Scudo Sports

Tour de France 2016

PROFIL.png Yayın akışı 15:00 diyor..
Kaçanın artık kovalanacağı bir etap.Olasılıklar ve denklemlerin bilinmezliği turu daha keyifli hale getiriyor.Herkese iyi seyirler..

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
Scudo
@Kudret Kurtcebe Son beş yıl için büyük yarışlardaki genel klasmancıları detaylıca incelemedim, lakin Temiz Yarış adına konuşacaksak bugünlerin geçmişten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Doping Sonrası bir döneme girdik. Kontroller artık daha sıkı. Biyolojik pasaport diye bir güzellik var. Her etabın bitişinde kürsü yapanlardan nümune alınyor. Geçen yılki TDF'de orta derece dağlık etabın birinde gencecik bir İtalyan yardır yardır gidiyordu. Sanıyorum yaş 22. Daha önce önemli hiç bir başarı göstermemiş genç adam iyilerin en iyilerinin yarıştığı bu zirvede yorulmak belirtisi şöyle dursun, bitişe yaklaştıkça pedalı daha rahat çeviriyor, adeta mermi gibi gidiyordu. Bir gün sonra dopinkli olduğu ortaya çıktı. Artık onu ömür boyu görmeyeceğiz. Bugünki sistem daha hakkaniyetli. Şahsi kanaatim bu yöndedir.
Elbetteki yapanlar her zaman olacak ve sistemin açıklarını kollayacaklar. Ancak dopink adına müşterek teknoloji artık herhangi bir doktorun bilgi kapasitesinden daha yüksek. Bisiklet sporu için Dopink sonrası dönem ne kadar başarılı olacak bunu zaman gösterecek. Umarım daha temiz yarışlar gördüğümüz gibi, tamamen temiz yarışlarda görürüz.
Eskinin hilekarlarını bir kalemde sildim geçtim. Contador için bu TDF arınma, kendini yeniden ispat etme günüydü. Ne yazıkki takımı destek vermiyor. Muhtemelen genel klasmana değil ama etaplara odaklanacak. Eski neslin kirlilerini bir kenara bırakıp yeni neslin Giro'da Chavez gibi, Paris Rubede Degenkolp gibi TDF'de Kintana gibi doğal savaşan, yüreğiyle pedal basan sporcularını izleme zamanıdır.

Söylediğin şey hakkında araştırma yapmadım ama sprinterler hakkında yaptım. Sıkı dur şimdi.
Zamanımızın en iyi sprinteri kim?
acaba iye sormuştum kendi kendime ve sprinteleri iyice bir masaya yatırdım.:)

Öncelikle bu kişi yarı değil saf sprinter özellikli olmalıydı. İş bu noktada kolaydı. Tom Boonen gibilerin tamamını eledim. Caleb Ewan gibi saf sprinter olupta ortanın üstü olanları da maalesef eledim. Çünkü 3 kişiye kadar indirgeyebilmeliydim. Bu arada Nacer Bouhani terbiyesizinin üstünü çizerken keyif aldığımı da ekliyeyim:p

Her ne olursa olsun sportif performans söz konusuysa karşılaştırma yapmak zor. A kişisi bir yarışta kazanırken diğer yarışta çeşitli nedenlerden B kişisi kazanabilir. Form durumu, aynı yarışta bulunmak, takım desteği, etap profili, diğer yarışçıların durumu gibi etkenler her şeyi değiştirir. Sonuçta vara vara son üç sprintere kadar vardım.
Cavendish, Kittel ve Greipel.

Bu isimlerde herkesin mutabık kalacağını düşünüyorum. Ancak ne yazıkki sağlam verilere ulaşaöıyordum. Kazandıkları etap sayıları az bilgi veriyor. Birbirleriyle mücadele ettikleri günler az. Üstelik Kittel'in sakatlığı, Cavendish'in pist bisikleti nedeniyle sprint yeteneğinin kısmen azalması, ki bu dönemde gereksiz eleştirilere maruz kaldı, hepsinden önemlisi farklı yarışlarda bulunma gibi nedenler karşılaştırmayı zorlaştırıyordu. Karşılaştırmayı zorlaştıran diğer başlıca nedense sprinterin takımının durumu. Bazı takımların Ettix resmen sprint treni varken, bazı takımlar daha değişik sporcu profilli.

