01 06 2009
sabah 5 30 gibi kalkip 6:30 yola ciktim. sabahin bu saatinde bu sehir gercekten hareketli. budislet pazaryerleri okul ogrenciler vs kalabalik o kadar fazlaki gunun en haerketli saatleri sabahin koru denilebilir.
dun ga dan yolumun oldukca daglik oldugunu ogrenmistim. ga bu yollari motosikletle gezip durdugundan nerede ne var gayet iyi biliyor. 11 numarali yol.
bir sure gittikten sonra yogun bir yagmura yakalaniyorum. cok fazla arac olmadigindan ve cok keyifli bir yol olusundan islanmaya cok aldirmadan devam ediyorum. bir yere yol calismasina denk geliyorum. bundan sonrada yol berbat durumda. camur icindeki bu yoldan devam etmektense geri donmeyi tercih edeerdim. ga gene yollarda. tam burumda ga ile karsilasiyoruz. ga sayesinde yola devam karari aliyorum. bozuk yolda 1km icinde duzeliyor.
yokus ve yine yokus. ikitane ciddi dag asmam gerekti rakim ile ilgili bilgi veremiyorum. ama bulutlar asagida kaliyordu (buradaki bulutlar hep alcakta oluyor aslinda) toplam 144km yol sonunda da lampang a variyorum. bisikletli bir arkadasin yardimi sayedinde 150bahta ucuz bir yer bulabiliyorum.
burasi cok keyifli bir yer. hem bugun geldigim yolun simdiye kadarkilerin icerisinde en keyifli olani olusu, hemde buranin fazla turistik bir yer olmamasi burasini bana baya sevdirdi.
burada guzel bir akam pazari var, gezerken kendine ziyafet cekebilecegin bir yer. buradaki dukkanlara -ozellikle yerel dukkanlara girerken ayakkabi cikarmak gerekiyor. mesala bu mesaji yazarken bir yandan da disaridaki sandaletlerime bakmak zorundayim. bazi eczanler, giyim magazalarinin onu cami girisi gibi ayakkabi doluydu.
buransinin tek garip yonu ucan enterasan sinekleri. omrumde ilk defa gordugum sinek karinca arasi 5-6cm lik hayvanlar burada ucuyolar. butun heryerde bulut gibi. sevimli hayvanlar oldugundan insan cok rahatsiz olmuyor ama sehiri sanki istila etmisler gibi. bu istila gunes batarken basliyor ve 1 saat kadar suruyor.
oda 150 baht dahil 590baht, biraz yuksek tuttu fakat sortumu skothai de birakmisim ve 120baht yeni bir sort almam gerekti.
toplam mesafe 144km
odo 881km
yarin chiang mai ye dogru yola cikmak istiyorum fakat yorgunluktan net bir karar veremiyorum. yolculugun bundan sonraki kisimi hep dagik alocak. bugun gordugum daglar baya esasliydi.
sevgiler