ve iyi baksrsan gerek kalmayabilir. Üst bacak kaslarını kuvvetlendir dedi...

@hamlet2006

Teşekkürler hocam, keyifli anlatımların ile aydınlanmaya ve yarışı daha iyi okumaya başladım. Tekrar teşekkürler...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bugün son yokuş hiç sert değil. Froome'u izole etseler ne işleribe yarayacak? Bence bugün or kategoride iken sky domestiklerini yormak için bir şeyler yapabilirler ama asıl yarın fişekler patlar. (İnşallah)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@mimiksiki
Kenarlarını falan temizledim demişti, röntgen üzerinde falan göstermişti ama doktor gözü ile göremediğim için pek birşey anlamamıştım.

Evet üst bacak kaslarını geliştirmem gerekli benim sıkıntılı taraf kasları diğer tarafa göre 5cm daha inceydi. Fizik tedavi uzmanım ona göre çalışmalar yaptırdı hatta ben ekstra çalışmalar isteyerek süreci hızlandırmak adına evde yapabileceğim çalışmalarda almıştım.

Protezi tavsiye etmem tabiiki son çare ise karar senindir. Ancak protezinde bir kullanım süresi var. 80 yaş ortalaması olan ve hareket kabiliyeti kısıtlı insalarda 8-9 sene içerisinde değiştirilmesi gerekiyormuş. Sağlıklı aktif 30-40 yaş arasındaki bireyde bu süre 5 seneye kadar düşüyor. Her 5 sene ben aynı çileyi çekerim diyorsan karar sana kalmış ama protezi en son çare olarak düşünmeni tavsiye ederim.

@mimiksiki kuvvetlendir bacakları,doğru ve bilinçli bir şekilde,ayrıca bisiklete bineceksen mutlaka bikefit yaptır,dizlerinizin kıymetini bilin,hayat boyu yükünüzü taşıyacak :)

froome bu yarışta izole bırakmak bile zor,başka takımlar istediği kadar tempo yapsın,önceden poels kalırdı son adamı,şimdi bakıyorsun thomas var üstüne bernal var
diğer takımlar kafada birinciliği alamayacaklarına inanmışlar,birşeyler olsada altın tepside bize sunulsa gibi bekliyorlar,anlayacağınız ikincilik üçüncülük derdindeler.
sky ı dağlarda perişan edecek adam yok maalesef,yapacakları sınırlı hepsinin,öyle atak üstüne atak yapayım,yıpratayım tarzı adam yok,hepsinin tek kurşunu var,bu adamları komple bisikletçi bir adam yener
iyi inişçi iyi çıkan iyi zamana karşısı olan,iyide 3 tane domestiği olan
lotto takımından podyum bekliyorum

@Ozan k. En azından diğer takımlar, Froomey ve Team Sky' ın kırılabilir ve dokunulabilir olduğunu görseler o bile yeter.Sadece Sky domestiklerini yormak bile oldukça önemli.Eğer yine son yokuşa temposuz cümbür cemaat gelirlerse eğim çok sert olmadığı için zaman farklarının açılmasını beklememeliyiz.

@QWEZXC
Buna inanmayan adamlar olduğuna inanıyorum.Bardet,Nibali ellerindeki şarjörü bitirmeden asla teslim olmaz.

Herşey Movistar'ın ne kadar isteyip istemediğine de bağlı.

@drsalihsert
Astana'nın sportif direktörü Giuseppe Martinelli.Bu adam ,elinde ne varsa saldırması ile ünlü kurnaz ve hırslı birisi.Dağlarda Team Sky' ın hayatını zorlaştırmaya çalışacak taktikleri verecektir.Fuglsang ve domestikleri başaramayabilir ama denemeden bırakmazlar.
Bugün yarın bir yerlerden kaçış spesiyalisti Omar Fraile çıkar.Bu adama mutlaka dikkat etmek lazım.Biraz başı bozuk bir adamdır,etaba gitmeyi mutlaka istiyordur.

@hamlet2006
Nibali son etap için Sky'ın son 2 tırmanışta çok tempo yaptığını ve inişin teknik olarak kendisine uygun olmadığı için atak yapmadığını söylemiş. Muhtemelen saldırı için kendisine uygun etapları bekliyor. Yani şarjör hale dolu :)

@Bigpatron

Kopekbaligi kan kokusunu bekliyor. Hic de merhameti yoktur. Rakipler kazaya karismis, mekanik problem yasamis... Gozunu bile kirpmaz. Daha once Froome’a yaptigi gibi.
Normalde bisiklet kulturunde cirkin bir sey ama adam kopekbaligi. Kopekbaliginin dogasinda da kan kokusu alinca saldirmak vardir. Yapacak bir sey yok. :)

Şu an geçtikleri yolları gördükçe Karadeniz Bölgesine yaptığım (Daha doğrusu yaptığımız. Eşimle gitmiştim de) gezi canlanıyor gözümde. Ben dağları seviyorum sanırım [emoji57].

Cemal Ç.

TDF şu ana kadar fısfısın avantajı yönünde devam ediyor anladığım kadarıyla.

Geri