Scudo Sports

Torku şekerin kapatılması ve bisiklet camiası

@Ferhat Köse

Bu sefer onlar için biz sürelim!

yarın saat 09.30 'da torku için yağmur demeden pedal çevireceğiz ferhat dostum ,ve hatta klasikleşen kartepe 17.turu ,218 km 'lik etabı ,nisan 2016 'da ,tek tabanca yapacağım ,daha ölmedik animallah........(torku için kartepe tabi torku forması ile )

Scudo
Yazılanları baştan sona okudum, çok doğru noktalara değinilmiş, katılmamak mümkün değil.
Bisikletin toplumda yaygınlaşması adına devletin 1 Milyon Bisiklet projesi var. Bu proje 2018 yılına kadar bitirilecek. Zaman zaman bazı okul ve belediyelere gönderildiğini okuyorum. Yapılır mı, yapılmaz mı, yapılırsa nereye kadar varır, amacına ulaşır mı, bakalım göreceğiz.
(link)

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@Kudret Kurtcebe
Abi siz sürün böyle şeyler de gerekli ben biraz daha realist bir insanım torku takımından bir tane can ciğer kardeşim var. bir senedir antremanlarını benimle paylaşıyor birlikte çeviriyoruz kampı yarışı olmadığı sürece. Rasim Reis ben ilk günden beri sadece onu düşünüyorum. yeni evli yeni baba oldu ve çevirmekten başka daha önce hiçbir meslekte çalışmamış.Daha önceden defalarca konuşmuştuk ilerisi için iş imkanlarını düşünüyorduk kendisine bu olay yüünden inan 3 gündür en kötüyü hesaplayarak olur da başka takımda başlayamazsa eskişehirde kendisine nasıl bir iş bulurum diye düşünüp çevremdekileri araştırıyorum.

bunlar işin kötü ve sosyal kısımları benım bu konuyu açmamdaki sebep kötü bir olay yaşandı ortalık ayağa kalktı bari bu sefer farklı düşünelim.Bir arkadaş yazmış sadece spor olarak bakılmamalı diye evet herkes yarış koşacak diye birşey yok çok doğru ama herkes bir şekilde izleyebilir herkes araç olarak kullanabılır herkes kullanmasa bıle sevebılır takip edebılır.Bizim artık toplumsal olarak bisiklete değer vermeye başlamamız lazım birşeylerin değişmesini istiyor bu spora yada konuya birilerinin destek olmasını yatırım yapmasını istiyorsak.

@Ferhat Köse

dostum ferhat ,tepem öyle bi attıkki, torku forması alacağım o forma ile 218 km tepeceğim ,o forma her yerde benle olacak ,gerçi kartepe bisiklet takımı forması var,ama torkuya yapılanı reva göremem. daha çok kartepe olacak torku forması ile,
şeref duyarım.

@Cem Unden

Saçma sapan konuların yüzlerce mesaj aldığı, bir forum olma yolunda hızla ilerliyor burası. O yüzden ne deseniz haklısınız. Bisiklet konusunda ciddi yorumlar yapacak kadar tecrübeli değilim, tek yapabileceğim şey, yarın ki İstanbul etkinliğine katılmaya çalışmak olacak.

Okudukça sagdan soldan tokatlar ışıklar cakmaya basladi , yuzum kizardi :(

@MehmetAliB. Bey devletin yaptığı o proje bisiklete dair atılan en önemli adım fakat bizim insanlarımız o güzel projeyi bile mahvetmeyi başarıyor bazı okullar bisikletleri bodrumlarda çürümeye bırakıyor bazıları sadece öğretmenlerine veriyor sahibinden.com da satılık ilanı bile gördüm sadece yüzde 5 lik kesim projeyi amacı icin kullanıyor.Bizim sadece bisiklet sporu ile ilgili gelişmeye ihtiyacımız yok bizim insanlarımızın kaliteli bir eğitime ihtiyacı var zihinlerimizin değişmesi gerekli.İlerleyen günlerde o proje ile ilgilide bir yazı yazmayı düsünüyorum belki o bisikletlere ulasma yetkisi olan birileri okurda bodrumda yatan bisikletleri alıp hakettigi sekilde insanların kullanımına acar.

