Scudo Sports

Titreşim sorunu?

basche

Üye
Tepki
7
merhabalar, hidrolik disk fren kullanıcısıyım ve bir sorunum vardı.
bisiklet sürüşlerimde biraz hızlı kullanırken fren sıktığımda titreşim oluyor ve direksiyonum rahatsız edercesine titreşiyor. nasıl bi sıkıntı acaba sizce bu?
birde zaman zaman fren sıktığımıda arka diskten gıcık bi ses geliyor. bunun çözümü nasıldır?

Scudo
Rotor'un seklinden kaynaklaniyor olabilir.. Ne kullaniyorsunuz?
Bunun haricinde furs bosluk yapmis olabilir, mandal dogru sikilmamis olabilir..

maşa ne kullanıyorsun?
kaç kilosun?

mrb. bende avıd elixer 5 hidrolik disc fren kullanıyorum ayını sorun bendede vardı. bu sorun rotorlardan kaynaklanıyor. shımano rotor vardı 160 lık onun yerine xt rotor taktım 160 lık ses ve titreşim tamamen gitti ama frenlerin markası neyse onunla aynı marka rotor tak :)

Tekeri düzgün taktığından eminsen ilk kontrol etmen gereken yerler, kaliperlerin ve adaptörlerin bağlantı vidaları, rotorun 6 vidası. Bu vidaların cidden sağlam sıkılarak en ufak bir boşluğa müsaade edilmemesi gerekiyor.
Arkadan gelen ses ise, muhtemelen zincir v.s. başka yerden yağ vb. bir madde gelmiştir. Balta spreyi ile hem kaliperleri hem rotoru temizle sıkıntı kalmaz..

ses balatalardan gelir diye biliyorum o sarsıntıya gelince ben de çok yaşıyorum genelde furç yatağındaki boşluktan oluyor. bir de ben ön göbek bilyalarını her ay mecburiyetten değişiyorum (çok kırıyorum)kırık bilyalar uzun süre kalınca yatağı bozdum artık o titreşimi hep yapıyor ancak furç yatağındaki boşkuk kadar değil.

Yanlışlıkla balta spreyi yazmışım :) Balata olduğu anlaşılmıştır herhalde. Kaliperi temizle derken komple balataları da kastetdim.Kaliperin kenarından balatalara doğru sıkarsanız oradaki metal tozlarını falan hepsini inidiriyor. Furç yatağındaki boşluk veya göbeklerdeki bozukluk sanırım frenlemedeki titreşimden önce farkedilmeli. Yoksa senin de şu an yapman gerektiği gibi yatak ( göbek ) değiştirmek zorunda kalınabilir.

vites yüksek geldiği zaman yada düşükte ama genellikle yüksek viteste sanki çapraz kullanıyormuş gibi bir hissi var acaba neden kaynaklanıyor bisikletçiye götürdüğümde vites ayarın bozulmuş dedi yaptı birşeyler ama hala devam ediyor

Bisikletim: BİANCHİ Touring 713

Şimdiden cevaplarınız için teşşekür ederim

@emreli Zorlama vites sisteminden kaynaklanıyor mesela Acera 24 e kadar sorun yok ama üste geçince sorun olmaya başlıyor.

Geri