Sadece bu başlık için değil, bisiklet toplamaktan çekinen tüm arkadaşlar için genel bir cevap yazmak istiyorum;
Ben bisiklet toplamanın başlı başına bir sanat olduğunu düşünüyorum. Bu iş sadece parçaları bir araya getirmek değil elbette. Haftalarca, belki aylarca süren parçaları seçme süreci, bunları yurtdışı dahil en iyi fiyat performansı sunan farklı farklı lokasyonlardan satın almak, kargolanma ve gerekirse değişim süreçlerini takip etmek ve sonrasında ince ince bisikleti inşa etmek gerçekten yüksek bir konsantrasyon ve adanmışlık gerektiriyor. Bunun yanında tabi biraz da zekaya ve beceriye ihtiyaç var

Bazı arkadaşlar bisiklet toplamayı duyduklarında, atomu parçalamayı tahayyül ediyorlar. "Aman sakın bulaşma" veya "Orjinali varken ne gerek var toplamaya?" gibi argümanları bu yüzden sıkça duyabilirsiniz. Sanki bu "orjinal bisiklet"in kadrosu Scott ise tüm parçalarını da Scott üretiyormuş gibi.
Haftasonu hobi kullanıcısı için geçerli değildir tabi ama ciddi bisiklet kullanıcılarının çok büyük bir kısmı bisikletlerini kendi toplar. Çünkü bisiklet hayatının gerçekten önemli bir parçasıysa, istediğin kadroyu, seleyi, jant setini, gidon boğazını ve hatta istediğin iç lastiği az çok biliyorsundur. Bunları hazır bir bisiklette bir arada bulabilmek imkansız. Bisikletinizi kendiniz topladığınızda "Şurası da şöyle olsaydı" diye bir düşünceniz kalmaz.
Kısaca, eğer böyle bir niyetiniz varsa, oturun iyice araştırın. Elinizdeki bütçe ile aklınızdaki parçalar alınabiliyor mu? Önemli olan bu. Yurt dışı siteleri bu konuda başlıca kaynağınız olmalı. Neden? Çünkü talebin hızla arttığı Türkiye bisiklet piyasasında, yerli esnafımız yüzünde pek iyi niyetli olmayan bir sırıtma ile ellerini ovuşturmakta. Ancak çoğu insanın da yurt dışından alışveriş fobisi var. Benim sadece geçen sene boyunca, içinde karbon kadro da bulunan belki 15 ayrı yurt dışı siparişim oldu. Kurallarına göre oynadığınızda korkacak hiçbir şey yok. Ebay, CRC, Wiggle, Evans gibi başlıca sitelerin yanında, derya deniz internet aleminde istediğiniz parçayı makul fiyatlara bulabilirsiniz. Yeter ki araştırmayı bilin. Baktınız, parçaları mevcut bütçeniz ile toparlayabiliyorsunuz, o zaman bu işe soyunabilirsiniz. Ürünler arasında kalırsanız veya montaj kısmında işin içinden çıkamazsanız, internet yine rehberiniz olsun. Trilyonlarca kullanıcı yorumu, forumlar ve montaj videoları işinizi görecektir. Baktınız yine olmuyor, bir bisikletçiye veya bu foruma danışmak zor değil. Okumaya, araştırmaya ve öğrenmeye erinmediğiniz sürece, bisiklet toplamak atla deve değildir