Scudo Sports

Thule freeway 968'den seyir anında bisiklet düşmesi

Scudo
@HakanAydn ne desem bilemedim :) Bir keresinde bisikleti tavanda unutup balkona girmişliğim var. Çok şükür Mtb idi, ön amortisör sönümledi. Başka da bir problem yaşamadım. Aracın arkasında da taşıdım, BNB Rack ve Peruzzo arka taşıyıcılar kullandım. Kullandığım peruzzo taşıyıcılardan birisini, jipin arkasında duran stepneye monte etmiştim, o da gayet sağlıklıydı. ama araç üstü taşıma yönteminden çok memnunum. 120Km hızı geçmediği müddetçe bir sorun olmuyor.
İşin negatif tarafını da anlatayım tecrübelerime göre, taşıyıcı kolların ana gövdeye olan vidaları paslanıyor, vidalar gevşiyor ve bisiklet aracın üzerinde sağa oynamaya başlıyor. Yol bisikleti gibi ön lastiği ince ise ön tekerlek oynamaya başlıyor. Bunları bir bağ ile sabitleyerek, vidaları sıkaraka/değiştirerek çözbilirsiniz.
Taşıyıcıların bisikletlerin kadrolarından tuttuğu noktadaki lastikler zamanla eskiyelere yırtılıp kayboluyorlar. O kısımlara yedek parça ayarlayabilirsiniz, ben eski iç lastiklerimden sardım. Genel anlamda memnunum.

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Şimdiye kadar üzerinde birçok 26"mtb, 29" mtb, 28" tur" 16" çocuk, yol( 50mm profil jant seti de olma üzere), 20" çocuk bisikletleri gibi bir çok kombinasyonu denedim. 3 taşıyıcıyı da dolduruyorum. Rüzgar direncinin olmaması gibi bir durum fiziken mümkün değil :) Normal koşullarda bir problem yok.

Uzun yolda denediniz mi hiç, mesela tatile çıkarken 750km gibi bir yolda tavanda nasıl olur acaba?

@HakanAydn Olasılıkların sonu yok, kimisi gerçekleşebilir, kimisi gerçekleşmeyebilir. İçinize sinen bir yöntemi tercih etmeniz daha doğru olacaktır. Fikir vermesi açısından kullandığım araçlar Peugeot 106, Renault Fluence, VW Jetta, Ssanyong Kyron ve Peugeot 307SW.
Jetta için tavan barı tavsiye ederseniz çok sevinirim.

Muhtemelen ben de ikinci el bagaj taşıyıcısına 400-500 lira vermek yerine sizin belirttiğiniz yöntemi tercih edeceğim. Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

• Beğen
Bir kaç defa 1500km yollarda denedim. İstanbul-Antalya-Datça turlarında kullandım. Mont Blanc iyidir.

• Beğen
Uzun yolda denediniz mi hiç, mesela tatile çıkarken 750km gibi bir yolda tavanda nasıl olur acaba?

Jetta için tavan barı tavsiye ederseniz çok sevinirim.

Muhtemelen ben de ikinci el bagaj taşıyıcısına 400-500 lira vermek yerine sizin belirttiğiniz yöntemi tercih edeceğim. Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.
Ben Thule edge tavan barı+proride 591kullanıyorum 180'e çıktığım da oldu, hızla viraj döndüğüm de, çok sağlam güvenilir

Geri