Scudo Sports

Teşekkürüm var! İtopya bilgisayar

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.945
Bisiklet
Cervélo
İtopya bilgisayar Acıbadem şubesinden toplamış olduğum masaüstü bilgisayardan hem çok memnunum, hem de bilgisayarım FreeDos olmasına rağmen ilgilenip Windows kurulumu yapıldı ve tüm driverlar eksiksiz tek tek kuruldu, kontroller yapıldı ve teslim edildi!

2 aylık kullanım sonrası SSD diskte bir arıza yaşadım. Olabilecek en iyi şekilde yardımcı olarak ürünü birebir yenisiyle değiştirdiler!

Fiyatları da piyasanın çok az altında, satış sonrası destekleri de çok çok iyi.
Kesinlikle önerilir!

(link)

Itopya-14072016104722.png

Scudo
Ütopya zaten sevilen bir firmadır hocam, demmekki bu yüzdenmiş. :) Bu arada itopya imiş ben ütopya diye biliyordum. :D

@Ahmet Bilge Kaan AKIN önceki akşam ekran dondu kaldı. Ben de mecburen yeniden başlattım ve biosu geçemedi bilgisayar. Win10 usbsi yapmıştım kendime. Onu takıp windows kurmayı denedim fakat kurulumun son adımındaki sürücü biçimlendirme kısmında hata verdi durdu. Sabahsı itopyaya götürdüm ve diskin rahmetli olduğu anlaşıldı

• Beğen
Tepkiler: emre64
@Serkan Mıstınoğlu

Geçmiş olsun hocam, çabuk ve sıkıntısız çözülmesi iyi olmuş :) Ben de kısa zamanda bir f/p SSD yükseltmesi yaptım bilgisyarıma, dünyam değişti :D 3 yıllık bilgisayar 2 saniyede masaüstüne geçer mi yahu :D Herkese tavsiye ediyorum SSD'yi.

İyi bakalım tebrik edelim firmayı ama keşke ismi Ütopya olsaydı harika olurdu. İsim çok güzel ama Ü eksik :D

Valla IT kısmı olmuş da opya nedir abi? Çakma firma ismi gibi. ITopia değil mi o?
Yapsanıza şunu adam gibi ITrium veya SenITarium veya IT_> yap gitsin hiç bir şey bilmiyorsan

Ssd çıkana kadar bilgisayar bizi çok yoruyordu be

bir sahibi ve bir yöneticisi eski iş arkadaşımdır. her ne kadar şuan rakip olsak da güvenebileceğiniz bir firmadır. gönül rahatlığı ile alış veriş yapabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: emre64
@Serkan Mıstınoğlu Hocam,biz(pc hastası) pc'ci olmamamıza rağmen bu tür toplama işi kesinlikle satan yere bırakmazken,siz bir bilgisayarcı olmanıza rağmen neden kendiniz toplamadınız sistemi?İşin en büyük zevki bu aslında .:)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@-Skynet- aslında toplayabilirdim ama eninde sonunda bir yerde takılıp, yardıma ihtiyaç duyacaktım. Çevremde bu konuda yardımcı olacak tanıdık da yok :D Yani eninde sonunda bir bilgisayarcının ağına düşecektim, en başından teslim oldum. Bir de malzemeye zarar verme korkusu vardı tabi içimde. Ram çipleri, soket tırnakları vs. El maharetim pek yüksek değil, kendime güvenmiyorum bu konuda :bsmagryr: Bisiklet konusunda bile donanım ve teknik beceri konusunda kendime güvenmiyorum. Orta göbeği kendim söküp takmam mesela, nasıl desem güvenemiyorum kendime. Nasıl yapıldığını teorik olarak biliyorum ama yapmıyorum :islik: Kimi insanın el mahareti yüksektir ya hani, benimki de aynı öyle ama tam tersi durum geçerli :D

