Scudo Sports

Tour de France 2016

@Tolga Çelebi Çok fenasın çok :ssrtcbya::ssrtcbya: Adam ne demiş ki hemen SKY ve Froome olayı çıkartacaksın :komik::komik: Bu arada kullandığı ''Hermetic'' kelimesini hayatımda ilk defa gördüm, Contador İngilizce'sini geliştirdi diyorlardı da inanmıyordum :p:p

Scudo
@taner07

Bu sefer iyi anlamda söyledim ama :) Contador övüyor SKY ve Froome'u doğrusu da bu zaten.

@taner07

Hocam ingilizcesi fena degil de aksan beni benden aliyor. Demek ki bu kadar zor hispanic kokenlilerin ingilizce konusmasi. Saganin rus aksaniyla konusmasi gibi ayni :)

• Beğen
Tepkiler: taner07
Ceza almasaydı belki daha fazla dikkat çekecekti, 9 Grand Tour galibiyeti olacaktı bu sene de Vuelta yapsa 10, korkunç bir rakam. Eddy merckx 11, Hinault 10,Anquetil 8, Coppi, İndurain ve Contador 7 galibiyetleri var. Yani o silinen 2 galibiyet Contador'a çok büyük darbe vermiş durumda, yoksa şimdikinden dana büyük bir efsane olacaktı. Aynı maddeye Mick Rogers'da da rastlanmış kendisi Çin'de yediğinden bahsetmiş ve aklanmıştı. Contador ise Avrupa'da etten geldiğini söylemiş fakat o madda EU'da yasak olduğu için cezayı almıştı. İşin arka planını bilmiyoruz artık.

Contador clenbuterol için ispanyadan kendisi için getirilen etten kontaminasyon olduğunu iddia etmişti. Çünkü kanda saptanan miktar o kadar azdı ki tek bir laboratuar bu kadar az clenbuterolu yakalayabiliyor diğerleri yakalayamıyordu ve oraya yakalandı. Fakat kontaminasyon tezinde bir yetersizlik vardı. Şimdi rakamları hatırlamıyorum - AB dahilinde bu madde besicilikte pek kullanılmıyor- AB kökenli 30 bin et numunesinde sadece 1 tek örnekte clenbuterole rastlandı o da ispanya kökenli değildi. İspanyadan alınan 8 bin mi ne et örneğinde clenbuterola rastlanmadı. Zaten CAS bunun üzerine cezayı onayladı.Ya contador yalan söylüyor clenbuterol kullandı ya da ispanyada bazı besi hayvanlarına çaktırmadan clenbuterol veriliyor.

@x-rayted Demek istediğimde bunlardı Contador yalan söylüyor olabilir, ete kaçak enjekte edilmiş olabilir ki savunmasında da zten böyle bir sabotaj olabileceği bile söylenmiyor değildi. Bilemiyoruz vs.

Contador'un 27 yaşında 3. Tour galibiyeti sonrası ve o seneden sonra ki yarışlar için en iddialı sorcu oluşu üstüne bu doping ezası ve sonrası İngilizlerin yükselişi de beni düşündürmüyor değil, herkesin kendi düşüncesi var, fakat bende bu teoriyi aklıma getiriyorum.

Grand Depart 2017 Düsseldorf. İlginç ve erken bir gelişme bende şaşırdım. Umarım Doğu Fransa ya uğrar da tekrar Tour etabı izleme şansım olur. Vizelerin kalkması ise umarım sorunsuz şekilde başlar ve devam eder.
(link)

TDF 2016 nin starti (link) da verilecek

Ama bu yil Kittel ve Greipel gibi yariscilarin gösterdigi basari Almanyadaki bisiklet sporu severleri tekrar canlardirdi.

En son 1987 yilinda Bati Almanyada start verilen TDF den Almanya 11 milyon euro kazanmis. Yani TDF yonetcileri 2017 deki yaristan ne kadar fazla kazaniriz hesabini yapiyor gibi geldi bana.

@Sinan Uyar Sanırım 8-10 Milyon gibi bir rakam belki bir kaç daha fazla sadece TDF yani ASO organizasyonu para alacağını düşünüyorum. Bu para takımların gelişi,ağırlanışı vs. gibi öteki masraflar haricinde bir rakam direk ASO cebine atıyor. Tabi Fransa içinde ki şehirler daha cüzi rakamlar ödüyorlar. Bazıları istediği kadar ödese bile ASO Fransa ülkesine etapları yıllar bazında çok güzel dağıtıyor ve Tour 3-5 yıl zamanında tüm Fransayı dolaşıyor. Bakalım ben Frenc-comte ve Alcace bölgelerine uğramalarını bekliyorum. Alpler ve Pireneler sık uğransa da son yıllarda La Plenches de Belle Fills yokuşu güzel bir zirve oldu. Umarım sık sık uğrarlar.

bir single yapildi bile. reklamin iyiysi kötüsu¨olmazmis :)

@Sinan Uyar Reklamın kötüsü olmaz derler ama ben reklamından nefret ettiğim Türk markalarından alışveriş yapmamaya çalışıyorum. Kaliteli daha olsa algısal-saçma reklam yapanlar markalardan almamayı özenle tercih ediyorum.

france 2016,pür dikkat eğim yarışlarını en önlerden seyredeceğim (tabi tv 'den :))
bakalım bu sene eğim şampiyonu kimler olacak ,(tabi dopingsiz :harika:)

Alpe d'Huez yok mu bu sene, ben mi göremiyorum?

Merak etmeyin Alp dhuez iki sene de bir Tour 'a konuk olur bazen 3 olur ama o da çok zor. Fransa da çok kaliteli yokuş var , kayak merkezi hepsi de yolu alt yapısı mükemmel, daha gidilmeyen yerler dolu, fakat hepsine gitmiyorlar ışte , çünkü Tour de France efsanesini bu yokuşlar yarattı ve artık istesede bir kenara atilamazlar.

Özellikle geçen sene ki Les Lacets de Montvernier muazzamdı. Bardet almıştı etabı 18.etaptı sanırım umarım bu yokuşu bol bol görürüz.

Harika

image.jpeg

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/image-jpeg.47424/

aman aman bu kaçmaz işte .:harika::harika::harika::harika::harika::harika:seyretmesi bile zevkli olacak.

Geri