Scudo Sports

Tirreno-Adriatico 2015

Türkiye'de teknoloji marketlerde bile satılıyor uran'ın kulaklıkları :) u ve ters r harfi var logosunda.

Scudo
bugünku sprint etabını LottoSoudal takımının Belçika ulusal şampiyonu Jens Debucchere kazandı. Sagan ikinci, Cav ve Viviani,Modolo kazaya karışmışlar son sprintte.

1.etabı Lotto Soudal'dan Jens Debusschere Sagan'ın önünde kazandı.Genel klasmanda Adriano Malori'nin liderliği devam ediyor.

(link)

(link)

http://www.steephill.tv/2015/tirreno-adriatico/photos/stage-02/320-PIC523749160.jpg

2.etap Cascina-Arezzo arasında 203 km üzerinden koşulacak..Son km içinde %4-5'lere varan eğim mevcut..

http://www.steephill.tv/img/transparent-pixel.pnghttp://www.procyclingstats.com/races/profilesmaps/2014-12/Tirreno-Adriatico-Stage-3-1418916107.jpg

• Beğen
Tepkiler: taskin
Tam olarak sprinterlere uygun olmayan bir son vardı bugün, Strade-Bianche'nin rövanşi gibi bir bitiş oldu. Greg Van Avarmaet bu sene bir yarış kazanacak demiştim baska bir konuda, ama geldi bir etap aldi en azından gücünü gösterdi, Sagan nedendir bilinmez sprint atmayı unutmuş gibi.
Etap sonucu
1.Greg Van Avarmaet
2.Sagan
3.Stybar
4.Pozzato
5.Cancellara
Genel klasman
1.Greg Van Avarmaet
2.Sagan
3.Malori
4.Cancellara
5.Brandle
Yarın 218 km lik uzun klasik benzeri 2-3 tane küçük yokuşun olduğu bir eap var iyi kaçan bir grup olursa pazar günü en azından bir gün mavi mayoyu baska birisi giyebilir. Asıl heyecan pazar günü Terminillo yokuşu olacak . 21 km uzunluğunda , ortalama %6.6 makisimun %12 olan ölümcül bir yokuş, bekleyelim görelim.

sagan sprinte geç başladı. hatta kendisine yer açması da oldukça zor oldu, buna rağmen iyi yakaladı öndekileri.
50 metre daha olsa alırdı etabı.

Yayın saat 16.00 itibariyle Eurosport 2 de . Eurosport yayın sayısını artırdı fakat şu ana kadar etaplar hep süre olarak az yer aldı.

Paris-Nice de ki heyecanlı etaplar yüzünden ,Contador,Nibali ,Quintana bile olsa yokuş olmadan hiç bir yarış heyecan yaratmıyor. Ama o gün geldi sonunda öldürücü bir yokuş olan etap sahne alacak. Terminillo bitişi 194 kimlik etabın sonunda yer alıyor. Ortalama eğim %6.6 ve maks eğim %12. Giro da yer almış olsa sanırım High Category yani 1. Kategoriden den yüKsek bir zirve olurdu.9716 dosyayı görüntüle

Normal akışa göre Eurosport 2'de ama bazen diğer sporlardan vakit kalınca 1. kanala verebiliyorlar. HD olmayan kanalda da gerçekten seyir zevki düşüyor. @fatihaydın

Etap sonu karlı kazanan karlarin arasından kollarını açacaktır. Güzel etap sonu heyecan dorukta. Quintana farki cok açması lazım zamana karşıdan önce.

Quintana muhteşem etap sonunda kazanan taraf oldu, Bauke Mollema bu sene Trek ile kendini bulmuş gibi, Pinot Contador'a bile kafa tutarım diyor sanki. Uran sezona aynı tempo da devam eder mi ? Adam Yates geleceğin yıldızı mı ?
Genel Klasman
1.Quintana
2. Bauke
3. Uran
4.Pinot
5.Contador +1.03
Zamana karsiyi göze alırsak Uran yada Bauke lider olabilir, Contador kendini çok zorlaması lazım.

Quintana çok iyi çıktı. Farkı biraz daha açsaydı genel klasman için çok avantajlı olurdu ama ben yine de kazanacağını düşünüyorum.

Atağa ilk başladığı anda ulaştığı hızı ve W/kg'ını çok merak ediyorum. :krktm:

Quintana gerçekten tam bir yokuşçu zamana karşının öneminin az olduğu senelerde Fransa Tur'unu kazanabilir. Fakat bu Kolombiyalılar da disiplin sorunu yada yüksek irtifa kampından hemen sonra ki yüksek performansı tüm sezona yaymazlarsa, antrenmanların hiç bir anlamı olmaz. Sezon başı herkes diri, kamp dönemi yeni bitmiş, kimse kötü performans göstermedi bugün. Çünkü yarışta ki tek yokuş günüydü yarın da zirve,yokuş olsa herşey farklı olurdu bu yüzden büyük turların atmosferleri farklı olacaktır. Bauke,Pinot,Pozzovivo, Yates her biri geri adım atmadı ama dediğim gibi sezon uzun , büyük turların atmosferi başka. Bugünden bir kaç kare. Karda bisiklet sürmeyi benim gibi sevenlere.
Cancellaranın kaskı
9782 dosyayı görüntüle
Lider grup, yokuşçular.
9780 dosyayı görüntüle
Grupettonun gelişi, onlar gelene kadar bile kar kalınlığı artmış.
9781 dosyayı görüntüle

Kraliçe etabı Movistar'dan Nairo Quintana kazandı.Aynı zamanda genel klasmanda da liderliğe yükseldi.

(link)

(link)

http://www.steephill.tv/2015/tirreno-adriatico/photos/stage-05/317-PIC524828997.jpg

Quintana'nın herkesi silkelediği Terminillo zirve finişi.

özeti şimdi izledim. contador kalan az enerjisini öyle güzel harcamış ki. bütün grubu kontrol altında tutuyor. kim atak yaparsa yapışıyor arkasına engelliyor. tecrübe böyle bişey sanırım :) quintana'ya da ayrı parantez açıyorum. zamana karşısı iyi olsa kimse tutamaz bu adamı. zaten tüy gibi hafif olduğundan bir de yüksek irtifada doğup büyümenin avantajından öne geçiyor. yokuşta nasıl bi atak öyle o ya? android gibi mübarek.

Etabı yeni açtımda anlaticilar kim ? Sanırım birisi Can Önduygu. Şaşırdım.

Sagan etabı Ciolek'in hemen önünde aldı, sanırım geçen sene ki Harelbeke den beri ilk galibiyeti. Yine yağmurlu bir Italya yarısı hafta sonu da Milan Sanremo da aynı hava olması büyük ihtimal.

Yorumcular konusunda yine yanildim, Can değilmiş, Izge Can Günal ve Emre Gürkaynak artık geçici mi anlattılar yada seslerini sık sık duyacak miyiz bilmiyorum ama İzge Can in anlatışı hoşuma gitti.

Quintana; yürü yaw kim tutar seni, Tatar görünümlü inka kardeşim benim :) gerçi Tour'u aldın, o bile yetti ama... Bravo ( aslen Tatar olunca böyle güney amerika halkları falan, takdir ediyorum adamları yaw, o yokluklarda böylesine başarılar...)

Contador yaştan mi yoksa kendini zorlamıyor mu bedir eski zamana karşı günlerini aratıyor. Tamam Cancellara ve Malori varken normal ama bari üst sıraları zorla be adam.
Giro da 59 km TT var o zaman ne yapacak bu Contador, Uran en çok o etaba odaklandığını söylüyor.

Geri