Scudo Sports

Tour De France 2011

Janez Brajkovic turu bıraktı . Ambulansla hastaneye kaldırıldı

Scudo
Cavendish'in tarzına uygun bir finiş profili yoktu . Yine de helal sana Cav , diyelim . Voeckler biraz daha dayanamadı ne yazık ki. Çok çok ilginç bir TdF oluyor . Günün kaybedeni Tom Boonen , Janez Brajkoviç ve Chris Kern 'di . Kazananlar ise Cavendish ve sarı mayodaki Norveçli Viking Thor Hushovd. Garmin Cervelo'da çok iyi performans gösteriyor.

Genel Klasman
1 Thor Hushovd (Nor) Team Garmin-Cervelo 17:36:57
2 Cadel Evans (Aus) BMC Racing Team 0:00:01
3 Fränk Schleck (Lux) Leopard Trek +4
4 David Millar (GBr) Team Garmin-Cervelo 0:00:08
5 Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack 0:00:10
6 Bradley Wiggins (GBr) Sky Procycling
7 Geraint Thomas (GBr) Sky Procycling 0:00:12
8 Edvald Boasson Hagen (Nor) Sky Procycling
9 Jakob Fuglsang (Den) Leopard Trek
10 Andy Schleck (Lux) Leopard Trek
11 Tony Martin (Ger) HTC-Highroad 0:00:13
12 Peter Velits (Svk) HTC-Highroad
13 Christopher Horner (USA) Team RadioShack 0:00:18
14 Levi Leipheimer (USA) Team RadioShack
15 Robert Gesink (Ned) Rabobank Cycling Team 0:00:20
16 Alexandre Vinokourov (Kaz) Pro Team Astana 0:00:32
17 Philippe Gilbert (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:00:33
18 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:00:39
19 Carlos Barredo Llamazales (Spa) Rabobank Cycling Team 0:00:40
20 Cyril Gautier (Fra) Team Europcar 0:00:58

• Beğen
Tepkiler: Eren Tublek
@Özgün ÇETİN

Evet o sahneyi gördüm. İzledim turun som 36 km.sini. Bayagı kızdı Contador.

@Özgün ÇETİN

Contador'un da akıbeti Lance'e benzeyecek , ondan korkuyorum . Hiç bu kadar çok kaza geçirdiğini görmemiştim.

@Cem Unden

Takım arkadaşları tecrübesiz de o yüzden bu kdr kaza yapıyo yoksa eski takımında yoktu böyle birşey.. Koruyamıyolar ki elemanı.

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Kaza olayı çok büyük oranda şans takımla pek alakası yok. Boonen de düştü,takımdan bir domestik kendini feda etti yetiştiler zaman barajına takılabilirlerdi. Quickstep kötü takım mı Boonen'in düşmesine engel olamıyor.

• Beğen
Cavendish uzunca bir süredir almadıgı kadar hakkıyla aldı etabı.Ne HTC treni ne Renshaw direk bileginin hakkıyla tek tabanca sprinte en arkalardan başlamasına ragmen kazanmasını bildi.Boonen ve Brajkovic de bahtsızlar kervanına katıldı geçmişler olsun.Contador için birşey demiyeceğim artık dedikçe kaza onu buluyor -.-

ya 100 km ızledım soluksuz.son 10 km de elektrık gitti.ulan kedaş ben senin emiii..akşamın 6 sında elektrkmi gider.sprinti kaçırdık canlı canlı..

• Beğen
Takımların bisikletleri bu sayfada

(link)

Cavendish answered the usual questions about his win and about how his HTC-Highroad team-mates helped. He also gave some colourful responses to other questions that dug deeper. The following is a transcript...

Q: Where does this win rank?
Mark Cavendish: "It was on the scale of my 2009 stage win [in Aubenas] really, but it was more difficult, because it was unexpected. The stage was hard, the finish was really hard, the uphill. That finish was steep and I went into the red. I was lucky to have my guys, six guys to keep me out of the wind all day. I had Gossy and Tony Martin on that little uphill.

Meğerse Cavendish - 2009 TdF'de de bu tarz profilli bir finişi birinci bitirmiş. Fakat bu sefer ki daha iyi
(link)

• Beğen
Tepkiler: İbrahim Aslanhan
Boonen'a çok üzüldüm valla. :( :( En sevdiğim adama nazar değdi resmen. :)

Thor Hushovd'un geçmişinde tırmanışçılık da varmış. Bu iri adam beni şaşırtmaya devam ediyor. :) Ailesiyle tanışmak isterdim valla. Sanırım onlara soracağım ilk soru nasıl oğullarına İskandinav mitolojisinden bir tanrı adı verdikleri olurdu herhalde. :)

• Beğen
@Önder Tarım

Birkaç Norveçli ile bu adamın isminin nasıl okunduğu hakkında bir muhabbetimiz olmuştu . Bir garip söylüyorlar . "Tuur Hushovd " falan diyorlar . Bazen duyduğunuz şeyi tekrar edemiyorsunuz . Bu İskandinav dilleri bir acayip .

İri dediğimiz Thor Hushovd 183 cm ve 83 kilo . Evet , pro bisiklete göre bayağı iri . Pek de kilo vermeye niyeti yok gibi. Şöyle 77 kg falan olsa iyi olur gibi.

Yarın yine Gilbert , Hushovd favoriler arasında. Zaten 12.etaba kadar böyle gider. Ondan sonra asıl tango başlar

Etap 1 için güzel ,kısa bir video
(link)

Etap 5
(link)

bu sene cavendishte bi tuhalık görüyorum.sanki sıkıntılı yada takıntılı gbi hali var.sprint atarken epey zorlanıyo koparıp gidemıyo,teker farkıyla aldı bugunkü etabı.ustelık gılbert gbi bi adamla.gecen sene neydi öle.acaba team sky a transfer olacak dedıkoluru yuzunden kafasımı karışık? kendini tam veremıyo gbi.ilerleyen etablarda görcez tabi.
Contadorla ilgili bi not::bugün bisikletını oyle fırlatıp attı.insan caldığı enstrumana bile saygı gösterır bi farklı tutar.sen bi şampiyonsun.hiç yakışmadı o hareket.çok soğudum bu adamdan birden.tabi uzerındeki doping olayının stresı ve yuhlamalarda etkılı oluyor,gergin gibi.

etap 5 - Radioshack'tan Janez kaza sonrası

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/264393_10150311574585934_127009645933_9490616_2154308_n.jpg

Managing a smile, Jani said, "Obviously I am super disappointed with this. But on the other hand, I think I can recover pretty fast and go for the Vuelta and get results there."

(link)

bu linkten bazi bisikletcilerin yaris sirasindaki anlik hizlari ve nabizlari takip edilebiliyor.

• Beğen
@Cem Unden

evet horner dı çok iyi tırmanışlar yaptı ,tabi 7 günlük bir turdu,acaba fransada neler yapabilir diye düşünmedim değil,tabi california turuna katılan ve kazanmak isteyen kim var dersek ayrı konu,burası tabiki başka,yaşı yerinde ,belki farklı bir renk katabilir...

• Beğen
Geri