Scudo Sports

Tour de France 2017

Turu kim kazanır?

• FROOM

• DUMOULIN

• CONTADOR

• PORTE

• NIBALI

• QUINTANA

• PINOT

• FUGLSANG

• ARU

• BARDET

• SÜRPRIZ BIR ISIM :))

• Toplam katılım
    159
  • Anket kapanışı .
Sagan favorim de olsa diskalifiye edilmeli

Scudo
Sagan'ın sağa yanaşmasını mantıklı buluyorum çünkü önünde ki kişi de hızlanıp önünü açıyor onun dışında sola gitmesi gibi bir ihtimal yok bunu yapması yavaşlaması anlamına gelir. Sprint başında da izlerseniz Sagan'ın dirsekleri diğerlerine göre fazla açık ayrıca ilk başta dengesini kaybediyor gibi ancak sonradan bir dirsek hareketi daha yaptığını fark ettim ağır çekimde izlerseniz siz de farkedersiniz.

@Hami Bulut Hocam yorumcular da sizin gibi düşünüyo okuyorum da, bütün suçun aslında demar'da olduğunu söylüyolar

Ayrıca Cavendish'te kırık yokmuş :D:harika:

Peter Sagan resmî açıklamayla beraber DİSKALİFİYE edildi.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Cem cm Sagan taraftarıyım ancak orada çok hafiften bir dirsek hareket olmasına üzüldüm doğrusu. O hareketin amacı nedir bende merak ediyorum :) Cavendish sağam olsun da o bize yeterli :)

• Beğen
Tepkiler: hucumkedi
ya arkadaşlar önceki mesajları okuyun da öyle yazın mesajlarınızı :harika:

@Hami Bulut (link)

Aslında dirsek de değil. Bi omuz teması var ama şurda görülüyo daha rahat. Dirsek tahmin ettiğimiz gibi denge için gelişen bi refleks

helikopter kamerası hem enlemesine hem de boylamasına konumlarını görmek için ideal.

cavendish'in açıklamaları şurada var:
(link)

haberde olayın açıklanışını veriyorum:
cavendish raced on sagan’s right and near 150 metres to race in the 207.5-kilometre stage, but he ran out of space as sagan drifted right.

sagan'ın açıklaması da şu şekilde:
“the guy on the right side, ı don’t know who it was, ı wanted to go on his wheel, and mark was coming from the back but ı didn’t already know he was behind me,” sagan said. “after, he just come and yeah, he just touched me and after the fence.

yukarıda attığım anlık görüntüyü tekrar atıyorum:
333-png.122885

açıklamalardan ve görüntüden yola çıkalım.
- son 150 metreye doğru cavendish sagan'ın sağında.
- görüntüler gösteriyor ki sagan ile cavendish arasında, henüz yarım bisikletçilik boşluk varken, cavendish'in ön tekeri sagan'ın aynakolu hizasında, yani şeridini almış.
- sagan sağa doğru kayıyor.
- sagan, fotoğrafta sağ önde gözüken bisikletçinin tekerini takip etmeye çalıştum derken, sağa doğru kaydığını doğruluyor.
- cavendish, yeri kalmayana kadar sağa kayıyor.

burada cavendish ittirilince ne yapacak? yeri olsa kaçar, bırakır. yeri yok, geri ittirmeye çalışıyor, adam ölsün mü?
kusur tamamen sagan'da.

Peki bu "diskalifiye olmak"la "turdan atılma" arasında ne fark var? ikincinin abartı olduğunu düşünüyolar

(link)

Şurda da daha detaylı bi video hazırlamışlar
(link)

@Cem cm

Sayfanın adı 'saganthechamp'. objektif bir yorum beklemiyorsunuz sanırım.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@Cem cm

peter sagan fan sayfası pek objektif olmayabilir hocam. yukarıda cavendish'in neden kafasıyla ittirdiğine dair yorum yaptım. kaçacak son santimetrelerini tükettikten sonra birisi seni ittirirse mecbur karşılık verirsin.

Görüntüleri izledim Cavendish'in zorlaması birazcık Sagan'ı dark side çekmiş gibi görünüyor. Objektif olarak ne olursa olsun böyle bir eylemin cezasının yerinde olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bu muhabbet hiç bitmeyecektir. Biz bu tip hareketlere futbolda penaltıyı almak diyoruz :) Sanırım bu tabir durumu açıklayacaktır.

