Scudo Sports

Tour de France 2018

Sarı mayoyu Paris'te kim giyecek?

• Nairo Quintana

• Chris Froome

• Romain Bardet

• Jakob Fuglsang

• Richie Porte

• Rigoberto Uran Uran

• Tom Dumoulin

• Vincenzo Nibali

• Ilnur Zakarin

• Dan Martin

• Bauke Mollema

• Adam Yates

• Mikel Landa

• Geraint Thomas

• Alejandro Valverde

• Diğer

• Toplam katılım
    258
Froomey zor durumda, Geraint Thomas'ın Froome bekleme gibi bir derdi şu anda yok.

Scudo
@Tolga Çelebi
Geraint Thomas eski klasikçilerden olduğundan Roubaix'de fena iş çıkarmaz.Roubaix etabında majestelerine karşı isyan bayrağı açar mı?

FreeGeraint:D

Dh6m88uXkAA0RoF.jpg

Dh6n2EmX0AITYRW.jpg

Dumoulein'le Bardet ikisi de etaba etki genel klasmancılardı. İkisi de mekanik sorun yaşadı, zaman kazanacakken zaman kaybettiler.
Barde'ye üzüldüm
@Tolga Çelebi
Bir zamanlar liderinin zayıf zamanında kendi liderine atak yapan Fısfısçı Fruum ettiğini bulacak mı diyorusun yani?
Zor ama olursa da hak etmişti derim

Etabi kazananin adi bile gecmemis. :)

Dan Martin’in kazanmasina sevindim. Pelotondaki nadir sempatik bisikletcilerden. Erken atak yapti diyen herkesi susturdu. :) Helal olsun.

Sagan yine ilk grupla geldi finishe. Ama bacaklarda birsey kalmamis galiba, ya da ayip olmasin diye bu seferlik geride durdu. :)

@vetohan
Yarın ki etaba saklıyor kendini, yeşil mayo için bugün alacağı puanı aldı zaten varsın etap birincisi olmasın. Her etabı kazanırsa tur sıkıcı olur zaten :p:p

@hamlet2006
Astımlı tabi efendim. Sadece mazlum Furuum değil, Team Sky'ımızın üçte biri komple astımlı. Zaten biz astım hastalığına farkındalık yaratmak için bu takımı kurduk. Ama ulvi gayemizin bu olduğuna kimseyi inandıramıyoruz
9g4mr.gif

Hiç sormuyorsunuz.Bu Adam Hansen nerelerde?:D

Adam Hansen; tırmanma antrenmanı yaparken Peter Sagan'ı görmüş.Adam Hansen, Sagan'ın yokuşu her şekilde çıkabileceğini söylemiş.:pYa iniş?

Dh6I30hWkAAKpSI.jpg large.jpg

Etabın kısa özeti.İzleyiniz.
(link)

Mur de Bretagne etabında geçen ''mur'' Fransızca'da duvar anlamına geliyor.

Dikkat ettiyseniz Mur De Bretagne'a iki kere çıkıldığını hatırlatırım.:D

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Froome ve domestikleri
(link)

G thomas dan en iyi ihtimalle bir tom dumoulin olur.tt si olan dağlarda da kendi temposunda tın tın çıkan gk yarışçısı olur ilk 5 ilk 10
froome dan ne istiyorsunuz :) onun olayı yarışın yarısından sonra başlıyor :) bu etapta nibali den 5 sn sonra gelmiş gayet iyi
astım olmayan fıs fıs kullanmayan kişi sayısı daha az GK cılar arasında,nibali bile kullanıyor
gene mekanik arıza olmayacak yerde oldu ve dumoulin ve bardet yetişecem diye tempo yaptılar,son yokuştada enerjileri kalmadı zaman kaybettiler (GK da iddiası olamayan isimler bence bu ikisi + movistar)

