Scudo Sports

Teşekkür ederim kibar beyefendi

şimdi efenim, insanlar niye toplu taşımaya yöneliyor da bisiklete binmiyor demek olmaz... çünkü bu ikisi aslında birbirine alternatif diil. birbirini tamamlaması gereken ulaşım yolları. bisiklet kullanımının yoğun/düzenli olduğu, bisikletlilere yol/ışık/kural vs. anlamında özel bir alan yaratılmış tüm ülkelerde, toplu taşım da bir o kadar gelişmiş.

bence burda insanımızda sorun... demek ki balık istifi taşınmaktan (aynı zamanda balık hafızalı olmamız da çok manidar gerçekten... bence koyundan çok balığız... sürü balığıyız:) ) memnun ki gıkını çıkarmıyo veya protesto etmiyo, aynı şekilde taşınmaya devam ediyo... işte sorunca biraz söyleniyo, o kadar...

toplu olarak tepki koymaya falan da gerek yok, bireysel tepki vermek bile yeterli... çok sayıda insan aynı bireysel tepkiyi verirse, bi'şeyler değişir... ben de şahsen ülkem şartlarında "bireysel" taşımayı tercih ediyorum... çok çok zorunlu kalmadıkça balık istifi şeklinde taşınmaktan hoşlanmıyorum. yılda toplasanız toplasanız 5 kere belki biniyorumdur otobüse veya dolmuşa. bu bağlamda da zaman zaman bisikletimi, zaman zaman da arabamı kullanıyorum (bisiklet/araba oranım giderek artıyo-çok koşturmalı, ordan oraya yetişmem gereken, yükümün bisikletle taşınamayacak kadar olduğu bir gün değilse veya aile şoförlüğü günüm değilse, arabayı tercih etmiyorum). yürüme mesafesi ise (40 dakika, 60 dakika yürürüm, hiç bakmam) zaten kimse beni otobüse, dolmuşa bindiremez... şimdi bi şehrin tüm insanları olmasa da, toplu taşıma muhtaç(!) olduğu varsayılan insanların %40'ı "ee yeter artık, balık mıyım ben" dese... ve kendince bi tepki yolu geliştirse... taşıma işleri baya bi düzene girer, girmek zorunda kalır kanımca...

ha işte sorun da tam olarak burda... demek ki insanımız henüz bi'şeylerin değişmesi için tepki verecek kadar memnuniyetsiz değil...

Scudo
Türkiye de toplu taşıma yoktur. Toplu sömürü vardır. Kâr elde etmek amacıyla 45 dakika da gelen otobüs ,10 dakika da gelen metro toplu taşıma olmuyor çünkü daha az sefer daha fazla yolcu amacı var . Bu da halka hizmet anlayışı değil , belediye yüksek kâr etme hizmeti dir.

Tuyap fuarina katildik. Fuar kurulumu icin dun oradaydik. Adamin birin disarida fuarin ucretsiz otoparki olmasina ragmen, ozel binek otosuyla saatlerce indir, bindir yapan kamyonetlerin sirasini bekleyerek, fuarin icindeki standina arabasiyla geldigini gordukten sonra, bizim insanlarimiza anlaticak veya soylenecek bir kelimenin yer yuzunde hicbir dilde uretilmediginin hic bir sozlukde olmadiginin farkina vardim.

@Cenk Yiğit

Son zamanlarda bu maalesef çok fazla olmaya başladı. Size katılıyorum.

Geri