Fakültede gördüğümüz donanım dersini zaten haftada 2 saat gördük. Yani 15 hafta x 2 saat = 30 saat donanım dersi gördük. Anakart nedir? Neye benzer? Yenir mi? Ram nedir? Yenir mi? Gibi konular gördük. Ve dersler sırasında bize gösterilen parçalar tarihi eserdi, artık kullanılmayan, piyasadan kaldırılmış donanımlar üzerinden ders anlatıldı. Üstelik bu bir teknik üniversite... Bir diğer mesele, bölümdeki 40 kişiden 38'i teknik lise çıkışlı olduğu için hocalar dersleri "tekrar" havasında işliyorlardı. Siz bunu zaten biliyorsunuz, lisede gördünüz bla bla.. E biz teknik lise çıkış olmayan 2-3 kişi aval aval baktık hocaya, dikkate alınmadık zaten. Sıfır donanım bilgisiyle girdiğimiz dersten, yine sıfıra yakın donanım bilgisiyle çıktık. Yapılan sınavlarda da "Aşağıdakilerden hangisi Microsoft Word logosudur?" gibi sorular vardı zaten... Bunları kafamdan uydurmuyorum, bunlar malesef yaşanmışlıklar ve gerçekler :)

@Serkan Mıstınoğlu
Doğrudur hocam, hangimiz uygulamada olması gerektiği gibi eğitim aldıkki! Belki özel üniversitelerde veya top 5 üniversitelerinde vardır. Bende mühendislik mezunuyum,(gıda mühendisliği),en çok üzerinde durulması gereken laboratuvar konusu bizde de zayıftı. Malzeme eksilmesindiye herhalde. :)
Valla hocam donanımlar konusuna çok hastayım, kendi pcmi sıfırdan videolar izleyerek kendim topladım,kendim kurdum. Çokta zevkli oldu. Tabi bazı trajikomik noktalar olmadı değil.Mesala monitörün kablosunu,ekran kartında yalnış yere takmaya çalıştım. Ama bir türlü takılmıyor,tam oturmuyordu. Hemen düz mantık,acaba pin girişleri fabrikadan çıkışta düzgün olarak açılmadı mı falan diye düşünmüştüm,az daha iğneyle pinleri genişletmeye kalkacaktım.:koptum: Sonra farkkettimki yalnış yere takıyormuşum heyecandan ve korkudan. :pO ilk ekranda no signal hatası biraz telaşlandırmıştı. :)
Kısacası pc toplamak ayrı bir zevktir, sırf kurmak için yeni pc toplayanları bilirim.:)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Alışveriş yaptığınız firma ücretsiz kurulum hizmeti veriyorsa, sistemin montajını firmaya yaptırmakta fayda var. Elektronik ürünlerde DOA (Dead on Arrival - Sıfır ürünün kutudan bozuk çıkması) durumları yaşanabiliyor. Sistemi kendiniz topladığınızda, garantiden değişim için ürünün servise gidip gelmesi gerekebiliyor ve bu süreç 20 güne kadar uzayabiliyor. Oysa sistemin montajını firmaya yaptırırsanız, bozuk ürün tespit edildiğinde anında yenisiyle değişim yapacaklardır.

@Mehmet Altuğ
Evet, kendin toplama belli bir risk içeriyor.Kullanıcı hatalı montaj ve zararına maruz kalma,arızalı ürünün servise gönderilmesi ve bekleme süresi gibi.Yalnız önemli bir nokta var,sistem toplama olacaksa zaten tek bir merkezde kurdurulması olmuyor.Şahsen,kullandığım sistemi zamanında internetten 3-4 satıcıdan temin etmiştim,dolayısıyla bir yerde kurdurulması gibi bir seçenek yok. Sizin dediğiniz,tüm parçaların tek bir merkezden alınmasında etkilidir,farklı yerlerden almak ise daha çok ekonomik toplamada karşımıza çıkıyor.Ama tek bir merkezden yapılan toplamada riske girmeden orada kurulum yaptırılabilir.:harika:

PC montaj konusunda yardıma ihtiyacınız olursa seve seve yardımcı olurum. bu konudan benden tecrübelisini az bulursunuz :)

Geri