Güç üretimlerine baktım. A kişisi en yüksek gücü üretiyordu ama B kişisi gücünü uzun süre koruyabiliyordu. Üstelik C kişisi daha aerodinamik sürüyordu. İşim zordu evet:(:)

En nihayetinde bu Tour de France'ta bir sonuca ulaştım.

Mark Cavendish kendine has aerodinamik stiliyle, kazandığı etap sayılarıyla, üçü bir arada yarışırken kazandığı etaplarla, diğerleri gibi sprint treni olmamasına rağmen başarı göstermesiyle, gücünü muhafaza edebilmesiyle ve dahi takım değiştirirken arkadaşını da götürüp yüklü kontrat yaptırmasıyla ve dahi kendi menfaatini arkada tutup bu arkadaşına, yani yardımcısına grup sprintinde etap kazandıracak kadar vefakar olmasıyla en iyi sprinterdir arkadaş.

Ulaştığım sonuç budur. Fransız L'Equipe gazetesi de benim gibi düşünüyor olacakki gelmiş geçmiş en iyi sprinter olarak Mark Cavendish'i seçmiş. Bu ara kazandığı etap sayılarıyla ismini Eddy Merckx, Bernard Hinault gibi efsanelerin arasına yazdırıyor.

Bugünki etap kaçışa müsait görünüyor ancak sprintle bitmesi kuvvetle muhtemel. Son 3. kategori tırmanıştan sonra peleton yarışın nasıl biteceğine karar verir. Eğer sprintle biterse bir adama dikkat edin.

Bayanlar ve baylar
Gelmiş Geçmiş En İyi Sprinteri İzliyorsunuz...

Bendeniz yaşarken zaferini görmüştü
Screenshot_20160707-151517.png

bitişe 41.5 km kala ort. %5.1 eğimli 3.2 km'lik yokuş görünüyor, yarışa heyecan gelir mi acaba orada, baştan sona izleyeyim dedim ilk defa ama sarmadı yav

tırmanış olmayan, sprint finish beklenen etapların sonlarını izlemeye devam

Kral Cavendish...

İnanılmazsın be :eek: Puanlar geliyor Cavendish'ten.

• Beğen
Tepkiler: dramorey
@MehmetAliB.
Eskinin hilekarlarını bir kalemde sildim geçtim

:harika::harika::harika::harika::harika::harika:

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/untitled-jpg.77485/

cavendish ,andre greipelide gümletti ya sonunda ,bu günde ortalığı duman etti.adam 100 metreci..

tabi kittel-ve greipelin hakkını yemeyelim.

Greipel ikidir sprinte girmiyor bile resmen. Lotto-Soudal de treni yarışın sonuna kadar taşıyor ama son 300'e girerken bir dağılıyorlar. Gerçekten 2 gün önceki etap ve bugünkü etapta sprinte başlayıp çizgiyi otururken pedallayarak geçecekse eğer bu adam niçin buraya geldi anlamak zor.

@drumbanger

kavendişe (türkçe yazdım ) kıyak geçiyor :islik::islik::islik::koptum:
acaip bi adam ,konya düz ovada takımdan başkası alsın demiş idi,antrenör hayır demişti,alicenap kişiliği var,yalnız kavendişin o kafa atmasını unutmadım,tabi sinirlerine hakim olamadı,ingilizler soğukkanlı olurda, niye orda rakibe kafa çıkarttı, sonra dengeyi kaybedip düşmüş idi,bunları unutuyorum, çünki,acaip yakaladı son 100 metrede greipeli...

@MehmetAliB.

Markk Cavendissshh!!!
Nasıl tahmin ama:huhuu:

@Yılmaz Uyar

Cervelo S5 sevdiğim bisikletlerden biri ancak size katılmıyorum. S5 Cavendish'e boyu kısa olduğu için ve muhtemelen bir küçük beden kullandığı için hacimli gelecektir. Aerodinamik açıdan artı kazandırmaz. Ama asıl katılmadığım nokta şudur. Bildiğiniz gibi yarışı bisiklet veya donanım değil, sporcu kazanır. Şu videoyu izleyiniz lütfen. Zira tezinizin zıttında kazanan kişi yine Cavendish. Aero kullanmamasına rağmen!...
(link)

@Kudret Kurtcebe
Greipel'in hakkı yenir mi hiç güzel abim. Gücü de beyefendiliği gibi sağlam adamın. Bu gün terste kaldı ama ilerde kazanacağı etap var daha. Hakikaten alicenap adam.

