Scudo Sports

Tinerciler önümü kestiler

honour92

Üye
Tepki
15
Ben aranıza daha yeni katıldım 6 yaşından beri bisiklet maceram devam etmekte bisikletim çok süper bişi de değil normal bir bisikletçiden aldım bisikleti sonralarda kadro haricindeki tüm parçaları değiştridim istanbul bağcılarda oturuyom oturduğum yer çok kırsal bir bilge buradaki insanlar bisikleti oyuncak olark görüyolar geçen yıl geçirdiğim kazadan dolayı kask ve benzeri güvenlik ekipmanlarını takmadan yola çıkmıyom ancak beni bu şekilde görenler acaip gülüyolar yoldan geçiyom adamlar tiptip bakıyolar sırıtıyolar bazı sokak serserileride peşime takılıp yarış yapalım mı diyolar herşey bir yana bu bölgedeki insanlar bisiklet ten anlamıyolar size benim asıl sormak istediğim şey
geçenlerde bir grup tinerci koşarak önüme geçtiler ve bisikletimi istediler biber gazı sıkarak kurtuldum ancak biber gazı çok ta etkili bişi değil daha başka ne türde önlemler alabilirim

• Beğen
Tepkiler: emiroglu91
Scudo
geçmiş olsun,ancak biber gazıda etkili bir yöntemdir,birkaç sene önce aynı şekilde teyzemin kızına saldırcaklarken biber gazı sıkarak kurtulmuştu.üstelik 5-10 ytllik birşey.ancak bence şansı fazla zorlamamak lazım mesela para istiyorlarsa 10-20 ytl gibi cana geleceğine mala gelsin denilmiş sonuçta.ama dikkatli olmak lazım acaba başka nasıl yöntemler var,ben de merak ediyorum.

iyi kurtulmuşsun.Bence biber gazından daha etkili yöntem 2 biber gazı :) yada aynen geri dönüp pedallamak.

Daha etkili cihazlar var. Mesela elektrik şoku veren aletler oldukça etkili. Çok yüksek voltaj ile saldırganı etkisiz hale getiriyorlar.

geçmiş olsun kardeş,, gerçekten çok üzücü şeyler bunlar, hele doğa dostu, spor yapan çevreci bir insana böyle davranılması daha da üzücü,,,
Böyle birşey başıma daha gelmedi çok şükür,, ama biber gazı gerçekten çok iyi bir fikir,, elektroşok biraz fazla ağır gibi,,:). Ama ben böyle bir durumla karşılaştığında her zaman cesur görünmeni öneririm,, tartışma esnasında mesafeli ve aynı zamanda dik dur,,Hatta yanında çakı vb. gibi şeyler bile taşıyabilirsin,,bunları kullanman için demiyorum kendine daha fazla güvenmeni sağlar bu da duruma göre faydalı olabilir,,
Belki de gerçekten en iyi yöntem kaçmaktır,,:D

şok cihazı iyidir ama 6 kişiden bahsediliyor ve bunlar serseri hemde tiner çekmişler köpeklerden korunmak yerine esasında bunlardan korunmak gerekir.
en iyisi küçüğünden kuru sıkı tabanca bulundurmak her derde deva.

geçmiş olsun...
öncelikle onların kaybedecekleri hiçbirşeyleri olmadığını,
bizim ise bi dolu şeyimiz olduğunu unutmamalıyız. sevdiklerimiz, sevenlerimiz, anılarımız, hayallerimiz, geleceğimiz...
bu nedenle efelik yapmak yerine, kaçabiliyorsak kaçmak en güzeli, gerekirse biber gazı veya şok cihazı gibi savunmaları kullanabiliriz. bıçak veya benzeri arbede gerektiren şeylerden kaçınmak lazım.
ve emniyet güçlerinin bizi bu tür belalardan tümüyle kurtaracağı günleri umut etmek lazım.

• Beğen
Tepkiler: lindemann
GeÇmİŞ Olsun ArkadaŞim Çok ÜzÜldÜm BaĞcilari Bİlİyorum SÖz Meclİsten DiŞari GerÇekten DedİĞİn Gİbİ İnsanlari Çok Yaboz Ve Tehlİkelİ Özellİkle BaĞcilar Tabya Kendİne Çok Dİkkat Et Orda Her Pİslİk Var KeŞke İmkanin Olsada Komple Ordan TaŞinabİlsen En Etkİlİ ÇÖzÜm Bu Olur Derİm Ama Sana Tavsİyem Oralarda Yanliz Takilma MÜmkÜnse ArkadaŞ Grubu Kur Kendİne BÖylece Kalabalik GÖzÜkÜrsÜnÜz Kendİne Dİkkat Et Bol Pedalli GÜnler

pompalı tüfek alsan yeterli bence :) yada g3 ama bisikletin ağırolmasını istemiyorsan keleş al :)

gelgelelim işin ciddi yanına bole şeyler de kaçmak en iyisidir bence :)

