Scudo Sports

thailand turu

Evrim kardeşim valla harika geziyorsun gelince bize anlatacağın çok şev var sanıyorum. Yolunu 4 gözle bekliyoruz. Yolun açık olsun kardeşim :)

Scudo
Bugun turunu kesfettim... Çok heyecan verici bir paylasimin var... Ilgi ile izliyorum.

Fotograflar için cok tesekkurler... Yolun acik olsun

@OrionForEver

Bende bu gün farekettim. Duygulandım gerçekten. Harika birşey yapıyorsun Evrim hocam. Daha çok fotoğraf çek. Merakla bekliyorum. Yolun açık olsun.

Evrim. Nehirde yuzmek cok zevklidir. Sanırım sıcaktıda.
Raftingte guzel olmus o sıcaklarda.Yılanları izlerken resim yok galiba.Bisiklet için sanırım enerjini ayarlaman ve cok acıkmadan yemeli cok susamadan suyunu takviye etmelisin. Enerji içecekleride içilebilir. Kendine dikkat et. Dort gozle senin gezi notlarını bekliyoruz.

geziyi aynı sekilde dikatle izlemekteyim...
konu ile alakasız olacak amma bir arkadasım tayfunlardan fırtınalardan bahsetmis aklıma komik bir anım geldi ordaki paylasıyım dedim.
gecen sefer taylanda gittigimde 3 ay (genelde kuzeyinde) kaldım . Daha sonra bangkong havalimanından gununu tam hatılamıyorum amma ayrıldım ayıldıgımdan bir kac saat sonra taylanda ayaklanma olmuştu bir çok arkadaşım oranın kızları senin türkiyeye döndüğünü öğrenince taylanda ülke genelinde ayaklanma başlattı diye espriler yapmışti:D

27 05 09

slm bugun aksam 21 20 gibi phitsanulok a vardim. nefis bir yer buldum konaklama icin. banyosu wc si herseyi var. kahvalti dahil 120 baht. buda 6 tl gibi bir sey yapar. phitsanulok 1950 lerde bir yanginda yanmis bir seyhir. yani tapinaklardan sadece ikisi salam durumda. sehirin ortasindan gecen bir nehir var. bu nehirin etrafinda da oturup bira icilecek yemek yenebilecek yerler var. bu yerlesin birinde alman bir cocukla oturduk biraz bira biraz muhabbet. bizden baska hic turist yokmus sehirde. bu sabah iki ikisi daha gordum yeni gelmis gibiydiler. simdilik nufusumuz 4. neyse muhabbet uzayincada ciddi bir yagmura yakalandim. bes dakikada otele varmama ragmen islanmadik yerim kalmamisti.

120 oda kahvalti dahil wc dus fan var.
toplam 630 baht.

28 05 09

bugunluk sabah gezisi ile sehiri bitirmis durumdayim. biraz alisveris yapmak istedim. kitap aradim ama sehirde sadece bir kitapci var o da pahali geldi. buyuk ihtimal chiang mai de ikinci el kitap bulana kadar kitapsizim.
yarin icin planim sukhothai ye gitmek. bu sehir minik bir ayuthaya gibi. kare planli bir ada. burayi godukten sonra da burma sinirina gitmeye calisacagim. chiang mai e bir ana once ulasmak iustesemde biraz sabretmek zorunda kalacagim. burma sinirinda kamphaeng phet, um phang, mae sot ve tak sehirlerini gormek istiyorum. bu sehirler bir ring olusturuyor ve daha sonrada planim olan utaradit uzerinden chiang mai ye ulasacagim. yolun bundan sonraki bolumlerinde daglar basliyor. bisikleti daha once hic yokusta denemedigim icin biraz kaygiliyim. teker capi daha buyuk ve vites sistemi ayni olunca yokus tirmanmak biraz daha zor olacak gibi.

bugun menude bol meyve ve corba vardi. bugun biz\raz muz almak istedim muzu kilo ile satmiyorlar burada. uzum gibi salkimla. bir salkimda 12muz var yani benim aldigimda. bizim muzlarin yarisi boyda iki kati lezzette. neyse bir salkim muz 5 baht ti. yani 0,25 tl.

kadinlardan bahsetmek gerekirse bizim oralarda erkek isi olarak gorulen islerin cogunu kadilar yapiyor burada. calisan erkek gormek biraz zor denebilir. bangkokta kaldirim tasi doseyen kadinlar vardi. gordugum copculerin cogu kadin. soforler yari yariya.