@Giantdefy

yüzde 5 ise yandık demektir ,yüzde 95 hikaye ise, 50 yıl içinde bisiklet asla kitleselleşmez.

@Kudret Kurtcebe Bey o rakamı salladım tabi ama eminim o kadar bile yoktur.Sağlık bakanlığı ve halk sağlığından görüştüğümüz yetkililer dağıtılan bisikletlerin doğru biçimde insanlara kullandırılmadığından yakınıyor biz ve birkaç üniversiteden memnunlar sadece.Yetkililer memnunlar ama biz bu işe el atmazsak bizim üniversitemizdede o bisikletlerin bu kadar aktif kullanılmayacagına eminim.Diğer üniversitelerde kulüp üyeleri yönetici olan arkadaşlarada fikir vermesi açısından uyguladıgımız sistemi yazim belki bir faydası olur.Öncelikle gelen bisiklet sayısı yetersiz herkese bir bisiklet veremeyiz veya bir kişiye versek bile doğru kullanılıp kullanılmadığından emin olamazdık.40 bin küsür öğrenci gelecek toplam bisiklet sayısı 1000 şu an gelen bisiklet sayımız 250(250 tane daha önümüzdeki ay teslim edecekler) bizde tüm öğrenci ve personelin yararlanması için bu bisikletleri sistemsel olarak vermeye karar verdik bunun için bisiklerin gelip teslim edileceği bir yer birkaç çalışan ve bir internet sistemi gerekiyor.Üniversite bisikletlerin kiralanacagı yeri ayarladı ondan sonra sistemi kurmaya geldi iş sistemi güzel kurdukda ilk bir ay içinde onlarca kez sistemde değişiklikler yaptık hala da değiştirmeye devam ediyoruz.Sistemi anlatacak olursam bisiklete zarar gelmemesi için bisikleti en son kullanan kişilerin bilgilerini bilmemiz gerekiyor bunun için her bisiklet verdiğimiz kişiyi olusturdugumuz sisteme kaydediyoruz her bisikletin bir numarası var ve bu bisikleti o kisiye istedigi tarihler arasında zimmetliyoruz(bisikleti alırken ve verirken kontrol ediyoruz bisiklette bir sorun var mı yok mu diye bisiklette kullanım hatası sonucu bir zarar gelmisse bu zararı ödemelerini istiyoruz.bunun icin bisiklet verme islemi sırasında iki adet kullanıcı sözlesmesi imzalatıyoruz.en çok bisikletlere verilen hasar zarar jantların akordunun kacması(mm lik degil gözle bariz görülecek sekilde) ve bisiklet kilitlerinin kaybedilmesi.)Bisiklet öğenci kimlikleri bizim üniversitemizde banka kartı şeklinde öğrencilerin kartından hergün icin 1 tl cekiyoruz bu paralar bisikletlerin bakımları ve orada calısan insanların maaslarını ödemek icin kullanılıyor.Böylelikle sistemin sürekli bir dönüş içerisinde olmasını amaçladık.Çalışacak insanlara gelince birazcık fedakarlık yapmamız gerekiyordu orada ben ve arkadaşlarım yarı zamanlı öğrenci olarak çalışıyoruz birde üniversite tarafından görevlendirilen memur var.bisikletlerin bakımlarını çarşamba günleri yapıyoruz geri kalan 4 gün ise bisikletlerin teslimi sırasındaki kontroller ve bilgisayar başındaki işlemleri yapıyoruz.Topluma yararlı olduğumuzu düşünüyorum aldığımız para yol parasına bile yetmiyor ama bu işi bir görev olarak edindiğim için zevkle yapıyorum insanlardan beklediğim tek şeyde verdiğim emekler karşılığında sadece kaba bir tavır sergilememeleri.Malesef cogu kisi onuda göstermiyor fakat umarım bir gün bizim ülkemizde gelişecek ve diğer uygarlıkları yakalayacağız.Sisteme ise beklediğimizden çok yogun bir talep var başımızı kaşıyacak vakit bulamıyoruz.Günde ortalama 100-150 arası farklı kişiye bisiklet kiralıyoruz.Bu da kampüs içinde inanılmaz bir sirkülasyon oluşturuyor tüm bölümlerin önüne bisiklet park yerleri yapıldı bu kiralanan bisikletle öğrenciler derse gidip gelebiliyorlar kendilerine zimmetli olduğu için istedikleri yere götürebiliyor.Şu anda üniversitemiz hollanda gibi:)Ben şunu yaptığımıza inanıyorum bisiklete binme kültürünü aşılıyoruz burada bisiklete binen insanlar yarın bir gün yolda bisikletli görünce yol verecekler,bisiklete binen bir insan görünce yadırgamayacaklar,kendileride ilerde islerine bisikletle gelip gidecekler.Sorularınız olursa cevaplayabilirim biraz yazma özürlüyüm imla hataları icin kusura bakmayın:)

