Scudo Sports

Tour De France 2010

Scudo
Cantador sponosorlarından iyi fırça yemiş olmalı, imaj düzeltme çalışmalarına başlamış.
Son metrelerde efendice davranıp etabı Andy'ye bırakması bir anlamda milyonlar önünde özür dilemek anlamına geliyor bence.

Contador etap kazanmandan şampiyonluğun peşinde çok belli :) Schleck mekanik arızasız vs. ne yaptı hiçbirşey ehehe

Nasi hicbisey yapamadi :S kac dakika fark acti iste

bu arada enteresan bir kare :)
http://img155.imageshack.us/img155/1141/eauehue.jpg

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Sürprizsiz bir gün oldu, hiç bir tahminim gerçekleşmedi, üstüne üstlük Sanchez de başlarda düştü. Farklı olabilirdi.

• Beğen
Stage 17: Pau - Col du Tourmalet 174km
1 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank 5:03:29
2 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana
3 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha 0:01:18
4 Ryder Hesjedal (Can) Garmin - Transitions 0:01:27
5 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel - Euskadi 0:01:32
6 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0:01:40
7 Robert Gesink (Ned) Rabobank
8 Christopher Horner (USA) Team Radioshack 0:01:45
9 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:01:48
10 Roman Kreuziger (Cze) Liquigas-Doimo 0:02:14

General classification after stage 17 #
1 Alberto Contador Velasco (Spa) Astana 83:32:39
2 Andy Schleck (Lux) Team Saxo Bank 0:00:08
3 Samuel Sánchez Gonzalez (Spa) Euskaltel - Euskadi 0:03:32
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank 0:03:53
5 Jurgen Van Den Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto 0:05:27
6 Robert Gesink (Ned) Rabobank 0:06:41
7 Joaquin Rodriguez (Spa) Team Katusha 0:07:03
8 Ryder Hesjedal (Can) Garmin - Transitions 0:09:18
9 Roman Kreuziger (Cze) Liquigas-Doimo 10'12"
10 Christopher Horner (USA) Team Radioshack 10'37"

Daha birşey bitmedi .Contador ve Schleck'e alkışlar ve alkışlar.Helal olsun hepsine.Sürpriz olmadığı gibi Contador ve Schleck dışındakiler beklediğim performansı gösteremediler.

Eğer Contador turu alırsa ,Greg Lemond gibi hiç etap kazanmadan turu kazanan sporcu olarak tarihe geçecek.

@Soner Sarihan

Yanlız tırmanış sırasında andy e yarışı bırak demiş, o da bırakmam demiş, pisikolojik savaş konusunda çok üstün, bunu arada yaptığı atakta da belli etti zaten:)

@binRRAllahaşkına bunun kaynağı neresidir?

@gurol

Türkçe izledim ben, eurosport ta yarış sonrası söyleşi sırasında tercüme bu şekildeydi;)

Özellikle son 5km'de büyük sinir harbi yaşadım tv başında... DESTEK mi KÖSTEK mi bu seyirciler yahu? nedir yani bisikletlinin yanından koşayım derken onu engellemek? nedir bayrak sallayayım derken liderin gözüne bayrak sopası sokmak? nedir izleyeyim derken atağa kalkmaya calısan 2 kişinin önüne resmen set kurmak!

Hayır görevli polisler telefonlarını cıkarmıs kameraya cekmeye calısıyor gelenleri; bırak eurosport cekiyor zaten sen görevini yapsana, yola fırlayanları engellesene!

Tour of Turkey de bile kac km set kuruluyordu finishe dogru.. En az 3km.. [bunun da en az 1kmsi reklamlı oluyordu o ayrı =) ] en azından bir güvenlik seridi cek oraya; bir uyarı olsun belki yine cıkan olur yola ama 100 seyircinin 95i de yolda olmazdı..

Bu 95 kişinin en az 75i de ya contador a ya schleck'e destek olmak icin! dokunmaya calısıyorlar; kolu poposu farketmez ben dokunayım da... hani koluna dokunmusum dengesini kaybetmis ritmini kacırmıs sorun degil; ben destek oldugumu dokunarak önüne gecip bayrak sallayarak göstereyim bana yeter!

Sadece son 600metre de önlem alan yolun geri kalan kısmını ise yarıs alanı degilmis de festival alanıymıs gibi kullandırtan organizatörlere buradan sesleniyorum [sanki türkce biliyorlar ve bu forumu takip ediyorlar da =)]; Gerekli önlemleri alın uleyn!

Saygılar...

Andy SCHLECK'e helal olsun....Benim tur galibim O'dur...

• Beğen
@GiciK eRay ADALIBugün anladım ki Kekolar ve kekoluk yalnız bize mahsus değil .Eminim o yarışı seyretmeye gelip ,bisiklet sporundan anlamayan birçok hayvan ordaydı bugün. Birde keçiler vardı .Onlar gerçekten daha medeniydiler:):)

Les Moutons

• Beğen
Tepkiler: Eray ADALI
Hatta 3 tane koyun bir süre koşarak eşlik ettiler guruba o sahne de çok hoştu koyunlar "Bizde varız " der gibiydi sanki :p

• Beğen
hiç umsuğum gibi bir yarış olmadı.TV karşısında geçirdiğim zamana yazık. hep beraber gittiler. 7 kişi kaçtı. SASTRE de öndekilere yetişmeye çalıştı olmadı. 15 km kala iki kafadar atak yaptılar. yan yana bir birilerinin gözlerine baka baka el ele finişe geldiler. güzelim kraliçe edap ının da halletiler. çok yazık. biriniz atak yapın, ya var olursunuz yada yok. onlar kendi puanlarından memnun. arkadan gelenlerdede hiç heyecan yok. bence YARIŞ RUHU YOKTU. YARIŞMADILAR. BU GÜNÜ BÖYLE TAMAMLAYIP, BİR AN ÖNCE PARİSE VARSAK TA YARIŞ BİTİRİP EVİMİZE GİTSE DİYORLAR. BUNDA SONRASIDA BELLİ. CONTADOR BİRİNCİ, ANDY DE İKİNCİLİĞE ABONE OLDU. HOŞ GELDİN YENİ URİCH.:boese157: :boese157: :boese157: :boese157:

İşlerim oldugu icin son 30-40km izleyebildim bugun. Eurosport yayınında da koyunlardan bahsettiler ara ara.bakındım fakat koyun görüntülerine ulaşamadım.. acaba gözüne ilişen varsa burada baglantısını da verebilir mi?

EDIT:
ve derken buldum

(link)

yine detesekkürler

• Beğen
@ayla abdanSiz benden daha cesaretli çıktınız valla.Bravo. Yarış çok bayıktı. Herkes sonuca razı .Bugünün tek delikanlısı Sastre çıktı ama Malkoçoğlu olmak her zaman zafer kazanmak değildir.

keçi değilmiş onlar koyunmuş ."Les moutons:koyun"

Etabın en önemli kısmını yani son tırmanışı izleyemedim. Link falan bulursanız paylaşırsaanız sevinirim..

• Beğen
Eğer belli bir aksilik olmazsa ; yarışın galibi Contador, garibi Schleck.

Geri