Scudo Sports

Tour de France 2016

@smclk89 UCI önemli değil ilk koşulacak etapta göreceğiz Froome ile peloton arasındaki durumu. Saygı? Nefret?

Scudo
@gokhantig normal şartlarda peleton froome ve sky takımına ne kadar saygı yada nefret beslıyor merak etmıyor degılım.

Froome boşuna koşmamış pokemon kovalamış :)

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13716247_1783548178545458_6228774934478495959_n.jpg?oh=4d19772700a501028af508b6e90b2c2a&oe=57F77E02

Kenya Asıllı (link) Aslına Döndü :)))

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13669670_1216169545082502_2065460916712421388_n.jpg?oh=0b933dc9ab7be2948d1deabede230c1d&oe=582C03D6

Dün kazanın ardından nötral servis aracının Froome'a verdiği bisiklet Froome'a 4 beden küçük ve speedplay pedallara sahipmiş :koptum::koptum: Trajikomik :bsmagryr::bsmagryr:

Capture.PNG

@Ahmet.KOÇ Adamın eline sadece tekerlek verseler de olurmuş yani, tekerlekleri alıp koşsa aynı performansı gösterirdi muhtemelen, dün örneğini de gördük zaten gerçi :) "Froome Triathlona Doğru" çok yakında...

@Ahmet.KOÇ Mavic açıklama yaptı, bisikletlerimizde 3 çeşit pedal kullanıyoruz diye,hatta resimleri gösterdiler fakat aralarında Shimano yok.

Dün kü kazanın sebebi motorsikler değildi arkadaşlar,seyirciler iyice yolu kapladığı için motorsiklet birine çarptı yada durmak zorunda kaldı.

Froome 'un azmine ve hırsına hayran kaldım. Adam durup beklemiyor, etabı bitirmeye koşuyor.

@Hiko

kendi namıma ,hem bizim ülkedeki organizasyon bozukluklarını dedektif gibi takip ettim hemde giro italyayı ve bu turu.
burada bi kere ,jandarma iş yapmadı,seyirci ile yarışçı arasında etten duvar olacaktı,fransız jandarması neden görev almadı,organizasyon komitesi bu motor olayına eğilerek motorcuları hizaya çekecek,ve kesin olarak eğimde tırmananlara seyirci yaklaştırılmyacak ,dağlık etaplarda özellikle ,fransa organizasyonu amatörce olmuştur tabi emniyet açısından

@Hiko

nedir bu aksaklıkların ardından "yaa işte bizde olsa bıdı bıdı konuşurdunuz" deme hevesi? kötü örnek, örnek değildir. sen kendi rezaletini başka yarışların aksaklıklarıyla niye aklıyorsun ki? işte bu zihniyet yüzünden 1 adım ileri gidemiyoruz.
bu arada, hemen hemen her gün ne rezaleti yaşanıyor? ya da şöyle sorayım, bizim ülkenin yarışı ne oldu, nereye geldi de tdf ile kıyaslıyorsunuz?
arada şöyle bir fark var, biz aksaklık hangi yarışta olursa olsun eleştiriyoruz; ancak birileri bizim yarışta aksaklık olunca "ne var diğer ülkelerde olmuyor mu" diye savunmaya geçerken, başka yerlerdeki aksaklıklarda hücuma geçiyor.

kafa çok güzel.
Türkiye'deki sıkıntılar çoğunlukla bisiklet sporuna saygısızlıktan, ciddiye almamaktan oluyor. bir bisiklet ülkesi değilsin. hızla gelen bisikletçileri ciddiye almadan karşıdan karşıya geçmeye çalışanlar, gelen bisikletçileri tınlamadan parkura dalan mikser falan, bakın bunlar bisikletin içinde olmayan şeyler.
s-142ef0f26b2b55c511c4ce6aadfa102c0b223d62.jpg

dün yaşanan kaza, sarı mayoyu vurduğu için bu kadar yankı yaptı, yoksa bisiklet seyircisinden kaynaklı bir sorun yine. bizde yaşanan sorunlar sadece bisikletseverler yüzünden yaşanıyor olsa hadi yine sesimi çıkarmayacağım.
ve birileri çıkıyor, bu rezalet görüntülerini aklamak için başka ülkelerdeki örnekleri ortaya sunuyor, çıldırmamak elde değil.

bu rezilliği aklamak, bir bakıma Ciddi Kaza Geçirdik (09/07/2016 - Polonezköy Yolu) konusunda geçen kadının iki kişiyi biçip "yoldan gitmeseydiniz, kanaldan gitseydiniz" deme pişkinliğini aklamaktır.

