Scudo Sports

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
Etabın son 40 km.sine yetişebildim.(Eskiden gençlerde kayakla atlama dünya şampiyonu olan)ROGLIC; CONTADOR,PAUWELS,FRANK,ATAPUMA,NAVARRO ile kaçan ön gruptaydı.Zirveye kadar dayanabilen az kişi arasından sıyrılıp son 5 km.de bir atak daha yapıp finişi gördü.
Peletonun en güçlü takımı olan SKY da FROOM u taşıyıp etabı kayıpsız bitirdi.Ilginç olan,etabı bitirenlerin takım olarak değil bireysel eforla bunu yapabilmesiydi.Etabın zorluğu ve takım kimyalarının bozulması buna neden oldu.
ARU domestiği kalmadığı için zaman kaybetti.URAN da etabı ikinci bitirip aynı zaman farkıyla BARDET ile beraber FROOM u takip ediyor hale geldi.
17 etap sonrası sonrası genel klasman
1. Chris Froome (GBr) Sky, 73-27-26'da
2. Rigoberto Uran (Col) Cannondale-Drapac, 27'
3. Romain Bardet (Fra) Ag2r-La Mondiale, 27'
4. Fabio Aru (Ita) Astana, 53'
5. Mikel Landa (Esp) Sky, 1-24'
6. Daniel Martin (Irl) -Quick-Step Floors 2-37'
7. Simon Yates (GBr) Orica -Scott, 4-07'
8. Louis Meintjes (RSA) UAE, 6-35'
9. Alberto Contador (Esp) Trek-Segafredo, 7-45'
10. Warren Barguil (Fra) Team Sunweb, 8- 52'

KITTEL, PINOT,SIEBERG ve MC LAY turu bıraktı.

Yeşil mayo sıralamasında KITTEL ayrılınca MATTHEWS birinci sıraya yükselip ikinci GREIPEL in 160 puan önüne geçti..
BARGUIL Tımanışçı
YATES Genç Sporcu klasmanlarında öndeler.
"EL PISTELLERO" Bugünkü performansı sayesinde "En Savaşçı" ödülüyle avundu.

• Beğen
Tepkiler: H.T
Scudo
Ankette bardet için oy kullanan arkadaşlara da selam olsun.

Seneye nihayet tdf den başka bir grand tour da yer alır umarım.

18. etap artık dağlara vedanın arifesi denecek özellikte.Bugünden sonra da hafif eğimli bir etap var.20. gün zamana karşı ve 21 de Paris Champs Elysees de kadehler kalkar...

PROFIL (21).png
Son zorlu tırmanışlar :
PROFILCOLSCOTES_1 (8).png
PROFILCOLSCOTES_2 (3).png
11:00- 13:30 arası "La Course"-TDF nin kadın sporculara dönük olarak yapılan iki günlük mini turun ilk etap yayını var.
19. etap yayını da hemen ardından 13:30- 18:30 arası olacak.Birinci belli gibi,kürsü adayları kapışacak...Iyi seyirler...

• Beğen
Tepkiler: H.T
geçen yıl 21.etaptaki o akılalmaz kaza ve froomein depar atarak tırmandığı Mont Ventoux in neden bu yıl olmadığına dair bir haber gözüme çarpttı bu forumda daha önce paylaşıldıysa özür dilerim ben dünden beri mont ventouxin neden bu yıl olmadığını merak etmiştim buna dair guardian daki yazıyı sizlerle paylaşmak istedim

(link)

Dünkü etabın ardından Aru ve Martin bugün daha fazla zaman kaybedeceklerdir. Dünkü atpta bugünkü zirve finişi sebebiyle fazla hareketlilik yaşanmadı. zira dün alınacak 10-15 saniye sonunda bugünkü zirve finişi telafisi olmayacak kayıpları beraberinde getirecekti. Bugün Bardet'i ve takımını tüm kozlarını oynarken görebiliriz. Arkasına takımsız Uran yapışacaktır. Aksi durumda sadece Pariste podyumda 2. ve 3. basamakta olma şansları var gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: kellemusic
bardet varını yoğunu bu etapta koymak durumunda. Zira zamana karşıda uran ve froome a nazaran daha bi dezavantajda. bu yarışta ben özellikle bardeti takip etmekteyim.

