Scudo Sports

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
O değilde bugün bitiş çizgisinin orada fena bir eğim var...!!!o_Oo_O
Bakalım nasıl çıkacaklar:)
PROFILCOLSCOTES_1.png

Scudo
@Emre Yönlüer

Orayı dün çıktılar sanki :D

@Çağdaş78 Yardımcı olabildiysek ne mutlu :) Takımlar, genel stratejilerini turdan önce belirliyorlar, yine bu genel stratejiye paralel olarak etap özelinde de o günün durum ve şartlarına uygun etap hedefleri ve taktikleri belirleniyor. Bu iki durumdan bağımsız olarak etap içerisinde farklı dinamikler strateji ve taktiklerin değişmesine sebebiyet verebiliyor. Örneğin yağmur, rüzgar, kaza gibi olaylar keza @Ozan k.'nın yukarda bahsettiği durumlar vb. Genel stratejiler belirli olsa da özel durumlarda farklılık yaratmak gerekiyor. Sonuçta bu bir yarış ve değişime cevap verip gerekli aksiyonları almazsan kaybedersin. Kimsenin kaybetmek için yarıştığını düşünmüyorum.

@OsmanYazıcı @Ozan k. Açıklamalar için tekrar teşekkürler. Hem bilgi hem de bakış açısı kazandırdığı için. Biraz da konuyu yaris bülten yerine içinde sos kıvamında yorumlarla tatlandırılmış bilgilerin oldugu bir kitapcik seklinde olmasi , uye olan ya da olmayan arkadaslarin da dikkatini ceker ve fayda saglar.

• Beğen
Tepkiler: OsmanYazıcı
Naironun bu sene hiç formda olmadığını kabullenmek lazım ki Froomeun en büyük rakibi olmuştur büyük turlarda, giro da hangi etap olduğunu unuttum son 7-8 km peloton kalmamış, bi 7-8 kişi var genel klasmancılardan naironun domestiği kaçışı bırakıp nairoya eliyle gel gel demişti taşırım seni diye çağırıd, nairo yok hacı eyw demişti o zamandan beri bu sene nairo quintana sız bir sene olacak

• Beğen
Tepkiler: H.T
nairo bu gidisle elindeki 6 basamakli kontrattan olup 5 basamakli kontrata dusunce anlayacak sanirim hatalarini.sanki kafa olarak iki senedir bitik gibi.kazandigim paralar yeter havasinda..Aru gibi hirsli ve basariya ac gencler onumuzdeki senelerde cok daha on planda olur.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Movistar Landa'yı alsın da şu adamın kazandığını görelim kendisi hırslı ve başarıya aç :D Tabi önce bir TT çalışması lazım ciddi anlamda.

@OsmanYazıcı Aynen size katılıyorum landa çok güçlü ve başarıya aç biri giroda 3 etap denedi kaçarak en dağlık etaplarda 1ni alması üzücü oldu landanın genel klasmancı olacağını düşünmüyorum bence ilerde bob jungels çok iyi genel klasmancı olacak.

@bahadir3455 Evet Bob Jungels gelecek vaad ediyor, TT çok iyi biraz dağ kasması lazım; Landa'nın tam tersi şekilde o dağlarda iyi TT kötü. İkisini karıştırdığımız zaman zaten ortaya bir Chris Froome çıkıyor ki onun da sonucu ortada 3 Tour galibiyeti, 4.'süde yolda.

yalnız arkadaşlar kintana'yla arası belki de en kötü olan benimdir, ama ben 2. haftanın sonlarına doğru daha iyi durumda olabileceğine inanıyorum.
porte ve froome'un atağına cevap verememiş olsa da, sonlara doğru biraz toplamış. şu an için eğimin sertleştiği yerde atak yapacak kadar formunu bulamamış olsa da ilerleyen günlerde daha iyi bir kintana izleme olasılığımız var diye düşünüyorum.

ne kadar diri genel klasmancı olursa, froome'a indirilmiş o kadar yumruk olur. bu da daha keyifli bir tur demek.
DD-5bLHXkAE8VND.jpg large.jpg

@hashus1099
Sonlara dogru toplamadi da Contador arka grubu lokomotif gibi cekti gibi geldi bana.Yoksa hepsi dokulmustu son bi gayret Contador'un tekerine tutundular.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Özhun
@hayriünal

evet, ama o tempoya ayak uydurabilmesi bende beklentiyi artırdı zaten.

Aşağıdaki resmi görmüş müydünüz bilmiyorum ama sanırım Cav'ın ön vites/fren kolu Sagan'ın sağ koluna takılıyor ve bu sebeple Sagan sağ dirseğini kullanarak Cav'ın önünü kapatmış, bazılarına göre dirsek atmış gibi görünüyor..

DEDMY0GXsAAGlId.jpg large.jpg

Ön kameradan görüntüyü izlerseniz olay tam olarak bu..

Dirsek yok, kontrolsüz şerit değiştirme olabilir..

Erken yargıya varmışım...
Bunlar hep deneyim acele insanları yargılamamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: hucumkedi
@Tolga Çelebi Hayır, videoyu izle bak, Cav düşmeye başlayınca dirsek açılıyor 0:20-0:21 saniye dolayları..

Bir de ben gördüklerimi yazayım bari şu videoda :D Cav köşeye sıkışmasından dolayı kafasına Sagan'nın omuzuna getiriyor kendine yer açabilmek ve düşmemek için. Sagan bu kafayı hissedince doğal olarak hem kendi pozisyonu korumak hem de Cav'i uzak tutmak için hafifçe bakın ''hafifçe' diyorum dirseğini dışarı çıkarıyor. Tabi bu ana kadar Sagan, Cav'in oraya geldiğinden habersiz ancak kafayı hissedince o da doğal bir tepki vererek(bisiklet sporu için doğal) dirseğini açıyor. Bu dirsekten sonra zaten düşmeye giden Cav iyice dengesini kaybedip düşüşe geçiyor bu sırada da üstte fren takılması olarak arkadaşın koyduğu videoyu doğrular şekilde Cav'in fren kolları Sagan'ın kolunun içine çarpıyor ve bunun etkisiyle iyice dirseği açılmış gibi bir görüntü oluşuyor. Tüm olay bundan ibaret bir dirsek var evet aynı zamanda fren kolunun dirseğe takılması da var ama bunları ayrı ayrı değerlendirip şu doğru bu yanlış demek olmaz ki aşağıda yani ayak ve pedallarda neler olduğunu göremiyoruz bile.

Bu dirsek olayını bir köşeye bırakıp (çünkü Sagan tabiki bilerek dirsek atmadı, atmamalı!) Sagan'a verilen cezanın nedenine odaklansak ve bunun üstünden tartışsak daha doğru olacak gibi.

@gokhantig
CAV deyince aklına İlhan Cavcav gelen tek ben miyim?? :naslyany::kedicik:

• Beğen
Tepkiler: Homer ve H.T
Geri