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/s-142ef0f26b2b55c511c4ce6aadfa102c0b223d62-jpg.78528/

bu rezalet bize aittir ordaki polis memuru durduracak idi.
ayrıca fransız jandarmasıda sınıfta kalmıştır ,hele hele seyircilerin taşkınlıkları koşmaları,yakın mesafe koşulmaz,adam eğimde zati pür dikkat ,bozuyorsun motivasyonunu,froome çaktı yumruğu seyirciye,froome koştuğu için ceza alırmı bilemem.

Aslında bir sorun da şu dün bitiş noktası aşağı taşınınca son km lere seyirci bariyeri kurmaları gerekirdi. Vardı fakat çok kısaydı.
Sorunlar ülkemizde polis,asker yada birileri görevini yapmadığı için baş gösteriyor. Yukarıda ki kamyonu durduran polis yok fakat bir siyasi geçse 100 metreye polis koyuyorlar.
Fransa'da ise herkes görevini yerine getirdiği halde sorun çıkıyor çünkü binlerce insan var ve kimse jandarma dinlemiyor. Jandarma gerçekten çok sert fakat dün 16 km lik kalabalık 10 km ye sıkıştığı için yapacak bir şey kalmadı, tabi ülkede kırmızı alarm verilmişken her güvenlik görevlisine ihtiyaç var.

@Hasan Saylık

orda polis kamyona bakıyor bakmayacaktı derhal durduracaktı gerisin geri git diyecekti,ayrıca gözümün önünde (cumhurbaşkanlığı turunda)bağdat caddesi selami çeşmede ara sokaktan cenaze arabasını polis ,100 metre ötedeki camiye sokmadı,aracı durdurdu tabutu 100 metre ötede camiye taşıdılar.

Çarpma anı görüntüsünü yazışmalarda görmedim. Tekrar koymuş oluyorsam özür

@eren cerciz

0.02 'de kırmızı formalı ilk teması motor ile yapıyor,motorun burda seyirciye çarpmaması için manevrası gözükmüyor.gene biri koşuyor froome 'un sağından, bu seyirci bu kadar yaklaşamaz ,aslında froome arkadan durabilirdi.

@Kudret Kurtcebe Froome'nin durmasına imkan yok, adam bir aşağıya bakıyor bir önüne :) Kazanın hemen öncesinde de tam kafasını kaldırıyor ve hop kaza

Dun dusen Simon Gerrans ta da kirik tespit edildigi icin o da yaristan cekilmis

@eren cerciz

anlık mesele tabi,kaçırdı ,çok iyi yakalama durumu olmadı ,kafa önde ,
aklıma benim olayım geldi,beylerbeyine gelmeden sağı takip edemiyordum çünki silme araç dolu idi ,önümdeki taksi yavaş ilerliyordu ,tam 5 metre mesafe koydum ,teker hizasından bi anda sola kırınca bende kırdım ,taksiciye,ne yapıyorsun hemşerim dedim müşteri alacam dedi ,ağbi kusura bakma dedi,millet olayı gördü,orda tanımadığım biri ,çok iyi kırdınız dedi ,araçla birlikte sola döndük,bodosloma yapmadım.bu tamami ile soğukkanlı olmak demektir çoğu bisikletçide olmayan bir olgu.

Flecha dün yayında da söylemişti. Bana araba çarpınca herhangi bir kural uygulanmadı, yarış olduğu gibi devam etti diye. Bu durumda turatsızlık olmuyor mu?

• Beğen
Tepkiler: kellemusic
Geri