Scudo Sports

Tork rehberi...

@Burak Altaç
Benim elimdeki vidalamanın özelliklerinde maksimum tork 4,5nm yazıyor.
Bunu Bosch yazmışsa ciddiye alırım ve bisikletteki çoğu vidayı sıkarken referans verebiliyor.
Tabiki torkmetre çok önemli ve güzel bir alet ama sanayi sitelerindeki çoğu dükkanda bile yok.
Screenshot_20210525-222730_Chrome.jpg

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Scudo
Şöyle bir sorum var. Alyan anahtarı ile 4m, 5m civataları önce kısa tarafı kullanarak elle sonuna kadar sıkıyorum. Sonra uzun kolu alıp bir çeyrek çevirince 5-6 Nm tork anahtarı ile aynı derecede sıkılmış gibi oluyor. Yani çok hassas değil tabi ama sonradan kontrol ettiğimde yaklaşık da olsa tutuyor. Bunu da yıllar önce bir arkadaş söylemişti. Yıllar sonra denedim işe yarıyor gibi. Karbon bir parça için ya da çok hayati bir vida için cesaret edemem belki ama tork anahtarı el altında değilken epey kullanmaya başladım. Hakikaten var mıdır böyle bir şey? Yani tesadüf müdür, yoksa benim elim alıştı da ondan mı? başka bu tip bir teknik uygulayan var mı?

Şimdi dediğinizi denedim. Daha elle sonuna gelmeden 5,5 nm torka geldi. Tabi herkesin elinin ayarı farklı ama fazla torkluyor olabilirsiniz.

Şimdi dediğinizi denedim. Daha elle sonuna gelmeden 5,5 nm torka geldi. Tabi herkesin elinin ayarı farklı ama fazla torkluyor olabilirsiniz.
Kısa tarafta yaparken çok zorlamıyorum ama, Tornavida ile çevirir gibi yapıyorum, güç vererek sıkma işini diğer tarafta yapıyorum. Önceki denemelerimde epey yakındı. Akşam bir daha ölçeyim.

Bisikletin aynakolu için kalibrasyon gerektirmeyen hangi tork anahtarını alıp kullanmak gerekir?

Bisikletin aynakolu için kalibrasyon gerektirmeyen hangi tork anahtarını alıp kullanmak gerekir?
Merhaba, ben geçen ay şu ürünü aldım bu tarz işler için. Arka göbekte kullandım. 0-60 nm Kullanımı gayet kolay. Kalibrasyon gerektirmediği söyleniyor. Başlangıçta sıfır gözüküyorsa tamam. Okunması güç değil. Gayet kolay istediğiniz değere geliyor. Ve uzun olduğu için kuvvet de rahat aktarılıyor.

(link)

2-15 nm arası tıklamalı olanlardan da bir adet mevcut. Hassas işlerde onu, güç gerektiren işlerde bunu kullanıyorum. Fiyat daha uyguna belki başka yerde bulunabilir. Ben 2000 liranın altına almıştım.

• Beğen
Tepkiler: Bülent Gökmen
Geri