17:32 : 30 km kala 7.14 dk geriden gelmekte. froome uran bardet aynı bölümdeler.

@akifovsky Ben niye izleyemiyorum???!!!
Hangi kanalda yayın...??? Eurosport 1 de de yok 2 de de yok..!!!!:eek::confused:

@Emre Yönlüer
Eurosport 1 de yayın.

Turun dağların kralını selamlıyoruz : (link) !

Landa atak yaptı etaba gidiyor çok enteresan bir taktik uyguluyor Sky.

İşte Froome bundan dolayı Froome...

bardet gelecek yıllarda birkaç tane tdf alacağının haberini veriyor gibi

bardet aru ikilisini gördük.formsuz froome,hepsinin atağına cevap verdi
kalan etaplarda froome kaza diskalifiye falan olmazsa aldı.seneye çağırmasınlar adamı :)
kendini iyi hissederse vuelta ya katılabilir dedikoduları var (kendini ikisine göre hazırladığını o yüzden formsuz gözüküyor gibi söylemlerde var)
tt etabında tek rakip uran olur..oda enerjisini o etaba sakladı bakalım neler olacak :>
yeşil mayo çekişmesi tatsız oldu keza beyaz mayoda öyle
Barguil enteresandı,bu enerji nerden geliyor.çoğunlukla kaçış grubundaydı üstüne böyle etaplarda basıp gitmesi sprint atması vs...

Bu tur Warren Barguil gerisi yalan benim gözümde.

@Saru Aynen bu tura damgasını vuran isim Barguil oldu. 2 etap aldı, Polka dot mayo aldı daha ne yapsın çok büyük yetenek. İlerleyen senelerde genel klasmancıya çok rahat evrilebilir.

Sona yaklaşırken kaçış yapacaklarla sprint finişi bekleyenlere göre bir etap var 19. günde.Etekteki taşları dökemeyenler içinse bu etaptan sonra tur bitmiş olur...
PROFIL (22).png
Ve son km:

PROFILKMS (9).png
Yayın 13:00 - 18:30 arası olacak.Kimler atak yapıp son kozlarını oynayacak merak ediyorum.Iyi seyirler...

• Beğen
Tepkiler: Özcan
The fastest bikes at the Tour de France, raced by the world's fastest cyclists

(link)

An itibariyle Mont Ventoux un yakınlarından geçerken hüzünle Tom Simpson u 50.yıl münasebetiyle saygıyla anıyoruz :(

Merhabalar,

17. Etap sonrası etap kazananı E. Boasson Hagen.

1- Finish Anı
1- finish.jpg

2- Boasson sevinci

Dosyalar

• 2 - sevinci.jpg
    2 - sevinci.jpg
    68,7 KB · Okunma: 16
  • Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
20.etap,Paris öncesi son ve zamana karşı ve kısacık ve ne çabuk geçti yahu...

PROFIL (23).png
14:00 te "La Course" 2. etap yayını ve ardından TDF 20.etap yayını başlayıp 18:30 a kadar sürecek.Iyi seyirler...

Tatsız tuzsuz bir tur oldu. Bisiklet sporunun bu kadar mekanik ve robotik hali beni hiç mutlu etmiyor. Yapılan Watt hesapları ve benzeri hesaplar, ayrıca güç tasarruf madunda çekilen ataklar. kürsüde yer almak için şampiyonluk ataklarından uzak durmalar.

Hiç sevmedim bu sistemi

Vuelta ve kaybedecek birşeyim yok ataklarını izlemek istiyorum.

rakipsiz froome..rakibin olan kişi arkadan gelip geçecekti az daha bardet efendi :) seneye TT kaldırırlar 1 saniye farkla 3. sırada

Geri