2006'da askerde komando okulunda uyuşturamadan diri diri ayak başparmağımın tırnağını bir er çekmişti :S
Tırnak uzayana kadar rahat ettim sonra tekrarladı. 2007'de ameliyat oldum, Tırnağın yanları dibe kadar kesildi , kesilen alanın tırnak dipleri yakılarak tırnak çıkmayacak hale getirildi, parmakta tırnak yolunda bir revizyon yapıldı ve uzun süre rahat ettim. Ara ara rahatsızlık olduğunda altını pamukla dolrup, tırnağı etten uzak şekilde uzatıp sorunu çözüyordum.
2023'de koştuğum iki maraton sonrası her iki tırnağım da öldü, alttan yeni tırnak geldi. Biri düzgün uzadı fakat ameliyatlı olanda garip yapılar oluştu. Bir ara yeni tırnak alttan uzadı ölü üstünde ek tabaka kaldı, sonra bir ucundan koptu diğer tarafı kaldı vs derken 2 gündür yine batmaya başladı. Aslında tecrübeliyim çok güzel pamukla doldururum ama bu sefer hem tırnak kalın yapıda(odunsu) esnemiyor, hem de battığı kısım yanlar değil tırnağın altında kalıyor.
Henüz iltihap yok ama ayakkabı giysem bir süre içerisinde olacağı kesin. Çok fazla bekleyip kendime eziyet etmek istemiyorum, çok çektim ve sonunda hep aynı yerde bitiyor bu işin sonu
Ankara'da hemoroid alanında nam salmış hatta lakabı ...çü Mevlüt olan doktor gibi , İstanbul'da da tırnak batması ve tetik parmak rahatsızlıklarının tedavisinde nam salmış Dr Şahin Nami var. Çeşitli mecralarda çok olumlu yorumlar var. İşin içerisinde ameliyat olunca bir deneyeyim nolacak diyemiyor insan. En başarılısı bile olsa bir ay nekahat dönemi vardır bu işin. Be hekimi tecrübe eden oldu mu?