Scudo Sports

Ters Takla Atan Robot (bostondynamics içerir)

Ledli ekmek dolabı projesi , Kırıntıları alt hazneye toplayan ekmek kesme tahtası projesi , papaz eriğini imam eriğine çevirme projesi vb bir çok projede çalışmış yerli ve milli bir mühendisim.

En son Akınsof'ta Robot ADA GH5 folklar ekibiyle Erik Dalı eşliğinde robotları dans ettirdik ( Sene 2018 ). Görüldüğü üzere kıskanç Ameriga anca bizim projelerimizi taklit eder. Sanki bir de bunu ilk kendi yapmış gibi dünyaya servis eder .Keşke bizde basında ve sosyal medyada farkındalık oluşturup büyük kitlelere hitap edebilsek.

Yemin ederim her izlediğimde utanıyorum. Dayımın 90'lı yıllarda Avusturyadan getirdiği oyuncak robot. Tamam bir yerden başlamak lazımdı da ne bileyim abi ya.

Scudo
Teknokent te çalıştım, hayır hiç gitmedim. Çalıştığım yer, 10m2 yer kiralamış, 30 çalışanının teknokentte çalışıyor gösterip teşviklerden yararlanıyordu. Bir bekçimiz vardı, sabah hiç görmediğim kimliklerimizi giriyor akşam da çıkışını yapıyordu. Bizde teknoloji böyle küçük adımlarla başladı işte. Ağa 10m2 yerde 30 kişiyi nasıl çalıltırıyorsun diye soran yoktu o zaman (2006). Şimdi daha dikkatliler diye duydum.
Ülkemiz eğitimi, anglosakson dünyaya eleman yetiştirir. Teknokentleri de, uzman yetiştirir ve yurtdışına ihraç eder. Umarım bu yapı değişir.

Bende dün izledim robotların gösterisini, sizce de biraz ürkütücü değil mi?

böyle bir videonun varlığından haberdardım ama henüz izleyebildim.
aman abi uzak dursun, ben evde beslemem asla böyle birşey. bu hayvan internete bir şekilde bağlanırsa katliam yapar, çok tehlikeli bu işler.

• Hahaha
Tepkiler: suyunsesi
@Kuzey Ege

yanlış bilmiyorsam bunların kendi yapay zekalısı olanlarda var kumandayla kontrol edilmiyor kendi kendine hareket ediyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
3-5 seneye yerimizi alırlar artık
Bir vanayı açıp kapatabiliyor diye milyon dolarlık robot henüz alınmaz. İnsan gücü çok çok daha ucuz şimdilik.
O yüzden korkmaya gerek yok, daha uzun süre yerimizi robotlar almaz :ssrtcbya:

@Özcan Hele bizim yerimizi almaları için 150 sene falan geçmesi lazım insan gücü ucuzluğunda kafaya oynuyoruz dünyada.

Bir vanayı açıp kapatabiliyor diye milyon dolarlık robot henüz alınmaz. İnsan gücü çok çok daha ucuz şimdilik.
O kadar iş yapamayıp devlet yönetenler var. Bence hafife alma derim özcan abi

Tesla'nın yeni nesil otomobil fabrikasında üretim neredeyse tamamen robotlar tarafından yapılıyor. Fabrikadaki az sayıdaki mühendis ise robotların düzgün işleyişinden, kontrol ve onarımından sorumlu.

Önümüzdeki 20-30 yıl içinde üretim ve hizmet sektöründe çok hızlı ve yaygın bir otomasyona geçiş süreci yaşayacağız. Bu süreçte milyonlarca insan işini kaybedecek ve vasıfları değersiz hale gelecek. Kendimizi ve çocuklarımızı bu günler için hazırlamamız gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Özcan

türkiye de göremesekde, spot mini olmasada bu gibi robotlar çalışacak burgercilerde, pizzacılarda.

Bu sistem bir yerde erorr verir. Çalışan olmayınca ürünü satacak biride olmaz. Ben olsam kesinlikle bu şekilde çalışan bir yerden yemem içmem. Sürekli maliyeti insanda çözen vahşi kapitalizme cevabımı bu şekilde veririm.

@Özcan

türkiye de göremesekde, spot mini olmasada bu gibi robotlar çalışacak burgercilerde, pizzacılarda.

Omleti pişireni işten çıkarsa dahi, robotun omleti pişirebilmesi için gerekli malzemelerin ön hazırlığı için iki kişi alır o firma :ssrtcbya:
Hatta ekip büyüdüğü için başlarına da bir müdür lazım 💼

İnsanoğlu önce doğayı tanrı kabul etti, çünkü gücü yetmiyor, baş edemiyor, ona hükmedemiyor, boyun eğiyordu. İnsan varlığını doğaya borçlu olduğuna inanmaya başladı.. İnsanı, doğa varetti.. Tarihi böyle yazarken, doğanın aslında onun medeniyeti için bir amaç değil araç olduğunu keşfetti.. Gel zaman git zaman, örneğin şimşek zamanında bir tanrı iken ya da güneş, yakın geçmişte sıradan doğa olayları ve nesneleri olduğunu farketti.. Sonraları insan doğaya hükmetmeye başladı.. Yıldırımları güneşi rüzgarı kendi amaçları için kullanır oldu.. Göktaşı madenciliği, tip2 medeniyet seviyesi gibi terimler onun tanrı olmaya kalkıştığını, düzene uyan değil düzen koyan varlık haline dönüştü .. Son tahlilde ise bakıyoruz, nasıl ki doğa insanı yaratmış ise, insan da geliştikçe makineler üretti, robotları yarattı.. Robotlar ise tıpkı doğa gibi şu an araç gibi görünüyor fakat yakın gelecekte insanların doğaya bakışı gibi bizi de kendilerini var etmek ya da yaşatmak adına araç olarak bakıyor olabilecekleri ihtimali beni hem düşündürüyor hem de bana kuvvetli ihtimal olarak geliyor..

Geri