120 oda
internet(saati 15 baht) haric 254 baht toplam harcamam.

sevgiler

her gun gezi raporlarını ve izlenimlerini zevkle izliyoruz.
iyi geziler yolun acık ve renkli olsun....

merhabalar,

hocam gerçekten çok güzel bir gezi yapıyorsun, tebrikler.

ben de senin güzergahı yapmıştım ama otobüs tren gibi normal vasıtalarla. gezi anılarım, resimlerim falan gezginrocker.com adresinde. umarım ben de bu güzel diyarları bir kez daha ama bu sefer bisikletle görebilirim.

bu arada anılarını okuyordum da, ben de bu ocakta kanchanaburi'deydim, bahsettiğin dönerci arkadaşla muhabbet etmiştim, hakikaten film gibi hayatı vardı. :)

gerçi ahmet abi ihtiyacın olan tüm bilgileri vermiştir zaten ama ben de yardımcı olmaya çalışırım elimden gelirse.

iyi seyahatler...

29 05 09

sabah 10 gibi phitsonulok tan yola cikip 13 00 gibi sukothayi e vardim. Burada bir eski kent birde yeni kent var. bana daha yakin olan yeni sukothayide 150 baht a bir oda tuttuktan sonra eski kente gittim. eski kent 12km uzakta yer aliyor ve ayuthaya gibi bir ada kent. tarihi bir park aslinda. bisiklete binmek icin mukemmel bir yer. aksama yeni kentte dondum ve biraz ortaliga bakindim. yemekler burada daha bir guzel sanki. nefis bir corba ve cok enterasan bir plav yedim. pilav bizim sutlaca benziyor bol sulu ve acayip lezzetli, sadece 2 baht. burada daha fazla turist gormek mumkun. genelde biraz daha gezmege niyetli turistler geliyor buraya - bunu buyuk sirt cantalarindan anlamak mumkun. burada gezen insanlarin cogu taylandi uzun bir tur planinin bir etabi olarak geziyorlar.

bugunluk harcamam 398 baht. bunun 150 si oda icin 100 bahti da eski kenti gezmek icin harcandi.

bir sure harcamami 400 baht altinda tutmak istiyorum. bu sayede guney taylan gezisini biraz daha uzun tutabilirim.

sevgiler.

30 05 09
bugunluk bisikletimi oldugu yerde birakmaya karar verdim
tabii temiz bir bicimde. biraz malzeme bulup iyi bir temizlik yaptim. hava cok sicak oldugundan ve birazda gunes yaniklarimi serin tutmaya calistigimdan ( soylemeyi unuttum buraya gelirken bisikleti tisortum olmadan kullanmistim. kollarimda ciddi bir amele yanigi vardi bunu gecirmek icin tamamen yanmayi dusunmustum) biraz golgede su ile temizlik yapmak iyi bir secim oldu.
burasi bisiklet icin cennet gibi. heryerde malzeme bulmak mumkun dw 40 yada benzeri malzemeleri satin almadan bir tamirciden rica ederek bile kullanabilirsiniz. motor kullanimi cok yaygin oldugu icin tamirciler yerde.
bunun disinda kalan vaktimi bangkok post okuyarak gecirdim. tamamen tembellik.
yemek olarak gunduz pazarindan (aciklamak gerek: burada yani her kentte gunduz ve gece pazarlari var, gece pazarlari yemek icin cok daha keyifli secenekler sunuyor. gunduz pazari ise bizim pazarlara benziyor fakat meyve secenegi aksam pazarina gore daha cok. aksam pazarlarida genelde nehir kenarinda bir keyif birasi icilebilecek guzel mekanlarida barindiran yerler. bizim barlar sokaginin sebzeli corbali olani gibi) kizarmis balik aldim. bizdeki hamsinin daha ufagi. tatli olarak b2 tane yaprak icine sarilmis ne oldugunu bilmedigim seyler ve ananas.
bu gunluk harcama

