Scudo Sports

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
(link)

UCI, sprint etap finişlerinde bisikletçilerin grupları arasındaki boşluğun, 'stres ve riski' önlemek için bir saniyede değil de üç saniye olarak belirleneceğini açıkladı.
image: (link)
CAVENDISH-Mark043pp-630x421.jpg

Fotoğraf: Yuzuru Sunada
ETKİNLİKLER:(link)
(link) bisiklet sprint etapları için yeni bir kural tanıtıldı ve bisikletçilere uygulanan 'stres ve risk' seviyesini azaltmak ve güvenliği artırmak amaçlandı.
Sprint finişlerinde büyük bisikletçi grupları arasındaki zaman farkı şimdi bir saniyelik boşluk yerine üç saniyelik boşluk ile belirlenecek. Amaç, çok sayıda sprinter, sprint trenleri ve genel klasman bsikletçilerii ile takımlarının mücadele ettiği sprint finallerinde meydana gelen kaza sayısını azaltmaktır.
(link)
Uluslararası Bisiklet Bisikletleri Birliği ( (link) ) (link) Çarşamba günü (link) . Bu kural, 1 Temmuz Cumartesi günü Tur'un başlangıcından sadece birkaç gün öncesinde yayınlandı. Bu kural Haziran ayında Tour de Suisse'de ilk kez denendi.

(link)

Daha önce, sadece 17,5 metre / saat hızla eşit olan bir saniye aralığı, bisikletçilerin grupları arasındaki bir ayrımı işaretleyecek ve artık etabın galibi ile etabı bitirenler arasında geçen süre değerlendirmeye alınmayacak.
Sonuçlarda dikkat edilmesi gereken zaman farkı için lider grubun arka tekerleği ile takip eden pelotonun ilk ön tekerlek arasında üç saniye olması gerekecek. Bu, 60 km / saat hızında 50 metreye eşittir.

UCI, bu yeni düzenlemenin, etabın son üç kilometresinde bir kaza veya olay durumunda 3 km'lik konumdaki pozisyonlarına uyan zamanların geçerli sayıldığı mevcut üç kilometrelik kuralı değiştirmediğini vurguluyor.
Değiştirilen düzenleme Tur organizatörü ASO ve bisikletçilerle takımlar tarafından onaylandı.Değişen bu kural 2, 6,7,10, 19 ve 21 bisikletçinin 'toplu bir sprintle bitmesi beklenen' finişlerinde kullanılacak.

• Beğen
Tepkiler: Özhan Akgöğ
Scudo
İnşallah zaman problemimiz olmaz da tamamını izleriz.

Bu sene contador son kursununu atacak ve alacak gibi geliyor..hadi be yasli kurt.son bir tarihi adim at!

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Froome, contador, quintana, bardet, cav, bouhanni, valvarde, pinot falan yazmadım. Biraz değişik kadro oldu, özellikle tırmanışçı sadece iki kişi aldım ki birinin puanı sadece 10.

Selam Bisiklet Tutkunları :)
Bu sene başladığım bisiklet sürme ve biraz da bu forum sayesinde TDF'yi full izlemek istiyorum. Ancak evimde kablotv olduğu için Eurosport kanalı yok. İnternet üzerinden canlı yayını izlemek için şöyle bir sitesi var kanalın. Ancak aylık 2,99€, yani 12TL civarında. Bunun başka bir yolu var mıdır ? Yoksa 1 aylık vereyim de izleyim mi bilgisyardan ?

Teşekkürler dostlar..

İyi günler uzun süre sonra foruma döndüm velogames için lig kuruldumu acaba

Arkadaşlar netten ya da uydudan izlenebilecek altarnatifler var mı yoksa dsmart digitürk vs mi mecburuz

• Beğen
Tepkiler: Selçuk Karaca
@Yusuf_AZE
Takım kapandı..

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
Tur yarın başlayacak.Tv platformlarında yayın yapan Eurosport ne yazık ki ücretli.Yabancı dili olanlar için Hotbird uydusundaki yayınlar izlenebilir (ki onlarda şifreli)ama bizim yayın ekibindeki şahane trio nun tadını hiç bir yerde bulamayız...Canlı yayın linklerini buradan paylaşanlar çıkacaktır ve fakat bazen çalışmayabiliyor.Birde internette mahir gençlerin kendi aralarında sosyal medya paylaşımları da oluyormuş;) bilginize..

