Scudo Sports

Tour de France 2016

Fransa Turu yarın başlıyor,ilk etabımızda oldukça tarihi yerlerden geçeceğiz. Mont Saint Michel'den başlıyor ve Utah Beach'e gidiyoruz.

2 tane 4.kategoriden yokuş var,bu da demektir ki kaçış grubu oluşacak. Teklehaimanot kaçışa girerse şaşırmayın :) Birde işte o bölgede yaşayan sporcular biraz onur-gurur yapıp kaçışa girerler,bu yıllardır böyle oluyor.

image.png

Etap kolay gibi gözüküyor ama hiç de öyle değil,etabın %80'i deniz kenarında olduğu için beklenmedik şeyler olabilir ve üstüne üstlük yağmur ihtimali de var. ( Düz etapların ne kadar belirleyici olduğunu öğrenmek isteyenler 2015 turunun 2.etabını izleyebilirler ) Eğer çarpraz rüzgar yağmurla da birleşirse bir çok genel klasmancı ilk günden gerilere düşebilir.

Favorilerimiz ; Greipel,Kittel,Cavendish,Kristoff,Sagan,,Coquard,Sam Bennet,Michael Matthews ( zorlar ama kazanamaz büyük ihtimal ) , Degenkolb,Groenewegen diyebiliriz. Cancellarada mutlaka önde olacaktır.

Scudo
taner07 dostum kendi tercihleri nedeniyle başka forumda yazıyormuş.

Nedenini sormadım ama kendimce hak vermiyor da değilim. Bu forumda zaman zaman görüldüğü üzere bazı seviyesizlikler oluyor.

Vakti zamanında @Anonim diye yönetici bir arkadaş vardı. Forum rumuzunun bundan sonra ad soyad olmayacağını, herkesin istediği ismi seçeceğini söylemişti. Görünüşte küçük bir özgürlük gibi görünse de ardından tuhaf tuhaf isimli kişiler görmeye başladım. Hemen ardından tuhaf profil fotoğrafları. İnsanlar esdkiden daha samimi yazışırken şimdilerde avatarların üslupsuz yazılarını da görüyorum. Ardından yaş bilgileri görünmemeye başladı. Düşünsenize artık sohbet ettiğin kişinin adı @Örümböcük Profil fotoğrafında ayaklarındaki çorapları göstermiş. Ve slogan olarak diyorki: Bana tavuk diyemezsin...:)
Örümböcük arkadaşım sizi rastgele örnek verdim. Diğer her şeyden tenzih ederim.

Bu foruma giren kişilerin çoğu bilgi almak, herhangi bir paylaşım, eğlenmek, vakit geçirmek gibi çeşitli nedenlerle giriyor. Ancak başka forumlardan farklı. Burada insanlar sanal bir ortamda ama paylaşımları gerçek... En basit anlamıyla sosyalleşme var. Bazıları birbirini yazdıklarından tanır. Yazdıklarını geçtim normal hayatında tanışanlar hatta arkadaşlar bile var Vs vs

Son zamanlarda bazı hoşnutsuz şeyler görmeye başladım da içimi dökeyim dedim.

@MehmetAliB. Popüler forumlarda yönetim liyakat öncelikli değil de hit öncelikli davranmaya başladığında ilk uzaklaşan nitelik oluyor. Ekonomi'de bir tabir vardır, "Kara para yasal sermayeyi kovar." derler, benzer bir durum işte... Bize düşen seçenekler ortada, büyük turlar için açılan konularda nefes almaya çalışmak veya seçenekleri değerlendirmek...

Simdi internetten ozetlerlemi takip edecegiz yoksa canli yayini izleyebilecegimiz bir yer varmi ??

Eurosport her sene canlı verir yarışı,bu senede öyle olacak.

@MehmetAliB.
Taner beyin yazmayacak olmasina cidden uzuldum su forumda yazdigi zevkle okunan nadir kisilerdendi.Gercekten forumda bilgi akisi cok azaldi sadece yeni baslayan arkadaslarin bisiklet onerisi konulari gorunuyor neredeyse.

Evet arkadaslar basligi canlandiralim mi yaris bugun baslayacak nede olsa.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
geçen sene bir arkadaş kaydedip youtube yüklerdi bu senede yapıcak mı onu bilen var mı *

Gönlümden Quintana artık turu kazansın,Sagan en iyi ikinciliklerden kurtulsun,Cancellara ve Contador kendilerine yakışan bir jübile yapsın,Cavendish bir eğimli etap alsın,Nibali Aru nun önünü açsın v.b.duygusal istekler geçiyor.

Gerçeklere baktığımda ise medya sermayeli Sky ın kaza bela yaşayıp eksik kalmazlarsa takım birinciliğini,Froom un da sarı mayoyu sırtlayacağını düşünüyorum..

Olimpik spor ruhu içinde,katakulli ve sıkandalların olmadığı adil bir tur olsun..

Şimdi canlı yayın başladı..

keşke biri ülker link paylaşsa ):
deniz kıyısındayım, bilerek laptobu aldım. elalem denize giriyor ben TdF peşindeyim.

(link)

hd acestream linki

Arkadaşlar netten nasıl izleyebiliriz?
Yukarıda atılan linklerin hiçbiri çalışmıyor.

@seffahcabbar (link) Proxy kullandığım için rahatça izliyorum ama normalde de çalışıyor tekrar dene.

Biz salak olduğumuz için parasını verip Tivibu,Digiturk veya internetten EuroSport player üyeliği alıyoruz zaten,sorsak hepiniz Kul Hakkı gözetirsiniz de neyse birşey demeyeceğim.

acestream://37c1dd5711ffcc688314634b9d093e959d759a0f

acestream bilgisayarda kurulu olmalı.

Screenshot_2016-07-02-14-02-16.png Bizde anca böyle takip edebiliyoruz

Caner Eler olsa keşke Ülker Link'te.

@Erkin Kalender Digiturk'e para veriyorum.
Fakat şu anda evde değilim ve bu şekilde izlemeyi tercih ediyorum.
Çok merak ediyorum acaba bilgisayarındaki bütün mp3'ler legal mi?
Yada hep öyle miydi?
O zaman parasıyla alanlar enayi miydi?
Birşey demeyeceğim diyip birşey diyenler kadar korkak insanlar olamaz. Ya konuş, ya sus.

@mithgor Spotify kullanıyorum.Daha öncede parasını verip albüm alıyordum.Evimde Tivibu var,evde OLMADIGIMDA telefondan veya bilgisayardan bağlanıyorum ki Digiturk'te aynı.Her işin hakkı verilmelidir.

Geri