Scudo Sports

tık sesi

omerrrr

Aktif Üye
Tepki
115
selamlar
bisikletimle yaklaşık 700 km devirdim. bi kaç gündür pedala yüklenince çok ufak bi ses geliyo. aynakolun üzerindeki vidayı biraz sıktım alyanla başka yapmam gereken ....??

Scudo
Pedala yüklenince diyorsun buradan biraz zor olur ama rublen kaçırıyor olabilir. Hafif viteslerde fazla yapmıyor agır viteslerde bu sesi yapıyorsa rubleden yada zincirden şüphelenebilirsin.

• Beğen
Tepkiler: omerrrr
sıkmam gereken yada değiştirmem mi gereken bi parça mı olabilir. yani pedalla oynadım biraz boşluk bulamadım.

Aynakolun orta göbege bağlandıgı yeri sıkman lazım,tahminimce aynakol gevşemişdir.

Pedal, orta mil, aynakol yaprakları, arka vites kulağı sıkılacak, geçmesse sökülüp yağlanacak sıkılacak, ayrıca sele borusu geçtiği yer temizleyip yağlamak gerekebilir...

bisikleti ilk toplarken, amcalar elleri fazla bulaşmasın diye! orta göbeğin etrafına yağı az koyuyolar bazen. orta göbeği çıkarıp yağlamak lazım olabilir.

• Beğen
Tepkiler: omerrrr
Dediklerinizi bir deneyeceğim doktorlar.
(Bu arada doktor saygı ifadesi olarak İtalyanca'da " dottore yada dottora" şeklinde kullanılır. Toplumda kabul görmüş insanlara Türkçe'deki "hocam" manasında kullanılır) İyi günler...

Geri