284 baht oda 150 baht dahil. internet ve aksam yemegi ile 400 baht altinda kalirim.
bugunluk bisikle belki 1m hareket etmistir.
unutmustum:

dun toplam mesafe 110 km
odo: 620km

sevgiler

31 05 2009
bugun bisiklet ustundeydim 110km lik cok keyiffli yollardan utarait e ulastim.. burasi cok keyifli bir kent degil. ufak bir yer ama insanlari cok sicak ve ilgililer. burada onemli bir tarihi eser vs olmadigindan cok unlenememis bir yer. 140 baht lik bir oda bulduktan sonra bisikleti birakip biralamaya bir yerelere gidiyorum. bir ingilizce ogretmeni ve mekanin sahibi ga ile muhabbet ediyoruz ozelliklede tai dili hakkinda. burada kadinlar ile erkekler farkli dil kullaniyorlar. mesela kadinlar merhaba demek icin swadikaaa derken erkekler swadikrap diyorlar. buna benzer nekadar kelime var bilmiyorum fakat kadinlar ile erkeklerin konusmasindaki farki anlamak mumkun. bunlarin haricinde birazda kelime ogrenmeye calistim fakat cok zor bir dil. kelimeleri soylemek imkansiz gibi.

gunluk harcama 140 baht oda dahil 594baht

sevgiler

01 06 2009
sabah 5 30 gibi kalkip 6:30 yola ciktim. sabahin bu saatinde bu sehir gercekten hareketli. budislet pazaryerleri okul ogrenciler vs kalabalik o kadar fazlaki gunun en haerketli saatleri sabahin koru denilebilir.

dun ga dan yolumun oldukca daglik oldugunu ogrenmistim. ga bu yollari motosikletle gezip durdugundan nerede ne var gayet iyi biliyor. 11 numarali yol.
bir sure gittikten sonra yogun bir yagmura yakalaniyorum. cok fazla arac olmadigindan ve cok keyifli bir yol olusundan islanmaya cok aldirmadan devam ediyorum. bir yere yol calismasina denk geliyorum. bundan sonrada yol berbat durumda. camur icindeki bu yoldan devam etmektense geri donmeyi tercih edeerdim. ga gene yollarda. tam burumda ga ile karsilasiyoruz. ga sayesinde yola devam karari aliyorum. bozuk yolda 1km icinde duzeliyor.

yokus ve yine yokus. ikitane ciddi dag asmam gerekti rakim ile ilgili bilgi veremiyorum. ama bulutlar asagida kaliyordu (buradaki bulutlar hep alcakta oluyor aslinda) toplam 144km yol sonunda da lampang a variyorum. bisikletli bir arkadasin yardimi sayedinde 150bahta ucuz bir yer bulabiliyorum.
burasi cok keyifli bir yer. hem bugun geldigim yolun simdiye kadarkilerin icerisinde en keyifli olani olusu, hemde buranin fazla turistik bir yer olmamasi burasini bana baya sevdirdi.
burada guzel bir akam pazari var, gezerken kendine ziyafet cekebilecegin bir yer. buradaki dukkanlara -ozellikle yerel dukkanlara girerken ayakkabi cikarmak gerekiyor. mesala bu mesaji yazarken bir yandan da disaridaki sandaletlerime bakmak zorundayim. bazi eczanler, giyim magazalarinin onu cami girisi gibi ayakkabi doluydu.
buransinin tek garip yonu ucan enterasan sinekleri. omrumde ilk defa gordugum sinek karinca arasi 5-6cm lik hayvanlar burada ucuyolar. butun heryerde bulut gibi. sevimli hayvanlar oldugundan insan cok rahatsiz olmuyor ama sehiri sanki istila etmisler gibi. bu istila gunes batarken basliyor ve 1 saat kadar suruyor.
oda 150 baht dahil 590baht, biraz yuksek tuttu fakat sortumu skothai de birakmisim ve 120baht yeni bir sort almam gerekti.