@Cem cm
Olay erman toroglu nun durdur oynat goruntulerine donmus.Adam acikca sol boslugu kapatiyor.Sagan in cussesi ve kilosu cavendish in neredeyse 1,5 kati.acikca kotu niyet var.En basitinden hata diyelim kotu niyet olmadigini umarak.Ama sagan ın elde ettigi basarilari içselleştiremediği çok belli.Bosverin Sagan ın parayla ozel ekiple yonetilen fan sayfalarini.Bir hafta sonu turunda 20 km ile giderken bu hatayı biri size yapsa ne hisseder ne yaparsınız.Onceki mesajda da yazdım ;Sagan 'ı bekleyen tehlike peletondan dışlanmak...Bence çok ciddi bir tepki görecek bisikletçilerden.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
O değilde gelişen olaylar Sky takımına yarıyor valla hala lider adamlar:eek:

• Beğen
@Cem cm

Çünkü daha dirsekten önce vücuduyla iterken dengesini bozuyor. Ondan sonra düşmemesi imkansız zaten.
Neyse, zaten fanatizm sınırında taraftarlara doğruyu göstermek zordur, siz saganı desteklemeye devam edin, ben artık kendisiyle ilgilenmiyorum.

• Beğen
@Atilla G.

hocam futbolla katılayım yine muhabbete o zaman.
anadolu'da çok takımda top koşturan iordanov vardı, bulgar golcü. bizim ligi çözmüştü eleman, defansın arkasına sarktıktan sonra, eğer yanında koşan defansın biraz ilerisindeyse, hemen çaprazlama önüne top sürerdi. doğal olarak defans da bu arkadaşa takılır, beraber düşerlerdi. kaleciyle arada son adam olan defans, çoğu zaman "bariz gol şansını engellemek"ten kırmızı kart görürdü. iordanov, yıllarca kendini düşürterek rakip defanslara kırmızı kart yedirmeye çalıştı. bazen hakemler yedi, bazen de yemedi.

siz cavendish penaltıyı aldırdı diyorsunuz, aslında bir bakıma doğru, sonuçta rakibi ceza aldı.
ama bir bakıma, cavendish burada iordanov'un kendini bilerek taktığı defans oyuncusu. sagan iordanov gibi cavendish'in şeridine kayıyor, üstelik aralarında bir bisiklet boyundan fazla mesafe yokken. cavendish, iordanov'un mağdur ettiği defans oyuncularından biri. iordanov'un oynadığı takımın taraftarları da sagan'ı savunanlar oluyor, "kardeşim sizin defansınız bizim oyuncunun gerisinde" diyorlar, ama onun önüne kırılmasından bahsetmiyorlar.

iordanov'dan beri 10-15 yıl geçti, artık video hakem var ve sagan video hakemlerce ihraç ediliyor. :)

doğaçlama oldu biraz. :)

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
Şu sagan gecen sene podyumdaki bayana sarkan degilmiydi.... demekki neymis başarılı olunca simarmamak lazımmış... yani froome yapilanlarin onda biri bu herife yapilsa ne yapacak acaba....

Not: insallah pelaton dislarda görür ebesini... hele yaris sonrasi röportajındaki ukala tavirlar insani bitiriyor.

bana göre "diskalifiye" çok ağır bir karar..
sonuçta sprint aşamasında her türlü itiş kakış oluyor zaten..
cavendish orada kenara sıkışmasaydı düşmezdi.. zaten düşmeseydi bu olay bu kadar büyümezdi..

daha önce söylediğim gibi, ikisi aynı anda aynı yere hücum edince bi sürtüşme bi etkileşim sözkonusu..
biri düşüyor diğeri devam ediyor diye devam edene faturayı kesmişler.. eğer sagan diskalifiye ediliyorsa cavendish'in de diskalifiye edilmesi gerekir..

@Türka¥Diskalifiye konusunda buda mantıklı bir bakış açısı. Katılmadan edemeyeceğim. En azından daha adil olabilir. Fakat eyleme sebep veren Sagan görüldüğü için karar bu doğrultuda oldu galiba.

• Beğen
Geri