@ugurcani

Arkadaşa herkes kaçmayı önermiş :D bence de kaçmak! :D için sürekli antremanlar yapmalısın. Kaba kuvvetle bu iş çözülmeyecek gibi :D o yüzden en iyisi kaçmak için gerekli antremanı edinmelisin:p

arkadaslar etrafınızı birden 5-6 tane kendini bilmez çevirince nasıl kaçabileceksiniz dikkatinizi çekerim bunlar köpek değil düşünme yeteneğine sahip art amaçlı şeylerdir. akıllarındada bisikletinizi almak size zarar vermek gibi birşeyler varsa kaçabilen kaçsın ben kurusıkıyla yere havaya ateş ederim hem çevredekilerin dikkatini çekerim hemde korkuturum.

Şimdi o gaz sıktıkların seni bir daha görür ve tanırlarsa asıl sorunu ozaman seyret,biber gazı,şok cihazı,Ninja kılıcı,sallama,kelebek,döner bıçağı,çakı,alyan,tornavida,kedi,köpek,kurusıkı fasa fiso işler,,ya orada varlığını hissettirip tanımalarını sağlayacaksın ,seni öyle kabul edecekler(Bizim burada olduğu gibi)yada o görüntü ile oralarda dolaşmayacaksın,Polismiş,eminiyetmiş genelde senin işin bittikten sonra gelir, her daimde yanında olamazlar,,,işin gerçeği bu,,,olduya önün kesildi sen hepsini harcadın diyelim,polis seni eliyle koymuş gibi bulur merak etme,,Hiçmi birisi kafana yatmıyor bu savunmaların,,o zaman en iyi çözüm ve En iyisi oralarda fazla dolaşmamak,,
Özel bir not daha.:.sakın kurusukı falan taşıma yanında birilerini veya birşeyi korkutmak amaçlı dahi olsa elini beline atma,kim vurduya gidersin,yazık olur.,o tür yanlışlıktan hayatını kaybeden çok insan var..

öncelikle geçmiş olsun .boyle bi olay geçen yaz benmde başmdan geçti.bisikletimi istediler.bende vermedim.o mahallenin karakolunda komser yardımcısı bi akrabam vardı.hemen yanına gittm.sonra bu tinercileri kanalda yuzerken almş karakola getrmş.benle yuzleştrdi.bi güzl dövdü.artık tinerciler kanalda felan yüzerken önlerinden geçiyorum bana el kaldırıp selam veriyorlar:Dbence sende oyle bişeye rastladığında hiç durma ya dümdüz kaç yada onları görünce hemen geri dön

bu tiplerin takıldığı yere yaklaşınca temkinli ol tinercileri uzaktan görünce yolunu değiştir. ama yakalanırsanda bisikleti istediklerinde direnme bisikleti verip kaçmanın yoluna bak. uyuşturucu kullanan insanlar çok tehlikeli olur. canın altındaki 300 500 liralık bisikletten daha kıymetli.

@luckymanx

havaya ateş aç demişin ben ankara da oturuyorum kızılayda rahat rahat kesiyolar önünü çevredekiler bakıyor öle bişey yapamıyorlar bu işler çok kötü keşke bizim ülkemizde olmasa ama var ben genellikle tipini beyenmediğime 5 metre yaklaşmadan uzaklaşırım bu arada biber gazı kullanmıyorum ama kafama yattı bunlar nerde satılıyor ve köpeklerde işe yarıyormu?

bence böyle durum lar da en yakın otoparka girmek yada bir bisikletçi bulursanız ona onlarda yok sa onları gördüğünüz anda ilk ara sokağa sapmak ;) oda yoksa geri pedallamalısınız ;)

Savunma sporlarından en az 1 ini öğren.. ellerinde döner,şiş,muşta veya sopa olabilir..kendini korumayı öğren :)

@luckymanx

AMAN SAKIN...

Sen şakasını çıkardın diyelim ya adam tırsıp gerçeğini sıkarsa...

SAKIN SAKIN...

Geçenlerde ARKA SOKAKLAR dizisinde sırf bu konuyu işlemişlerdi...

Birber Gazı veya Elektro Şok güzel seçenekler...

Allah hepimizi muhafaza etsin böyle durumlardan...

Geri