Her ne kadar Froome formsuz olsa dahi ben turu alacağını düşünüyorum. Herkes Porte için umutlu olsa da sonunu getirebileceğini düşünmüyorum. Bu iki ismin yanında Contador maalesef bitmiş eski gücünde değil, Qiuntana Giro'dan ve oradaki performansından sonra Tur için galibiyet beklemek sürpriz olur ama yine 2 veya 3.'lüğe oturur. Valverde kapalı bir kutu gibi bu seneki formu inanılmaz ama 3 haftalık bir tur için ne yapar belirsiz? bence yapamaz. Bardet, Aru, Fuglsang, Chaves, Pinot diğer isimler ama ben aralarında en çok Bardet şans veriyorum. Biraz kesin konuşmak gibi olacak ama bir aksilik olmazsa (kaza, hastalık olağandışı bir durum) Froome alır geri kalan 10'da bu isimlerden oluşur. En çok Landa'nın buraya getirilmesine üzüldüm. Halbuki kendisi İspanya'ya lider gidip Froome da kendisine domestic olabilirdi. Çok mu hayalperestim ahahaha:D

• Beğen
@Tolga Çelebi O zaman seneye Landa'yı başka bir takımda izler miyiz? Yazık oldu 2 sene üst üste GIRO'da kaza yapması, SKY ona inatla liderden çok domestik gözüyle yaklaşıyor. Bu takımda kendi yarışını koşması şu şartlar altında mümkün değil, Thomas Geraint seneye de GIRO'ya gidecek gibi. Aslında yine liderliği paylaşabilirler ben bu ikiliden yine LANDA'nın sıyrılıp liderliği alacağını düşünüyordum GIRO'da fakat bunu deneyimleme fırsatımız olmadı tabi. Bakalım seneye ne olacak.

• Beğen
@OsmanYazıcı

Landa'nın asıl geliş amacı zaten Porte'un yerini doldurmasıydı aslında ama Sky onu Giro'da denedi,şansızlıklar yaşadı ve olmadı :)

Başka takımda görebiliriz,bencede. Mesela Etixx'in hiçbir genel klasmancısı yok oraya gider mi acaba :) yada Contador'dan sonra Trek'e

Landa için movistar diyorlar , bakacağız...
Etap sırasında YouTube açıp tour de france diye arayıp 'canli' butonuna basarsaniz etabı kaçak olarak yayınlayanlara rastlarsiniz. Bunun dışında alfamediaturkey var Google amca size linki verir.
Bir de (link) var.

3 euroya efendi gibi Eurosport paketi alıp berkemlerin sarperlerin muhabbetini dinlemek de olası...

• Beğen
Tepkiler: legolas99353
@Tolga Çelebi Landa'nın Sky, Movistar, Astana gibi ciddi anlamda yokuş domestiği desteği alamayacağı bir takıma gitmesi kendisinin büyük bir tur kazanmasını zorlaştıracaktır diye düşünüyorum. Kendisinin bir Dumoulın olmadığı ortada bu tt performansını anca dağlarda tolere edebilir ve dağlar domestiksiz pek çekilmiyor :D

@Ozan k. Movistar güzel bir seçim olabilir en azından Gıro veya Vuelta'ya lider olarak gitme şansı yakalar.

@Ozan k. 3 Euro ya eurosport paketi almaktan bahsetmişsiniz nasıl alıyoruz bunu tv için mi yoksa netten mi izliyoruz bilgi verebilr misiniz acaba çünkü çok mantıklı bi çözüm yayını izlemek açısından

@Selçuk Karaca eurosportplayer.com a girerek abone olabiliyorsunuz, aboneliğin sonraki ay devam etmesni istemiyorsanız iptal etmeyi unutmayın. Ülkemizde sadece netten izlenebiliyor. Geri alma, durdurma, ingilizce - türkçe spiker gibi özellikler var. Hatta bazı yarışlarda istediğiniz kamerayı seçme gibi özellikler de vardı. (Motor kameraları - helikopter gibi). Ben genelde pcyi televizyona bağlayıp izliyorum.

Geri