toplam mesafe 144km
odo 881km
yarin chiang mai ye dogru yola cikmak istiyorum fakat yorgunluktan net bir karar veremiyorum. yolculugun bundan sonraki kisimi hep dagik alocak. bugun gordugum daglar baya esasliydi.
sevgiler

Evrim.Gezin guzel gidiyor eminim.Ancak zaman zaman dinlenerek vucudunu ve kaslarını dinlendirmelisin.Buda bir gun dinlenerek yada baska bir vasıta ile gitmek suretiyle olabilir.
Sana iyi geziler.Renkli fotolar ve manzaralar.:)

Arkadaslar
Bakin Evrim ne ugrasilarla zor sartlarda anilarini bizlerle paylasiyor ama bizler bir tesekkuru bile cok goruyoruz. Tecrubelerime dayanarak yaziyorum bir tesekkur, orada bir isim gormek insani yurt disinda cok memnun ediyor.
Birgun bu guzel anilarin arkasi kesilirse neden oldugunu hic kendimize sormayalim. Yabancilarin yaptigi turlar imrenilerek izleniyor, kompleksimizden mi nedir, kendi insanimizin yaptiklari olumlu isler gormezden geliniyor. Oncelikle forum yoneticilerinin, moderatorlerin isimlerini ariyor gozlerim (Serkan Taşdelen, Ender Alıcıoğlu, Soner Sarihan, Nedret Günaydın) . Forum uyeleri olmazsa forumda birgun bakarsiniz yok olur gider. Farkedildiyse ben bu foruma gunluk haber gonderme motivasyonumu bu yuzden yitirdim.

www.mumju.com
Selamlar

02 06 2009
odo 987'6km
bu gunluk mesafe 104km
oda kirasi 150 baht (100 baht a yer bulmakta mumkundu) dahil gunluk harcamam 769 baht.
100 baht kitap ve 160baht kiyafet almis olmam ortalamayi biraz yukseltti.

chiang mai nefis bir yer. bangkok tan cok daha keyifli ve gorulesi bir yer. burasi adeta kuzey taylant icin baskent gibi. konaklama, yeme icme vs icin burasi bangkoka kiyasla daha avantajli bir yer.
bu 3 gunluk performans sonunda da gerceken yorulmusum, bir kac gun burada kalmak iyi gelecek.
sevgiler.

03 06 09
odo 999,2 800m daha var ama bu aksam ilk 1000km kutlamami yapiyorum:) bekleyemegecegim.

toplam harcama 350 baht internet ve oda 150baht dahil. gunun sonunda 450 bahtin altinda harcama yapmis olurum.

sabah kalktim ve lastigimin patlamis oldugunu gordum. nredeyse 1000km ve ilk patlama, onarip guzel bir sehir turu yaptim. burdaki sehirlerde yani chiang mai, ayuthaya ve skothai de benzer sehir plani vardi. eski sehir net bir dikdortgen planda ve etrafi sularla cevrili olup tapinaklar bu dikdortgen (genelde kareye yakin) adanin icerisinde yeralir. skothayi haric eski kent ile yeni kent ic ice gecmis durumda.
buradaki tapinaklari bugun gezdim fakat acikcasi fazla tapinak gormekten yorulmus olmaliyim ki hizli gezmeye basladim. yemekler ise hala cazibesini koruyor, sadece yemek yemek icin bile buraya bir daha gelmeye raziyim.

sevgiler

Kıskanarak okumaya devam ediyoruz, umarım böyle bir geziyi bende yapabilirim, güzel yazılarının devamı dileği ile sevgilerimizle,

(link)

ilk 10 gun fotograflarini ekleyebildim. aciklamalar yapilmamis ve fotograf siralamasi duzensiz oldugundan blogu izlemek biraz zevksiz olabilir. yinede elimden geldigi kadar hizli yeni fotograflari eklemeye devam edecegim. geri dondugumde de daha anlasilir olmasi icin gereken aciklamalari yapacagim.
sevgiler.

Hala buradyım ve her gun mesajlarını ilgi ve merak ile izliyorum...

yolunuz acik olsun sanırım bu aralar biraz dinleneceksiniz?

Harikasınız!!! Bir gun umarım bende oraları pedallarım:)

Geri