@QWEZXC
Geraint Thomas ile Tom Dumoulin'in ikisinin de zamana karşısı iyi ve ikisi de ortalamanın çok üzerinde yokuş çıkabiliyor.Yalnız bu ikisi birbirine çok benziyor gibi görünüyor.Böyle olunca Geraint'in de Tom gibi dağlarda kendi temposu ile çıkabilen bir sporcu olduğu sanılıyor.Aslında durum çok farklı.Geraint Thomas pist bisikleti kökenli olduğu için yokuşa karşı patlayıcı özelliği de var,yokuş sprinti atabiliyor.Tom ise yokuşları sadece ve sadece kendi temposu ile çıkabiliyor.Geraint yokuşta bir anda tempo değişikliği yapabilen bir bisikletçi.Bugünkü etapta bile yokuşta temposunu değiştirebildiğini,patlayıcılığını gösterdi.
Keşke Geraint Thomas klasikçi olsaydı;efsane bir klasik spesiyalisti olabilirdi.

herşey kendi elinde bu sezon anlaşması bitiyordu yanlış hatırlamıyorsam,çizsin yolunu :) son şansı bu yaşı 33 oldu.1 2 seneye evrim geçirebilir

@MehmetAliB.

164852 dosyayı görüntüle

Haftanın 4 günü sele,eve gelirken çocuklar beni bekliyor,ağbi eğim yarışı yaptır diye bu çocuklar getto çocukları fakir aile çocukları bende onları kirmiyorum, resimdeki beyaz renkli türk telekoma ait dolap benzeri yere kadar aşağıdan ,20 metreden eğim yarışı yaptırıyorum,bu çocuklar çok hevesli yarışcı olmak istiyorlar , çocuklara imkan verilse neler olur neler,bu gün katagori yarışı yaptırdım,12 yaş 13 yaş ve 14 yaş birincilikleri belli oldu,bu günü asla unutmayacak çocuklar ,

@Kudret KurtcebeSayın @Kudret Kurtcebe bey, etrafımda, daha doğrusu ufaklığımda etrafımda sizin gibi birinin olmaması yüzünden üzülüyorum. Ben de hevesliydim ama hiç yol gösterecek birileri olmadı. Çevrem nasıl şimdi çocuk işi olarak bakıyorsa o zaman da "büyüyünce sıkılır, hevesi kaçar" diye bakıyorlardı. Sizi ve o ufaklıkları tebrik ederim. Kıymetinizi bilsinler [emoji6].

Cemal Ç.

@Kudret Kurtcebe
Fotoğraf ne güzel. Çocuklar, çocukluk ayrı bir güzel. Çocuktuk hepimiz birlikte oyun oynardık. Yoktu birbirimizden farkımız. Ellerimiz toprak, gökyüzü maviydi. Koşturup dururduk beraber. Sonra Büyüdük. ''Homo homini lupus'' dediler. İnandık. O günden beri rakibiz.
Jaz-Buenos-Aires_Nov2010_u_1000.jpg

6. etap beklediğimiz gibi hem pançırlık hem de genel klasmana yönelik hareketliliklerin olduğu şekilde geçti. Kısa dik tırmanışların bitirici adamı Dan Martin ipi göğüsleyen kişi oldu.

Fransa'daki şu bisiklet yarışı izleme sevgisine bakar mısınız. Buradaki karavanların hepside yarışı izlemek için buraya gelmişler.:naslyany: Tour de France neden daha büyük? Nedenin birincisi bu işte. Çünkü seviliyor
Dh6gtwnW0AAkjGf.jpg

7 ve 8 yarın ve ertesi günkü etaplar yine dümdüz sprint etapları. Bir tanesinin bitişi hafif eğimli ama ciddi ölçüde değil. Saf sprinterler dahil tüm sprinterlerin iddiasını sürdüreceği şekilde. İki gün boyunca etap anlatmaya ve favorilerden bahsetmeye gerek yok aslında. Favoriler bugüne kadar konuştuğumuz sprinterler.
ee1f1.jpg

İki gün sonra ise Le Tour cehenneme geçiş yapıyor. Hell of the North. Roubaix kaldırımlarında büyük bir savaş yaşanacak.:krsn:

Geri