Scudo Sports

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
Takımda eski kafalı biri olması yada antrenörünün gizliden vermiş olması ilk aklıma gelen.Gerçi Contador da -yediğim ete biri koymuş - dediydi ama TDF şampiyonluğunun elinden alınmasını engelleyememişti...

Scudo
Aklıma Pantani'nin çok istediği profesyonel hayata başladığında ablasına sanırım söylediği söz geliyo. "Bisiklet câmiâsı bir mafya. Ben bu işi bırakıcam."
Dopingcilere terörist muamelesi yapsınlar bence. Lisansları alınsın. Cezalar çok hafif.

Düz etaplar merak konusu gerçekten güzel sprinterler var genel olarak bir favori belirlemek yanlış olur ama treni iyi olan avantajlı, tabii saganın treni iyi olmazsa da başkalarının trenlerini kullanıp etap alabilir veya birçok ikincilik.

favori yine güçlü bir takımla gelen froome, Quintana bir haller oluyor adama tour'u çıkaramıyor, porte keza aynı, Bardet bu sene güçlü bir takımla geliyo podyum yine süpriz olmaz, geri kalanlar ilk 10 u kovalar diye düşünüyorum,

Merhabayın. :)
Porte alacak diyordum romandie'den beri. Dauphine sonrası emin oldum. Froome takımı olmasa hiç dikkate almazdım bu yıl, ama her biri takım lideri olabilecek yardımcıları var sonuçta.

Kintana bence bardet'yi bile geçemez. Giro'da en güçlü takım olmalarına rağmen dumoulin'e yarışı kaptırdı, biraz bisikletçinin kapasitesiyle alakalı bu. Tamam şimdi zamana karşı daha az, ama giro'da dumoulin sıçarak zaten bir zamana karşıyı tamamen nötr'ledi, o kadar da olumlu görmüyorum ben durumunu. Her yokuşta tek kalan dumoulin'e atak yapamayan, hatta oropa'da dayak yiyen kintana bu yıl podyum bile yapamayacak diyorum ben.

Podyum porte, froome, bardet, fuglsang dışına çıkmaz bence.

Gva, de gendt, gilbert birer etap alır en azından. Sprintte sagan tabi iyi durumda ama belki michael matthews sürpriz yapar.

Tur için de nedense roglic veya bennett flaş isim olacak gibi geliyor. Kısfmet.

Haydi bakalım az kaldı. Topu topu 3 gün kaldı daa. Heyecan ile beklemekteyim. Hayırlısı.
Saygılarımla.

Merhabalar. Tüm yorumlari okudum. Ama dikkatimi bir sey cekti. Saganin ismini kimse zikrtmiyor. Hatta listede yanlis mi gördüm acaba? Sagan yarismayacak mi diye de dönüp listeyi bi daha okudum. Ama var. Hem de çift Sagan var.:) Acaba Sagan bu kadar formsuz mu ki tdf öncesinde? Hiç favoriler arasina sokmadi kimse. :(

@Yusuf_AZE

yusuf aze hocam sagan saf sprinter olduğundandır. tamam sagan iyi hatta yokuşta çıkabiliyor ama garibim dağlarda erir gider. Bu senede kendisi yeşil mayonun en güçlü adayıdır ve 2-3 tane 2. lik birde 1 etap alır ve şen şakrak turu bitirir.

Mark Cavendish (GBr) sırf şu adam hatrına izliyorum tour u. Hem güleryüzlü hem efsane hem iyi siprinter hemde az biraz çakal... bu sene yine 2-3 etap alır diye düşünüyorum.

@Yusuf_AZE

Tam da bunu yazacaktım, arkadaş benimle aynı şeyleri yazmış :)
Bende ankette niye sagan yok diye şaşırdım, sonra startlist e baktım, Sagan var, bence çok formda ve benim favorimdir. Uzun süredir sırf bu yarışa hazırlanıyor.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf_AZE
Nibali'nin sağlık sorunu mu var ? Neden yarışa katılmıyor ? Bilgisi olan var mı ?

Merhaba @Yusuf_AZE umarım yazdıklarım ile yardımcı olabilirim,

Yorumların tamamı genel klasman yani sarı mayo olduğu için Peter Sagan ismi geçmemesi gayet doğaldır...Kendisi sprinter konumda olup en iyi sprintere verilen yeşil mayonun 1 numaraları favorisidir.:harika:...Bu kategoride kendisinin en büyük rakipleri ise Andre Greipel, Greg Van Avermaet, Nacer Bouhanni, Mark Cavendish, Alexander Kristoff, Arnaud Demare, Marcel Kittel, Philippe Gilbert, Michael Matthews, John Degenkolb, George Bennett gibi isimlerdir...Genel klasman 1.'sini belirleyen ana sebep ise dağ etapları ve zamana karşı etaplarıdır...Hal böyle olunca saf dağcılar ki ince vücut yapılarından hemen belli olup öne çıkmaktadırlar:hhhhhh:...Bu etaplarda ise maalesef Peter Sagan çaresiz kalmaktadır....Juraj Sagan ise Peter Sagan'ın abisidir bu arada ;)

TDF'de en iyileri belirleyen 4 adet mayo ise ilgili bisikletçiler tarafından topladıkları puanlara göre yarış süresince giyilmektedir;
NOT: Sadece ''Sarı Mayo'' puan kategorisi dışında kalmakta olup burada önemli olan zamandır!!!
Sarı Mayo: Liderlik Mayosu
Puantiyeli Mayo: En İyi Dağcı (King of the Mountains)
Yeşil Mayo: En İyi Sprinter
Beyaz Mayo: En İyi Genç Yarışmacı

İlk etaplar sprinte dayalı olduğu için sprinterler üzerinde sarı mayoyu görebilirsiniz...Fakat bunun geçici bir süre olduğunu aklınızdan çıkarmayın çünkü ilk dağ etaplarıyla birlikte babalar sahneye adımını atmaya başlayıp sarı mayo için kıyasıya mücadelede tüm güçlerini ortaya koyacaklardır :krnz::krnz:

Merhaba arkaedaşlar geçen sene TDF için velogames de bisiklet forum olarak lig kurulmuştu bu sene yok mu acaba yoksa ben mi bulamadım

@Cem cm Bilgi için teşekkür ederim. Nibali benim son zamanlardaki favorilerimden.

@Emre Yönlüer İnanın bilmiyorum. 1 Temmuz Cumartesi itibariyle başlayacakmış kontrol ettim. Muhtemelen pazar günü ilk uzun etapla izlemeye başlayacağım. Ben Giro İtalya'yı daha çok seviyorum buna son iki senede kanaat getirdim.

• Beğen
Tepkiler: Emre Yönlüer
Velogames ligi oluşturulmadı mı acaba bu sefer?
Anti Froome ve Porte şeklinde bir takım oluşturdum.
Direk Valverde, Nairo, Contador ve Pantano var. Eğer ki Froome ve Porte almazsa benim kadro acayip iş yapar :)

kurun bir lig, bu kadar zor olmamalı. :D benim takım hazır zaten.

Geri