@sedat_slave
Konunun cesaretle veya korkaklıkla alakası yok,
İnsanlar neden bisiklet kullanmıyor da dolmuş, taksi, otobüs, metro, tramvay, şahsi araç vs vs kullanarak ulaşımını sağlıyor konusu başlı başına bir tartışma konusu ve emin olun bunu burda tartışmamızın çözüme milyonda bir katkı sağlayacağına inanmıyorum.
ülkemizde (daha ziyade istanbul özelinde kalacak yazdıklarım, gidip görmediğim şehirler için fikir beyan etmem doğru olmaz.) Bisiklet bir ulaşım vasıtası olarak görülmüyorken,
Bisiklete ayrılmış özel yollarımızın oranı bütün yolların içinde %1'e bile ulaşamamışken, Bu % 1 bile olmayan bisiklet yollarımız da bilimum yabancı etmenlerin işgali altında iken,
Konunun açılmasına sebep olan olaylar her gün yüzlerce defa yaşanıyorken (forumu takip etmeyen bisiklet kullanıcılarının yaşadığı problemlerden haberdar olamıyoruz malesef),
Bisiklet kullanıcılarının yaşadığı kriminal olaylar POLİSLER TARAFINDAN bile ciddiye alınmadan geçiştiriliyorken,
İstanbul şartlarında her sabah işe gitmek için katedilen ortalama mesafenin 35.4 km civarlarında olması da göz önünde bulundurulduğunda.
"İnsanlar bisikletle işe gidip gelsin, biz de lüxemburg gibi, hollanda gibi, danimarka gibi ulaşımda bisiklet payının %50'den fazla olduğu memleketlerden biri olalım" demek, Bana göre polyannacılık malesef.
Tekrar söylüyorum, yukarıda yazdığım bütün olumsuzluklar olmasa dahi, insanları ulaşım konusunda yaptıkları tercih sebebiyle aşağılamak ve hakaret etmek hiç hoş bir durum değil.