30. benzer nufustaki gelişmiş ülkelere bakarsak

cevap burada değil mi? türkiye gelişmiş mi? bilemedim.

arkadaşlar burası ortadoğu. kusura bakmayın evrim ve psikoloji denen şeyler insanın ya da canlının yaşamında çok etkili. hepsini geçsek bile geçim derdi ile karşılaşıyoruz. bu da zaten tekrar bizi gelişmemişliğe götürüyor.

• Beğen
Tepkiler: Rocketman
Bence türkiyede bisiklet e destek vererek bir yere gelinemeyeceğini yatırımların boşa olduğunu ülkede bisiklet diye bir sporun olduğundan haberi bile olmayan çook insan olduğunu görüp zararın neresinden dönersek kârdır demiş olabilirler.

@Ferhat Köse benim en çok merak ettiğim bu sporcuların nihayetinde bir sözleşmesi yok mu? Alacakları tazminat yüklü olmayacak mı? Öyle pat diye kapattım demek tabiki kötü ama özellikle torku ya yakın kişilerin facebookta yazdığı ve bir iki farklı yerde okuduğum kadarıyla radyoda dinlediğim kadarıyla olaylar torku yu bu durumlara itmiş olması federasyon başkanı nin işgüzarligi çok fazla. O konu apayrı bir dosya. Eklemek isterim ki Bugünleri Lionel Marie Önceden Görmüştü... Attığı twit lerde açık açık yazmıştır.

@Yavuz S.
sözleşmeleri genelde yıllık yapılıyor ve yıl sonu tazelemek gerekıyor zaten ıkı aydır o toplantı yapılmadığı için gençler tedirgindi.Ülkemizde sporcusuna maaş veren ıkı takım vardı. biri brissa diğeri torku.Brissa nın maaşları oldukça düşük askeri ücret civarı. torkunun onlara göre maaşları oldukça iyiydi.Sözleşmesi biten sporcunun tazminat hakkı zannedıyorum yok. koskocaman bir şirketin onlarca avukatı tarafından hazırlanmış sözleşme ile hayatında bisiklet sürmekten başka bir meslek ile uğraşmamış 20 yaşındaki gencin o sözleşmeye bakışı oldukça farklıdır.ülkemizde neyin garantisi var ki bunun olsun .İlk sayfada Hüseyin çok güzel açıkladı bizim yapımızdaki ülkelerde şirket sponsorluğu ile spor çok ilerlemeyecektir anca kazakistan astana örneğindeki gibi devletin el atması ve tek takım dahi olsa yatırım yapması gerekıyor.Diğer türlü şirketleri klupleri beklersek mevcut sporcu sayısı ve ilgisizlik ile daha çok bekleriz.

Aslında çok da siyasi bir eki vardı mesajın ama içerik forum için yanlış olunca kaldırıldı. Dediğiniz noktalara kısmi değinmiş idim.

Sporcular için gerçekten kötü. Keşke bir ü dönüşü söz konusu olabilse.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Konya Büyükşehir Belediyesi Olaya El Atmış Diye Duydum Ama Gerçeklik Payını Bilmiyorum

Geri