Scudo Sports

Tour de France | 2018

ak.if

Aktif Üye
Tepki
245
İsim
akif genç
Tour de France 2018'in 21 etaplık rotası Paris'te düzenlenen törenle tanıtıldı. 1 takım zamana karşı ve 1 bireysel zamana karşı etabın olduğu parkurda pelotunu Alpler ve Pireneler'de zorlu dağlık etaplar bekliyor.

Bisiklet dünyasının en prestijli yarışı Tour de France'ın (Fransa Bisiklet Turu) 2018 rotası Paris'teki Kongre Sarayı'nda düzenlenen törenle tanıtıldı.
2188501.jpg

Atlantik kıyısındaki Vendée'deki ilk etapla başlayacak Tour, üçüncü etaptaki 35 km'lik takım zamana karşı etabıyla sürecek. Sonrasında Paris-Roubaix'nin taşlı yollarına kadar gidecek rota, 10. etapta Alpler'e taşınacak ve dağlık etaplarda zorlu mücadele başlayacak. Tour'un sembollerinden Alpe d'Huez'i de barındıran zirve finişlerinden sonra bu kez Pireneler'deki dağlık etaplardan geçecek olan peloton, 20 .etapta düzenlenecek 32 km'lik bireysel zamana karşı yarışının ardından sarı mayonun sahibinin belirlenmesiyle Paris'teki son etaba geçecek.
Açıklanan rotadaki etap profillerine göre 21 etabın 6'sı zirve finişiyle sonlanacak.
(link)'ın Britanyalı lideri (link)'u üst üste 4'üncü, toplamda 5'inci genel klasman zaferi için zorlu günler bekliyor...
Heyecan 7 Temmuz'da başlıyor
İlk dağlık etaba sahne olacak 10. etap, toprak yollarıyla ünlü Plateau des Glières'den de geçerek bisikletseverle farklı bir tat sunacak.
7 Temmuz Cumartesi günü Vendée başlayıp, 29 Temmuz Pazar günü geleneksel Champs Elysées finişiyle sona erecek Tour de France 2018'de takım bu sene ilk kez 8 kişilik kadroyla yarışacak.
Tour de France 2018 rotası
Etap 1, Temmuz 7: Noirmoutier-en-l’Ile – Fontenay-le-Comte, 189km
Etap 2, Temmuz 8: Mouilleron-Saint-Germain – La Roche-sur-Yon, 183km
Etap 3, Temmuz 9: Cholet – Cholet (TTT), 35km
Etap 4, Temmuz 10: La Baule – Sarzeau, 192km
Etap 5, Temmuz 11: Lorient – Quimper, 203km
Etap 6, Temmuz 12: Brest – Mûr de Bretagne Guerlédan, 181km
Etap 7, Temmuz 13: Fougères – Chartres, 231km
Etap 8, Temmuz 14: Dreux – Amiens Métropole, 181km
Etap 9, Temmuz 15: Arras Citadelle – Roubaix, 154km
DİNLENME GÜNÜ , Temmuz 16
Etap 10, Temmuz 17: Annecy – Le Grand Bornand, 159km
Etap 11, Temmuz 18: Albertville – La Rosière, 108km
Etap 12, Temmuz 19: Bourg-Saint-Maurice Les Arcs – Alpe d’Huez, 175km
Etap 13, Temmuz 20: Bourg d’Oisans – Valence, 169km
Etap 14, Temmuz 21: Saint-Paul-Trois-Châteaux – Mende, 187km
Etap 16, Temmuz 22: Millau – Carcassonne, 181km
DİNLENME GÜNÜ, Temmuz 23
Etap 16, Temmuz 24: Carcassonne – Bagnères-de-Luchon, 218km
Etap 17, Temmuz 25: Bagnères-de-Luchon – Saint-Lary-Soulan (Col de Portet), 65km
Etap 18, Temmuz 26: Trie-sur-Baïse – Pau, 172km
Etap 19, Temmuz 27: Lourdes – Laruns, 200km
Etap 20, Temmuz 28: Saint-Pée-sur-Nivelle – Espelette (ITT), 31km
Etap 21, Temmuz 29: Houilles – Paris Champs Elysées, 115km

Kaynak : Eurosport Tr.

Scudo

2017 genel klasman devi,froome,2018'de favorim.kintana genel klasmana giremedi,bu müthiş eğimciyi takip etmek zevk verecek bana.

Frome bu sene Giro ya katılacak orayı alır üstüne burayı da alır ise bunu aynı sezonda yapabilen tek bisikletçi mi olacak ?

@isamorgil

Geçmiş başarıları ve 2017 genel klasman başarılarını düşünür isek 2018 'de ne olur seyrederek göreceğiz,tamamı ile çok iyi hazırlanması gerekecek,belkide şu anda takım idmanlara başlamıştır

oldu olacak la vuelta yı da alsın. diğer takımlar da kapasın dükkanı :) Biraz çeşit lazım hep frome hep frome sıkıcı olmaya başlıyor...

@isamorgil
Giro-Tour dublesi geçmişte 12 defa yapıldı.En sonuncusu 1998 de Marco Pantani tarafından gerçekleştirildi.Yani 2000 li yıllardan sonra yapabilen yok.

• Beğen
Tepkiler: isamorgil
İki büyük turu aynı yıl kazanan bisikletçiler az da olsa var.Hatta 2+dünya şampiyonluğu.Ancak, aynı yıl üç büyük tur hala kazanılamadı.
İlkbahardan itibaren sonbaharda da en üst seviyede formda kalmak çok ama çok zor.
Olsa da tarihe tanıklık etsek...