Cav, Kittel veya Greipel her kim olursa olsun; dünyanın bisiklet sporu zirvesinde, Tour de Fransta, zamanımızın en iyi sprinterlerini üçü bir arada izliyoruz. Büyük keyiffff:krktm::ssrtcbya::)

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/upload_2016-5-8_18-5-20-png.68431/

hatırlayalım 2016 -giro italya,
ilk 10,
iki adam ,
kittel-greipel
iki uçan düzde goril
https://www.bisikletforum.com/dosyalar/kittel-png.68430/

yarış sonu budur işteeeeeee
kittel-greipel iki adet almanus vatandaşuş :islik::islik::koptum::komik::komik::komik:

Kimse velogames ten bahsetmiyor. Takımları kurduk unuttuk sanki. :)

Diğer taraftan genel klasmancılar için yapılan yorumlara biraz ekleme yapmak isterim. Contador açıklamasında rakiplerini değerlendirdi ve bence çok önemliydi.
Frome : başladığı kadar sağlam bitiremiyor ama en güçlüsü dedi, takımından özellikle bahsetti.(Sevmesem de Frome gerçek bir takım lideri)
Quintana : zamana karşısı iyi değil ama iyi tırmanıyor dedi takım desteği konusunda fazla söze girmedi
Nibali : mutlaka çok kötü bir günü olur ama tur sonuna kadar mutlaka sağlam kalır dedi takımda lider olup olamayacağı konusunda yorum yapmadı

Bence bu yıl genel klasman frome ve quintana arasında geçecek her ne kadar velogameste liderim contador olmasa da bu yıl bunu başaracak olma ihtimali giderek düşüyor. Çünkü turda kazanılacak her saniye için takımlar strateji üretiyor ve maalesef geçmiş yıllarda görülen güçlüye karşı birlikte çalışmak olayı eskisi kadar çok değil. Bunun sebebi de takımlar artık telsizleri çok aktif kullanıyor ve sportif direktörler geminin limana ulaşması ile ilgilendikleri için bu oluşumlar can bulamıyor.

Telsiz kullanımı ve umarsız sürüş konusunda peletonun abileri ilk iki etap sonunda epey açıklamalar yaptılar ve bunun etkisiyle 3 etap ciddi temposuz geçti.

Sprinterler içinse ben acizane Paris finishi için tura devam edeceklerini düşünüyorum. Ama Saganın olduğu yerde yeşil tatlı bir hayal hepsi için, çünkü sagan gerekirse dağlık bir etapta kaçar tüm sprint puanlarını toplar yinede o mayoyu kimseye vermez. Bu yıl velogameste cavendish dedim yanıltmadı. Yeni takımının başka adını duyurma şansı yoktu ve tüm strateji cav üzerine yapılmıştı ve bu uygulanıyor.

Sonuç olarak bisikletçilerin birer insan olduğunu unutmadan, bu tura en temiz ve en iyi hazırlananın kazanması dileğiyle...

PROFIL.png PROFILCOLSCOTES_1.png
Köpekbalığı sinsice ilerler ve peletonu avlar;)..

Sarı mayo kaçış grubunda. İlginç şeyler oluyor.

(link)

son 15 km peloton 4 grub olmuş...

nibali peloton-2'de

s.cummings önde..

van amermaet peloton-3 'de

son 1 km ,
s.cummings önde
navarro geliyor..

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13619921_10153749960572634_6985638134724772845_n.png?oh=4548979174394de83c2b5f65cce47d63&oe=5830C0B7

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13619921_10153749960572634_6985638134724772845_n.png?oh=4548979174394de83c2b5f65cce47d63&oe=5830C0B7

bu nasıl düştü yahu,rüzgarmı düşürdü acep,:eek::eek::eek::eek:

Geri