Scudo Sports

Tez çalışmaları yardımlaşma bölümü(Anket,ödev vb)

Myali

Forum Bağımlısı
Tepki
1.667
İsim
Sef
Başlangıç
2003—04
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Şehir - Tur
Merhabalar öncelikle herkese iyi pedallar dilerim.
Tez anket ve ödevlerimiz için yardımlaşma konusunu başlattım bununla birlikte ilk form’u da aşağıdaki linkle beraber bıraktım.Doldurabilirseniz çok memnun olurum.

Başlığı açmamda yardımcı olan ekibe başta @sccetin olmak üzere teşekkürlerimi sunuyorum.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Kamuran Karakuş
Scudo
Whatsapp sosyal ağ mıdır?

Yanıtladım üstad.

Yanıtladım ben de

alanlar-iin-anket-almas-1-638.jpg

Yukarıdaki şablonda en üstte yer alan bilgilendirme metni olmayan anketleri doldurmuyorum çünkü neye hizmet ettiğini bilmediğim, kimin hazırladığını bilmediğim bir ankete neden zaman ayırayım :snzdglsn: Halbuki kuraldır, bu bilgilendirme metni olmalıdır, online olması bir şey değiştirmez. Anket düzenlemenin elbette kuralları vardır, neden olmasın ki? Bilimsel bir çalışma değil mi bu? Yoksa önüne gelenin yaptığı, değersiz bir çalışma mı?
Gördüğüm en enteresan derecelendirme ölçeğine imza atmışsınız: Hiçbir zaman, Her zaman, Nadiren, Ara ara :D

Vay be...

Whatsapp sosyal ağ mıdır?
İletişim ya da sosyal ağ olarak seçilebilir.
Teşekkürler @Kamuran Karakuş @berkay özyürek
@Serkan Mıstınoğlu tabi ki bilimsel bir çalışma forumun samimiyetini dikkate aldığım için burada açmaya karar verdim başlık olayının etkisi kişiden kişiye değişiyor zaten içerisindekileri okuyunca nelerin araştırıldığı ortaya çıkıyor. Kişisel verilerin kimlere ait olduğunu bilmiyoruz,bu sebeple anonim olarak sadece verileri görüyor gözlemliyoruz.Ölçek kısımına gelince bu ve buna benzer ölçeklendirmeler yapıldı bize de saçma geliyordu fakat hocamızın vardır bir bildiği diyerek devam ettik yolumuza.
Sizin düşüncenize gelince herkes istediğini yapmakta özgürdür siz de doldurmamayı tercih etmişseniz kararınıza saygı duyarım,iyi pedallar.

işlem tamam

• Beğen
Tepkiler: Myali
@Myali isimleri ve amacı ısrarla gizli tutmanız, buna zorunlu olduğunuzu gösteriyor. Tekrar açıklayayım; Belki de yasa dışı bir örgütün zararlı faaliyetleri için toplumun nabzını ölçen bir anket konacak belki bir gün önümüze. Bizim hiçbir fikrimiz yok çünkü kim olduğunuza ve neyi amaçladığınıza dair. İyi veya kötü niyetli olabilirsiniz.
“Anketi dolduranlar neyin araştırıldığını anlamıştır zaten” beyanınız gerçekten çok vahim. Bilmemekten kaynaklanıyor. Duyuşsal özellik ölçmeyi hedefleyen (duygu) bir test geliştirdiğinizde genellikle cevaplamanın daha rahat yapılabilmesi için görünüş geçerliliğinin düşük olması gerekir yani başka bir şeyi ölçüyormuş gibi görünsün ki kullanıcı kendini daha rahat hissetsin. Kısacası, sandığınız gibi kullanıcıya hangi özelliğini ölçtüğünüzü bas bas bağırmanız psikoloji testlerinde olmaması gereken bir özelliktir. Bir önceki yorumumumda belirttiğim başlangıç metnindeki bilgiler de bunun bir parçasıdır zaten :harika:

Vahim derecelendirme şeklinizi “bize böyle dediler” diyerek savunmanızla ilgili de bir soru daha sorayım: Anket sonuçlarının işlenmesi için derleyiciye aktarırken hangi maddeye hangi puanı yazmayı düşünüyorsunuz? Çünkü ben “ara ara” ve “nadiren”in birbirine olan üstünlüğünü merak ettim. Zaten 4 dereceli bir ölçek kullanmanız da enteresan. Maddeleri güçlüden güçsüze ya da tam tersi güçsüzden güçlüye sıralamaya ihtiyaç duymamanız da anket sonuçlarına karışacak tesadüfi hatayı arttıracaktır, çünkü kullanıcı son maddeyi (ara ara) okumayıp, muadili olan “nadiren” seçeneğine yönelecek ve gerçek hislerini ankete aktaramamış olacaktır. Bir matematik problemindeki şıkların A) 5 B)6 C)7 D)8 E)4 şeklinde hazırlanması gibi bir durum var:snzdglsn:

Size başarılar dilerim her neyin peşindeyseniz

@Myali isimleri ve amacı ısrarla gizli tutmanız, buna zorunlu olduğunuzu gösteriyor. Tekrar açıklayayım; Belki de yasa dışı bir örgütün zararlı faaliyetleri için toplumun nabzını ölçen bir anket konacak belki bir gün önümüze. Bizim hiçbir fikrimiz yok çünkü kim olduğunuza ve neyi amaçladığınıza dair. İyi veya kötü niyetli olabilirsiniz.
“Anketi dolduranlar neyin araştırıldığını anlamıştır zaten” beyanınız gerçekten çok vahim. Bilmemekten kaynaklanıyor. Duyuşsal özellik ölçmeyi hedefleyen (duygu) bir test geliştirdiğinizde genellikle cevaplamanın daha rahat yapılabilmesi için görünüş geçerliliğinin düşük olması gerekir yani başka bir şeyi ölçüyormuş gibi görünsün ki kullanıcı kendini daha rahat hissetsin. Kısacası, sandığınız gibi kullanıcıya hangi özelliğini ölçtüğünüzü bas bas bağırmanız psikoloji testlerinde olmaması gereken bir özelliktir. Bir önceki yorumumumda belirttiğim başlangıç metnindeki bilgiler de bunun bir parçasıdır zaten :harika:

Vahim derecelendirme şeklinizi “bize böyle dediler” diyerek savunmanızla ilgili de bir soru daha sorayım: Anket sonuçlarının işlenmesi için derleyiciye aktarırken hangi maddeye hangi puanı yazmayı düşünüyorsunuz? Çünkü ben “ara ara” ve “nadiren”in birbirine olan üstünlüğünü merak ettim. Zaten 4 dereceli bir ölçek kullanmanız da enteresan. Maddeleri güçlüden güçsüze ya da tam tersi güçsüzden güçlüye sıralamaya ihtiyaç duymamanız da anket sonuçlarına karışacak tesadüfi hatayı arttıracaktır, çünkü kullanıcı son maddeyi (ara ara) okumayıp, muadili olan “nadiren” seçeneğine yönelecek ve gerçek hislerini ankete aktaramamış olacaktır. Bir matematik problemindeki şıkların A) 5 B)6 C)7 D)8 E)4 şeklinde hazırlanması gibi bir durum var:snzdglsn:

Size başarılar dilerim her neyin peşindeyseniz
Ben de size çok teşekkür ederim,her neyin peşindeyseniz başarılar.

Geri