@Okan Örs
Üç büyük turu modern zamanlarda kazanmak dediğiniz gibi çok zor.Froome, Tour Vuelta dublesi yaparken kondisyonunu dubleye göre ayarlamıştı.2018 de aynısını Giro Tour için de yapabilir.Froome dur diyebilecek tek adam ise Tom Dumoulin.O da yarışta çok uzun bir zamana karşı olursa;gördüğüm kadarıyla Tour da yok(31 kmlik bireysel zamana karşı da Dumoulin;Froomeden 1,5 dakika alır).
Giro da inşallah uzun bir zamana karşı etabı vardır.

• Beğen
Tepkiler: Okan Örs
@hamlet2006
Froome'un zamana karşı performansından haberiniz yok sanırım. Tamam Dumoulin TT'de en iyisi belki ama Froome'a 1.5 dakika atması neredeyse imkansız !

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@yüksek kadans
Bu sene Bergen'de bireysel zamana karşı dünya şampiyonasında 31 km lik etapta Dumoulin,1 dakika 21 saniye fark atınca umutlarım arttı.Etabın profiline göre 1 dakika 30 saniye fark da oluşabilir.Froome da kazanabilir.
Yoksa elbette biliyorum:Froome nin genel klasmancılar arasında en iyi zamana karşı performansa sahip olduğunu.

• Beğen
Tepkiler: yüksek kadans
Froome yi konuşmanın artık bir manası kalmadı zira astım ilacını fazla kaçıranlar kervanına oda katılmış. Yazık artık bu sporu yapıp da temiz kalabilen biri var mı acaba.

@isamorgil

Olabilir ,sıkıcı bir durum tabi,nasılsa froome gene alır deyince işin zevki heyecanı seyredenler içinde zevksiz olabilir,birde froome açısından bakar isek durum nasıl,bu konuda kesin röportajlardan durumu araştırmak lazım,bence sonunda froome'da sıkılabilirmi ,contador örneğini verir isek ilerlemiş yaşına rağmen son 2017 'de genel klasmanda idi ve yeter artık dedi kendini emekli etti,valla bu işler çok zor,biz burda senede bir kere yarışmak ile froome 'u anlamamız zor,kendi namıma durum bu,iki günde bir 100 km 'in üstünde yarışmak dünyanın en zor işi,nitekim zaman geçinçe emekli olunca insan vücut olarak yıpranmış olur,bu kadar ağır tempoları gençken sürdürmek bunu yıllarca yapmak ilerki yaşlarda faturayı görmek anlamında,bisiklet sporu son derece yıpratıcıdır,tabi niye insan buna katlanır bedeli parasal ödüldür,her iş paraya endeksli bu dünyada.

@isamorgil
''Hayda!'' diyesim geldi.Diego Ulissi bu astım ilacından ceza almıştı Froome de alır gibi, yazık oldu.

@isamorgil

Bende bu durumu söz konusu ettim ,astım hastası bir insan kendini neden riske atar,soruya cevap para ödül olabilir,eğimde fis fis çekmiş idi bu doping sayılmadı,tabi hakemler onun hasta olduğunu biliyor,birde kaza yapmış idi,bisiklet taşıyan takım arabası gelmeyince koşmaya başladı bunuda hakemler diskalifiye olarak değerlendirmedi demekki koşabilirsin

@hamlet2006

Diego gerçekten astım hastasımı bunun üzerine ceza verilmiş ise ortalık karışır o vakit

Kaçış Grubu: Sohbetli Bisiklet Programı

Burada konu konuşulmuş idi işin ucunda uci var,

@Kudret Kurtcebe
Kudret Ağabey; Diego bronkospazm hastasıymış.(anladığım kadarıla benzer bir hastalık)
İnşallah adil bir süreç işler;kötü niyetliyse ceza yesin.
Froome taraftarı değilim ama inşallah kötü niyetli değildir de ceza almaz:Yoksa spordan soğuyacağız.

@hamlet2006

Valla işin doğrusu şu ki ingilizce bir kaynak vardı,onu tekrar araştırayım buraya link atayım wikipedia 'in avrupa bisiklet doping tarihi diye,iş ta 1890 'lardan başlıyor ve isim isim veriliyor lens armstrong 'a kadar ve 2000 'lerle devam ediyor,
Eddy 'de işin içinde,yediği ette doping tesbit edildi,ama tabi kapatıldı bazı şeyler,
Contador 'da aynı,savunması ise bilmiyordum dedi,şimdi etik bir sporcu zati asla doping yapmaz,biz gariban oluyoruz bu konuda,yasal dopinglerimiz,su ,kuru üzüm ,fındık,:islik:

139761 dosyayı görüntüle

Fena yakaladım froome 'u ama uci bunu herhalde biliyor,

@Kudret Kurtcebe

Abi hatırlar mısın bilmem bir kaç sene önce Froome astım hastası mı değil mi diye Arada kalmıştın, bende senin gibi düşünüyorum. Bence Froome astım hastası değil ama öyle gösteriliyor. Buyur burdan yak.

@Tolga Çelebi

Haydaaaaaa bunuda ben bilmiyordum ,öyle gösteriliyor ise ,abovvvv rezalet,tabi bir kanıtlanırsa
Sonuç lens armstrong gibi olur,

@Kudret Kurtcebe Lance Armstrong;bisiklet dünyasının gelmiş geçmiş en büyük hayal kırıklığıdır.Lance ile hiç kimse kıyaslanamaz.Şeytanın aklına gelmez yaptıkları.

@hamlet2006

Tek faydası şu oldu,nitekim uyguladık düz yolda ayağı 90 dereceye yakın dik tutmak ve hızlı sürmekte valla kafam hep o yönde gitmiyor açı bozuluyor zor iş bu.

Geri