Scudo Sports

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
Greipel bir etap alsın bari :)
İyi domestikler iyi para kazanır.
Sagan yıllık 5 6 milyon euro/dolar kazanıyor.reklam sponsor hariç..(takım bütçesinin yarısını alıyor,bu seferde iyi domestik az paraya yok) Froome bu sene kontrat yenileyecek
Her bir başarı ikincilik yeşil beyaz pembe sarı mavi puntolu formalar bisikletçiye para olarak geri döner..emekçi adamlar cidden az para kazanıyorlar
Az para kazanan adam kaçış grubuna girer birşeyler kanıtlamaya çalışır,puan toplar mayo için
mesela günün savaşçısı en çok çalışanı diye adam seçiliyor bunun bedeli 2.000 euro tüm etapları toplarsan 20.000 Euro ediyor..Etabı kazanan 8.000 euro ikinci 4.000 üçüncü 2.000 euro kazanıyor
Yeşil,beyaz polka mayoyu kazanan 25.000 euro alıyor tur sonunda,üstünde tuttuğu her gün için ekstra para alıyor
Turun şampiyonu sarı mayo 500.000 bin euro
Her etapda en iyi takımı seçiyorlar,etap başı 2.800 tur sonu genel takım birincisi 50.000 euro
Tabi her kategoride 2 3 4 5 6 7 8. ye kademe kademe azalan ücretleri yazmadım onlarda para ödülü alıyor..mesela turun ikincisi 250.000 üçüncü 125.000
bardet inişte risk alan taraftı diğerleri ortalama hızda indi..dağlarda atak yaptılar ancak hepsine cevabı verdi sevilmeyen froome..3 hafta sky takımına dayanacak takım yok gibi,tur komitesi froome etkisini azaltmak için zamana karşı etapların toplam kilometresi yarı yarıya azaltılmış..froome kaza yapmazsa alır turu

Scudo
domestik'i biri bana açıklayabilir mi ?

@SagFan

Tura sadece takım liderinin yardımcısı olarak gelen ona her türlü yardımda bulunan ( su getiren,beslenmesine yardımcı olan,onun önünde giderek liderin rüzgardan ve kazalardan korunmasını sağlayan,eğer iyi bir inişçiyse liderin önünde inerek ona kılavuzluk yapan) bisikletçi.

Bir nevi co-pilot.

An itibariyle >>>

An itibariyle>>>

Dosyalar

• ssss.jpg
    ssss.jpg
    137,9 KB · Okunma: 33
  • ssss.jpg
    ssss.jpg
    137,9 KB · Okunma: 29
@Çağdaş78
maalesef böyle bir yönüde var..süper yıldızlar 3 4 5 6 milyon euro kazanıyor yıllık..diğer süper domestik dediğimiz mikel landa , g.thomas gibi kişiler 1 2 milyon euro...diğer bunun dışındaki emekçi domestikler 40 bin 200 300 bin euro arası kazanıyor..sprintciler ayrı..o yüzden fırsıtını bulduklarında bir etap galibiyeti puan mücade etmeye çalışırlar

Merhaba. 10 etap sonrası sizler ile 2 karecik paylaşıyorum.

1- 10. Etap kazananı Marcel Kittel.
1- Marcel kittler.jpg

2- 10. Etap sıralaması
2- 10. Etap Sıralaması.jpg

Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: Çağdaş78
  1. KITTEL büyük olasılıkla yeşil mayoyu da alır.GORILLA ilk ona dahi giremedi,yakında turu bırakır..

Evet. Yeşil Mayo sahibi zaten alman sporcular arasında yeni rekor sahibi. Muhtemelen yeşil mayo da alacaktır.

Baksanıza Adam nereden fırlıyor ve ne kadar güç uyguluyor pedala ! İnanılmaz. O kadar km den sonra finishe giderken bir ara 63km hızı buldu!
3- f.jpg
Saygılarımla.

• Beğen
Tepkiler: KUTAY67
Lotto o kadar çalıştı,hep pelotonun önündeydiler,Greipel alacak gibiydi ama Greipel geride kaldı..Garip oldu biraz..Belki bir sıkıntı oldu,biri önüne geçti,tam da anlaşılmadı..

Kittel çok rahat aldı etabı..Çok güçlü bir sprinter..Ayrıca Sagan,Kittel'den biraz ders alsın..''Nasıl düzgün ve akıllıca sprint atılır?'' dersi;)

@Serkan Mıstınoğlu

Hala sagan ın suçlu olduğunu söyleyen var... Sagan ne yapsın getir gözüme mi sok desin fren kolunu
Not: Ekleri görüntüleyin lütfen

Gece kuşları için şimdiden bugünkü etaba bakalım:) :
PROFIL (15).png

Ve son km:
PROFILKMS (5).png
Dünkünden biraz daha uzun,sonraki günlerdeki dağlık etaplar öncesi kolay sayılabilecek,sprint finişli bir gün bizi bekliyor.KITTEL dışında biri alırsa artık sürpriz olur...
Yayın 12:45 - 18:15 arası.Iyi seyirler...

Ölen, yaralanan, diskalifiye olan olmadı heralde kimse sonucu paylaşıp kritik yapmıyor. :)

@mertözenç Astana dan Dario CATALDO düşüp el bileğini kırdı ve tura veda etti.Onun dışında uzun süre kaçan BODNAR 500 m. kala peletona yakalandı ve gene KITTEL harika bir sprintle etabı aldı.Genel klasmanda değişiklik olmadı..

• Beğen
Tepkiler: mertznc
Marcel Kittel'in hayranı olmuşumdur ve hala öyleyim ancak şu bir gerçek bence: Cavendish ve Sagan olsaydı, Kittel hiçbir şekilde 5. Galibiyeti alamazdı.Kendisine rakip part-time sprint'çisi Demare ve aslında oldukça iyi olan Greipel kaldı ancak yine de hiçbirisi ne Cavendish ne de Sagan.Ortamı boş buldu, kaba tabirle yardırıyor Kittel.Bundan fazla da galibiyet gelecektir kendisine diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: mertznc
@cazci Eurosport olmadığı için bilmiyordum, teşekkür ederim.Pro tour cycling isimli sayfa ne veriyorsa onu görüyorum sadece.Kittel'e çok da güçlü bir rakip değildi zaten.Yine de bir sprinter daha gitmiş ancak.

oncelikle kittel iyi. takimida cok iyi.
sagan yada cav olsaydi illaki birşeyler degisirdi ama bu durum kittelin 5 etap almasina engel de teskil etmeyebilirdi. goril ise gercekten kötü bu turda. kittel daha cok etap alir gibi bir hali var su an.

ayrica tdf her yil daha az heycan veriyor. yada ben kendimi oyle sartladim.

Kittel çok güçlü..Çok rahat kazanıyor..Zorlamıyor bile kendini..
Greipel yine bir şey yapamadı..Kittel'in yanında çok pasif kalıyor..
Kittel,Fernando Gavira gibi sprint atıyor..O son metrelerde nereden sıyrılacağını iyi biliyor..Sagan gibi makas atıp,sağa sola yalpalamıyor..Kittel'in sprint zekası çok iyi..

Geri